Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Βλάβη και ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο

Εκατοντάδες επιβάτες ταξίδεψαν μέσω Θεσσαλονίκης και όχι από τη Ν. Αγχίαλο

 

 

Εκατοντάδες επιβάτες τεσσάρων πτήσεων που επρόκειτο να προσγειωθούν ή να απογειωθούν από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ταλαιπωρήθηκαν, καθώς οι πτήσεις τελικά δεν έγιναν προς και από το αεροδρόμιο. Ορισμένες από αυτές έγιναν προς και από τη Θεσσαλονίκη, όπου οι επιβάτες υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν με λεωφορεία από τη Ν. Αγχίαλο. Μία εξάλλου πτήση δεν έγινε ούτε από τη Θεσσαλονίκη…

 

 

 

Αιτία, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η βλάβη που υπέστη μηχάνημα-ραδιοφάρος του αεροδρομίου, βλάβη που αποδίδεται στην παλαιότητά του και η οποία είχε ως συνέπεια η αεροπορική εταιρία και ο πιλότος της να αρνηθούν να προσγειώσουν τα αεροσκάφη στη Ν. Αγχίαλο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα προβλήματα ξεκίνησαν το Σάββατο, με τον εντοπισμό της βλάβης στο ραδιοφάρο και εντάθηκαν λόγω της χαμηλής νέφωσης και της κακοκαιρίας που επικρατούσε. Η πρώτη πτήση της εταιρίας Ryanair για Ρώμη από τη Ν. Αγχίαλο το Σάββατο ακυρώθηκε, όπως και η δεύτερη της ίδιας εταιρίας για Βρυξέλλες. Οι 190 περίπου επιβάτες των δύο πτήσεων μεταφέρθηκαν με λεωφορεία της εταιρίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και αναχώρησαν από εκεί με αεροσκάφη της Ryanair. Χθες άλλη μία πτήση της ιρλανδικής εταιρίας για Μιλάνο πάλι δεν πραγματοποιήθηκε και οι 90 περίπου επιβάτες της μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη και αναχώρησαν από εκεί. Ωστόσο 180 περίπου επιβάτες που επρόκειτο χθες να αναχωρήσουν για τη Φρανκφούρτη δεν μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη και η εταιρία προχώρησε σε επιστροφή των χρημάτων που είχαν δώσει για τα εισιτήρια.

Ορισμένοι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν για τη μη πραγματοποίηση της πτήσης.

Πάντως η χθεσινή πτήση της εταιρίας Sky Express πραγματοποιήθηκε κανονικά. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι πιλότοι της ιρλανδικής εταιρίας και η ίδια η εταιρία αρνήθηκαν να προσγειώσουν τα αεροσκάφη στις συνθήκες με τη βλάβη στο ραδιοφάρο και την κακοκαιρία που επικρατούσε χθες και προχθές στην περιοχή, επικαλούμενοι την ασφάλεια των επιβατών. Πάντως η πληρότητα των πτήσεων ήταν μεγάλη σε όλες τις πτήσεις.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για επιδιόρθωση του ραδιοφάρου ή αντικατάστασή του, καθώς δεν πρέπει να δυσφημίζεται ένα σύγχρονο κατά τα άλλα και καινούργιο αεροδρόμιο-πύλη της τουριστικής Μαγνησίας.

 

 

 

Άλλα προβλήματα από την κακοκαιρία

 

 

Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, βροχές και σποραδικές βροχές επικράτησαν χθες σε όλη τη Μαγνησία. Οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους και στις κορυφές του Πηλίου, ενώ στο δρόμο Χανίων-Ζαγοράς σημειώθηκαν πάλι κατολισθήσεις, προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει σταδιακά από αύριο Τρίτη με άνοδο της θερμοκρασίας.
Σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα κυρίως στα βορειοανατολικά, αλλά βαθμιαία θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ.
Σήμερα πάντως η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή και θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ θα υπάρχουν πάλι νεφώσεις, που μπορεί στα νότια και ανατολικά του νομού να δώσει ασθενείς βροχές.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού, με άνοδο της θερμοκρασίας, αναμένεται από αύριο. Ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος, με πρόσκαιρες νεφώσεις.

Την Τετάρτη αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις.
Στο μεταξύ σε λίμνες μετατράπηκαν καλλιέργειες στη δυτική Αχαΐα, εξαιτίας της πολύωρης βροχόπτωσης, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και αγροικίες.
Σημειώθηκαν κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων και Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, και η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία. Πλημμύρες σημειώθηκαν και σε καλλιέργειες στη Βόρεια Ηλεία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κασσελάκης: Άμεσα μέτρα €3,2 δισ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Άμεσα μέτρα ύψους 3,2δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Στέφανου…

12 Μαρτίου 2024

Μενίδι: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Ξανθόπουλος

Σκηνές που θυμίζουν αρχαία τραγωδία διαδραματίζονται στη λεωφόρο Δεκελείας, στο Μενίδι, όπου τα ξημερώματα έχασε…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο δράστης

Νέο ομοφοβικό επεισόδιο σημειώθηκε, τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου. Συγκεκριμένα, έγινε…

12 Μαρτίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες επεμβάσεις και το σχόλιο Γεωργιάδη

Από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία…

12 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Κρίσιμη δίκη για το ακροδεξιό AfD λίγο πριν τις εκλογές

Δεκαπέντε χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, πάνω από 270 φάκελοι, 100 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και μια διαδικασία που…

12 Μαρτίου 2024

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Την χτυπούσε μπροστά στο παιδί τους

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με το θύμα της επίθεσης…

12 Μαρτίου 2024