Photo Gallery, Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις ανατροπές

Στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη προετοιμάζει για τη ΔΕΘ η κυβέρνηση

 

 

Εγκρίθηκε το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ  από την κυβερνητική επιτροπή

 

 

«Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις ανατροπές, με διάλογο και ανοιχτές διαδικασίες», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια διαδοχικών συσκέψεων που είχε σήμερα (χθες) με κυβερνητικά στελέχη ενόψει της ΔΕΘ αλλά και της νέας επίσκεψης της τρόϊκας στην Αθήνα.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στη ΔΕΘ σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, επιθυμώντας να στείλει και ένα μήνυμα προς τα «έξω» με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της αξιοπιστίας της χώρας.

 

Στη διάρκεια των συσκέψεων συζητήθηκαν επίσης οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και οι δυνατότητες παρέμβασης της Ελλάδας σε αυτές, ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι έγινε ουσιαστικά δεκτή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

 

Η κυβέρνηση επιπλέον υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, εκτιμώντας ότι το κλίμα ηρεμίας βοηθάει και το οικονομικό κλίμα.

 

Σε ό,τι αφορά τις κατευθύνσεις του κυβερνητικού έργου, κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν ότι αυτές θα κινούνται στη βάση της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπονείται από την κυβέρνηση στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη, το οποίο θα αφορά ειδικές δράσεις ανά υπουργείο και θα παρουσιαστεί πιθανότατα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ από την άτυπη κυβερνητική επιτροπή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει το κλείσιμο της ΕΤ1 και των ψηφιακών καναλιών Cine plus και Sport plus. Επίσης τη μείωση των ραδιοφωνικών προγραμμάτων στην περιφέρεια , αλλά και συνεργασίες με τους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, το κλείσιμο του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση και μείωση του προσωπικού κατά 45% ως το 2015.

Όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή θα γίνουν μεγάλες ανατροπές στην ΕΡΤ. Απαντώντας η ίδια πηγή στις αιτιάσεις δημοσιογράφων για τις αντιδράσεις των εργαζομένων είπε ότι η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι στους εργαζόμενους

Τη Παρασκευή (σήμερα) στις 11 το πρωί, ο υπουργός Επικρατείας θα παρουσιάσει το σχέδιό αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ.

 

Πεταλωτής: Τιμή να με εξυβρίζει

ο άνθρωπος που εξυμνεί τον Ντερτιλή

 

«Θεωρώ, πάντως, τιμή για μένα, να με εξυβρίζει ο ίδιος άνθρωπος, που εξυμνεί τον ‘γενναίο στρατηγό Ντερτιλή’ και τις γνωστές αρχές του», τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με τα όσα ανέφερε εναντίον του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, με αφορμή το αίτημα του τελευταίου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον καταδικασμένο για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου πραξικοπηματία Νικόλαο Ντερτιλή.

 

Ωστόσο ο κ. Πεταλωτής δεν φάνηκε διατεθειμένος να δώσει συνέχεια στο θέμα τονίζοντας ότι «δεν θα ακολουθήσω τον παραληρηματικό και προκλητικό της στοιχειώδους νοημοσύνης, λόγο του κ. Αμβρόσιου».

 

Ο κ. Πεταλωτής τέθηκε, μέσω διαδικτύου, στο στόχαστρο του μητροπολίτη, επειδή δημοσιοποίησε το περιεχόμενο των επαινετικών σχολίων του για τον καταδικασμένο πραξικοπηματία, ο οποίος παραμένει κρατούμενος, καθώς αρνείται να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης μη αναγνωρίζοντας το δημοκρατικό καθεστώς.

 

Ο κ. Αμβρόσιος κατηγορεί τον υφυπουργό ότι «χωρίς ίχνος ντροπής διέστρεψε το περιεχόμενο της αιτήσεώς μου και προέβη σε δηλώσεις διά του Τύπου».

 

Σε άλλο σημείο αναφέρει πως «στην δημοκρατία ουδείς διώκεται για τα φρονήματά του».

 

«Μπορώ να έχω τις ιδέες μου και τις απόψεις μου. Εφόσον δεν ενεργώ επί ζημία του κοινωνικού συνόλου, ουδείς έχει το δικαίωμα να με ενοχλεί! Ναι, το φρόνημα δεν διώκεται» γράφει ο Αμβρόσιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το