Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Αφιερωμένο στους φιλάθλους του Ολυμπιακού

Το σημερινό φιλικό με τα Γιαννιτσά στο Πανθεσσαλικό στάδιο

* Θετική στην αύξηση των ομάδων η Super League

Όλοι οι δρόμοι για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου οδηγούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Και αυτό γιατί η ομάδα τους δίνει φιλικό παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών στο οποίο η διοίκηση της ΠΑΕ θέλει να δώσει πανηγυρικό τόνο με αφορμή την επιστροφή των «ερυθρολεύκων» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα και το τελευταίο θεωρητικά εμπόδιο ξεπεράστηκε από τη στιγμή που η Super League είπε χθες το «ναι» στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Την ευκαιρία να πανηγυρίσουν για την μερική αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα έχουν σήμερα οι φίλαθλοι της ομάδας, στο φιλικό με την Αναγέννηση Γιαννιτσών που θα αρχίσει στις 18.00. Στις τάξεις τους επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση και όπως όλα δείχνουν στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα επικρατούν συνθήκες επίσημου παιχνιδιού.

Εξάλλου, το σημερινό ματς είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στους χιλιάδες φιλάθλους του Ολυμπιακού. Αυτούς που παρά την πίκρα για την διάλυση της ομάδας τους με κρατική παρέμβαση (όπως παραδέχθηκε η ΕΠΟ, έστω και καθυστερημένα) δεν σταμάτησαν να πιστεύουν στη δικαίωσή της. Αυτούς που μέσα σε 14 μήνες έδωσαν βροντερό «παρών» έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ τον περασμένο Αύγουστο σε συνθήκες καύσωνα, που έκαναν δεκάδες πορείες στο Βόλο και παρεμβάσεις ζητώντας την άρση της αδικίας και που «τιμώρησαν» με την ψήφο τους, εκείνους που θεώρησαν ως υπεύθυνους για το κακό που βρήκε τον αγαπημένο τους σύλλογο.

Όμως στο σημερινό ματς θα επιβραβευτούν και η τεχνική ηγεσία με τους ποδοσφαιριστές που ρίσκαραν να έλθουν στον Ολυμπιακό, όταν ακόμη η ομάδα ήταν στον «αέρα» και που έκαναν υπομονή μέχρι την επίσημη τοποθέτησή του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Η γενική είσοδος ορίστηκε στα 8 ευρώ, ενώ για τη διευκόλυνση των φιλάθλων θα προπωλούνται εισιτήρια μέχρι το μεσημέρι από τα εξής σημεία:

– Πρακτορείο ΟΠΑΠ Στράκα, Ιάσονος 99, Βόλος, τηλ. 24210-20720. 

– Πρακτορείο ΟΠΑΠ Βλαχάβας, Αγίου Δημητρίου 19, Νέα Δημητριάδα, Βόλος, τηλ. 24210-53749. 

– Πρακτορείο ΟΠΑΠ Καψιώχας, Ιωλκού 3, Βόλος, τηλ. 24210-30249. 

– Πρακτορείο ΟΠΑΠ Παλληκαρίδης, Ελ. Βενιζέλου 80, (Ιωλκού), Βόλος, τηλ. 24210-32110. 

– Πρακτορείο ΟΠΑΠ Φασουλίδου, Αναλήψεως 260, Βόλος, τηλ. 24210-55167.

– Πρακτορείο ΟΠΑΠ, Ψαρόμπας, Ιωλκού 232 με Μαβίλη, Βόλος, τηλ. 24210-41717. 

Επίσης από τα γραφεία των οργανωμένων φιλάθλων Austrian Boys, Aγ. Δημητρίου 19, Βόλος, τηλ. 24212-12233.

Τα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού σταδίου θα λειτουργούν από τις 16.00, δηλαδή δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει πλέον σελίδα και καλείται  να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, θέλοντας να επιστρέψει εκεί που ανήκε αγωνιστικά πριν η προηγούμενη κυβέρνηση τον διαλύσει, δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ. Γι’ αυτό και η διοίκηση του κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ. Τα κενά έχουν εντοπισθεί κυρίως στις θέσεις του στόπερ και του αμυντικού χαφ και γι’ αυτό ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Γιαννόπουλος, με τον προπονητή Γιώργο Βαζάκα εξετάζουν τις περιπτώσεις υποψηφίων παικτών για να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα αποκτηθεί και παίκτης για άλλη θέση. Μάλιστα χθες ακουγόταν ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει δελεαστική πρόταση στον πρώην διεθνή επιθετικό Γιάννη Αμανατίδη, που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στη Γερμανία.

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και αφού πρώτα η ΕΠΟ δώσει παράταση σε Ολυμπιακό Βόλου, Ηρακλή και Καβάλα για να κάνουν επιπλέον μεταγραφές, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Ναι» από Super League

στην αναδιάρθρωση

Μετά την πρόταση της ΕΠΟ και την αποδοχή από τη Football League της ένταξης των Ολυμπιακού Βόλου, Ηρακλή και Καβάλας στη Β’ Εθνική, το τελευταίο θεωρητικά εμπόδιο ξεπεράστηκε. Αυτό ήταν η Super League που χθες δέχθηκε να γίνει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, ώστε από την περίοδο 2013-14 η Α’ Εθνική να έχει 18 ομάδες. Ουσιαστικά, μετά τη Football League, ήταν η σειρά της Super League να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της ΕΠΟ και της Πολιτείας, μια και πήραν τις διαβεβαιώσεις ότι θα λυθούν τα προβλήματά τους που κυρίως είναι οικονομικής φύσης.

Στο χθεσινό έκτακτο Δ.Σ. της Super League οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ τοποθετήθηκαν επί των νέων δεδομένων, δηλαδή την τοποθέτηση των Ολυμπιακού Β., Καβάλας, Ηρακλή στη Β’ Εθνική με την ταυτόχρονη αναδιάρθρωση που προβλέπει την άνοδο τεσσάρων ομάδων στην Α’ Εθνική και τον υποβιβασμό δύο από την μεγάλη κατηγορία.

Στη συζήτηση μόνο ο Παναθηναϊκός έφερε αντίρρηση κυρίως για την οικονομική διαφορά που θα προκύψει και όλοι αποδέχθηκαν το σχέδιο της αναδιάρθρωσης που ήταν εξαρχής δεδομένο ως προς το κανονιστικό πλαίσιο που απαιτείται (αλλαγές στην προκήρυξη του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ), χωρίς να γίνει ψηφοφορία. Ως προς τις οικονομικές διαφοροποιήσεις που μοιραία προκύπτουν από την αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ θα υπάρξει άμεσα συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Super League Γιάννη Μώραλη και τον ΟΠΑΠ. Έτσι, όλα δείχνουν ότι η κλήρωση της Β’ Εθνικής θα διεξαχθεί κανονικά την ερχόμενη Τρίτη με 21 ομάδες.

Ο ίδιος ο κ. Μώραλης μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το Δ.Σ. επεσήμανε ότι ο συνεταιρισμός επιβεβαίωσε την αρχική του θέση για την αναδιάρθρωση: 

«Σήμερα (σ.σ. χθες) ασχοληθήκαμε με δύο σοβαρά και κρίσιμα θέματα. Στο θέμα της αναδιάρθρωσης έγινε μια συζήτηση και επιβεβαιώσαμε την αρχική μας θέση. Το θέμα το κανονιστικό, όπως είναι γνωστό, καλύπτεται μετά την πρόσφατη απόφαση της Ομοσπονδίας. Από εκεί και πέρα, θα υπάρξει μια άμεση συνάντηση με τον ΟΠΑΠ και τη NOVA και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να λήξουν θετικά αυτές οι συζητήσεις.

Με τη NOVA έγινε μια τηλεφωνική επαφή και δεν υπάρχει αντίρρηση και με τον ΟΠΑΠ θεωρώ ότι υπάρχει μια θετική προσέγγιση, ενώ θα συναντηθούμε τη Δευτέρα. Από εκεί και πέρα, για το θέμα του προβιβασμού τεσσάρων ομάδων από τη Β’ Εθνική και του υποβιβασμού δύο ομάδων στη Β’ Εθνική, στο νέο πρωτάθλημα, ισχύει ό,τι ίσχυε και θα έχουμε μια επικοινωνία με την Ένωση Football League, στην οποία θα επιβεβαιώσουμε την αρχική μας θέση για το 4-2. Δεν έγινε καμία ψηφοφορία. Έγινε μια διεξοδική ανταλλαγή απόψεων και μένουμε στην εξ αρχής ομοφωνία μας από την προηγούμενη φορά. Από εκεί και πέρα, με δεδομένες τις επαφές μας με τη NOVA και τον ΟΠΑΠ δεν μπορούμε να μπούμε σε καμία περαιτέρω λεπτομέρεια».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τραγωδία στα Ναυπηγεία Χαλκίδας: Εργαζόμενος καταπλακώθηκε από μπουκαπόρτα καραβιού

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (30/3) στα Ναυπηγεία Χαλκίδας, όπου ένας άνδρας έχασε…

30 Μαρτίου 2024

Τα σημερινά αποτελέσματα σε Α’ και Β’ ΕΠΣΘ

Για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ σημειώθηκαν σήμερα τα παρακάτω αποτελέσματα:   Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τοξότης-Αγία Άννα…

30 Μαρτίου 2024

«Η απίστευτη βουτιά θαλασσοπουλιών»: Οι καλύτερες φωτογραφίες του ’24 από την άγρια φύση

Δύο θαλασσοπούλια που κυνηγούν ένα ψάρι στα νερά των νησιών Shetland της Σκωτίας ήταν αυτή…

30 Μαρτίου 2024

Νίκη παραμονής για Βόλο που συνέτριψε 4-1 την Κηφισιά

Νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην παραμονή στη Σούπερ Λιγκ σημείωσε ο Βόλος…

30 Μαρτίου 2024

Αύριο διεξάγεται το 41ο Ράλι Κένταυρος από τη Λ.Α. Βόλου

Έφτασε η ώρα για το 41ο Ράλι Κένταυρος, που διεξάγεται στις υπέροχες διαδρομές του Πηλίου. Τη…

30 Μαρτίου 2024

Γάζα: Περίπου 9.000 ασθενείς πρέπει επειγόντως να μεταφερθούν στο εξωτερικό για θεραπεία – Από 36 νοσοκομεία λειτουργούν τα 10

Περίπου 9.000 ασθενείς από τη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να μεταφερθούν από εκεί επειγόντως για…

30 Μαρτίου 2024