Αθλητισμός

Πλήρωσε τα λάθη της η Νίκη χάνοντας 2-0 από τον Λεβαδειακό

Η Νίκη έκανε λάθη και τα πλήρωσε ακριβά στη Βοιωτία, με συνέπεια να χάσει 2-0 από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 2. Ο Νίκας άνοιξε το σκορ στο 7’ από ολέθριο σφάλμα του Γκαραβέλη και στο 69’ ο νεοεισελθών Συμελίδης σημείωσε το τελικό 2-0 εκμεταλλευόμενος απώλεια της κατοχής της μπάλας από τους «κυανόλευκους».

Παρά το πρόβλημα υγείας ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος κάθισε στον πάγκο της Νίκης. Επέλεξε σύστημα 4-3-3 με την ακόλουθη σύνθεση: Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκαραβέλης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Τοπαλίδη, Στίκα, Ανδρέου και Αναστασίου. Αμυντικός χαφ ήταν ο Κυριακίδης με εσωτερικούς μέσους τους Παναγιωτίδη, Γαβριηλίδη, ενώ την επιθετική τριπλέτα απάρτιζαν οι Κάσσος (δεξιά), Κρητικός (αριστερά) και Πέττας (κορυφή).

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος επέλεξε το 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γκροφ και στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Τσάπρας (δεξιά), Βήχος (αριστερά), Πίρινεν και Λιάγκας (στόπερ). Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μπελμόντ, Χάμοντ (στον άξονα), Γιαννιώτας και Κωστή (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Νίκα να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Ρομό.

Με τον χειρότερο τρόπο άρχισε ο αγώνας, αφού η Νίκη βρέθηκε να χάνει από το πουθενά. Κι αφού στο 5’ ο Νίκας δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά, δύο λεπτά αργότερα έγινε το 1-0. Ήταν το 7ο λεπτό, λοιπόν, όταν ο Κυριακίδης γύρισε πίσω στον Γκαραβέλη, ο οποίος βρισκόμενος στη μικρή περιοχή φάνηκε να γλιστράει στην προσπάθειά του να ελέγξει την μπάλα. Έτσι έκανε ένα αναπάντεχο «δώρο» στον Νίκα, που πέτυχε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του (1-0).

Η εξέλιξη αυτή τόνωσε ακόμη περισσότερο το ηθικό των γηπεδούχων και στο 10’ ο Γιαννιώτας έκανε σουτ, το οποίο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Επίσης στο 14’ βολέ του Κωστή πέρασε πάνω από την εστία.

Η Νίκη πάτησε για πρώτη φορά στην περιοχή του αντιπάλου στο 22’. Ο Κρητικός από τα αριστερά γύρισε την μπάλα και ο Γκροφ μπλόκαρε προ του Πέττα.

Επίθεση με καλύτερες προοπτικές πραγματοποίησε το συγκρότημα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στο 25’. Ο Κωστή δοκίμασε πάλι το πόδι του, αλλά ο Γκαραβέλης ήταν εκεί που έπρεπε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Το παιχνίδι άρχισε να αποκτάει ρυθμό και στο 31’ ο Γαβριηλίδης κέρδισε τις κόντρες και πραγματοποίησε σουτ, το οποίο κόντραρε στον Λιάγκα κι ενώ η μπάλα είχε πορεία προς την εστία. Επίσης στο 36’ ο Πέττας γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 37’ ο Νίκας δεν ανησύχησε τον Γκαραβέλη με μακρινό σουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο 2-0. Ο Χάμοντ τροφοδότησε τον Ρομό, που συνεργάστηκε με τον Κωστή. Ο Κύπριος έδωσε για τον επερχόμενο Τσάπρα, που σούταρε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο 42’ ο Τοπαλίδης έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Κάσσο και έστρωσε για τον Κρητικό που έκανε το «γυριστό» πάνω σε σώμα αμυνομένου.

Ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και πολιόρκησε την εστία της Νίκης δίχως όμως να καταφέρει να σκοράρει. Στο 56’ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος πραγματοποίησε διπλή αλλαγή με τους Κουάδρα και Μπαΐροβιτς αντί των Κωστή και Ρομό.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μιμήθηκε τον συνάδελφό του στο 59’ βάζοντας τους Λίταινα και Πολίτη στη θέση των Γαβριηλίδη και Πέττα αντίστοιχα. Ταυτόχρονα ο Κάσσος πέρασε στην κορυφή της επίθεσης αφήνοντας τον Πολίτη στη δεξιά πλευρά.

Στο 66’ ο Γιαννιώτας τραυματίστηκε, πράγμα που ανάγκασε τον κ. Οφρυδόπουλο να προχωρήσει στην αντικατάστασή του από τον Συμελίδη. Ωστόσο η αλλαγή αυτή αποδείχθηκε «χρυσή» για τους γηπεδούχους, αφού ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος στο 69’, στο οποίο ενεπλάκησαν και οι τρεις παίκτες που μπήκαν στο ματς στο β’ μέρος.

Πιο συγκεκριμένα οι «κυανόλευκοι» έχασαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα της Βοιωτίας να βγει στην αντεπίθεση με ανοικτή τη βολιώτικη άμυνα. Ο Μπαΐροβιτς πέρασε την μπάλα στον Κουάδρα κι εκείνος στον Συμελίδη, ο οποίος με ευθύβολο σουτ διπλασίασε τα τέρματα του Λεβαδειακού (2-0).

Στο 72’ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος έκλεισε τις αλλαγές του με τους Μεχία και Ντα Κόστα να μπαίνουν και τους Μπελμόντ και Νίκα να βγαίνουν. Στο 80’ οι Βοιωτοί «άγγιξαν» το τρίτο γκολ, όταν ο Μπαΐροβιτς βρέθηκε απέναντι στον Γκαραβέλη, ο οποίος όμως απέκρουσε το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Σουηδού επιθετικού, με συνέπεια το 2-0 να μείνει ως το τέλος.

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας).

Βοηθοί: Διαμαντής (Ηπείρου), Τσολακίδης (Αθηνών).

4ος διαιτητής: Τσατσούλης (Αθηνών).

Κίτρινες: Τσάπρας – Γαβριηλίδης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Τσάπρας, Βήχος, Πίρινεν, Λιάγκας, Μπελμόντ (72’ Μεχία), Χάμοντ, Γιαννιώτας (66’ λ.τρ. Συμελίδης), Κωστή (56’ Κουάδρα), Νίκας (72’ Ντα Κόστα), Ρομό (56’ Μπαΐροβιτς).

ΝΙΚΗ: Γκαραβέλης, Τοπαλίδης, Αναστασίου, Στίκας, Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (83’ Μακατσάρια), Γαβριηλίδης (59’ Λίταινας), Κάσσος, Κρητικός (93’ Κουτσιμπάνας), Πέττας (59’ Πολίτης).

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Νεκρή γυναίκα μετά από σύγκρουση δύο οχημάτων

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/3), στην περιοχή Καστέλλα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.…

30 Μαρτίου 2024

Βολιώτης φορτηγατζής πέρασε από τη γέφυρα της Βαλτιμόρης λίγες ώρες πριν καταρρεύσει – «Είδα τι συνέβη κι έπαθα σοκ»

Την εμπειρία του από τη γέφυρα της Βαλτιμόρης περιέγραψε στον ANT1 ένας Έλληνας φορτηγατζής, ο…

30 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ – Περιμένουμε να γίνει το θαύμα, λέει η σύζυγός του

O Δημήτρης Κόκοτας νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ, μετά από έμφραγμα που…

30 Μαρτίου 2024

Κούγιας: Αν δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα παρατήσω τη δικηγορία

Επιμένει ο Αλέξης Κούγιας για την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» και…

30 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση STEM-AI για μαθητές Λυκείου

Με πρωτοβουλία του o Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου ΘΕΤΙΣ συνδιοργάνωσαν με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη…

30 Μαρτίου 2024

Ερώτηση του ΚΚΕ για παράταση στην εξόφληση των εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ και συμψηφισμό με την αποζημίωση

  Ερώτηση στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσα στους οποίους και…

30 Μαρτίου 2024