Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αστυνομικός σε κύκλωμα ναρκωτικών;

Συνελήφθη αξιωματικός του τμήματος Δίωξης Βόλου

Σα βόμβα έπεσε χθες στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Μαγνησίας η είδηση της σύλληψης αξιωματικού του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, με την κατηγορία συμμετοχής σε κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών. Η σύλληψη του αστυνόμου Β’ έγινε χθες το πρωί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που είχαν έρθει για το σκοπό αυτό στο Βόλο. Συγχρόνως συνελήφθησαν ένας αρχιφύλακας του Τμήματος Ασφαλείας Αγρινίου και ένας αρχιφύλακας του Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Και οι τρεις φέρονται να συμμετείχαν σε οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και όπλα σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας έχει πέσει «παγωμάρα» με το άκουσμα της είδησης, καθώς ο συλληφθείς είναι ικανός αξιωματικός και έχει εξαρθρώσει μεγάλα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών.

Ο Βολιώτης αστυνομικός, πάντως, ίσως και να έχει πέσει θύμα πλεκτάνης, καθώς συνάδελφοί του θεωρούν πως τον ενέπλεξαν τα κυκλώματα των εμπόρων, προκειμένου να απαλλαγούν από τη δράση του.

Ωστόσο, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει από την Αστυνομία.

Σε καμία αναφορά για την υπόθεση δεν προχώρησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Απόστολος Αλαμάνας, ενώ ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Βασίλης Χαλάτσης περιορίστηκε να αναφέρει ότι με την όλη υπόθεση έχει ασχοληθεί η Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. κράτησε περισσότερο από ένα χρόνο και ανάμεσα στα μέλη που συνελήφθησαν ήταν και οι τρεις αστυνομικοί.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει είκοσι οκτώ συλλήψεις ατόμων (μαζί με τους τρεις αστυνομικούς), ενώ η αστυνομία ψάχνει για  μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, όπου οι συλληφθέντες φέρεται να έκρυβαν ναρκωτικά, όπλα και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα μέλη του κυκλώματος είναι στην πλειοψηφία τους  Έλληνες, Αλβανοί, Ρομά και ημεδαποί από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Το κύκλωμα διακινούσε χασίς και ηρωίνη. Οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν, φέρονται να παρείχαν προστασία, αλλά και να διακινούσαν οι ίδιοι ναρκωτικά, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο στο κύκλωμα να εμπλέκονται και άλλοι αστυνομικοί.

Έπειτα από πολύμηνες παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδέσεων, κυρίως κρατουμένων των φυλακών, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αθήνας, προχώρησε σε συλλήψεις των 28 υπόπτων, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι τρεις αστυνομικοί.

Οι τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και το Αγρίνιο ενώ πρώην αστυνομικός της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που εργάζεται στην αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών, μετέβη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βοηθήσει το διοικητή της Ασφάλειας, στην ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σε σπίτια υπόπτων στη Θεσσαλονίκη κατασχέθηκαν 40.000 ευρώ και μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς.

Σύμφωνα με νυχτερινές πληροφορίες, κατηγορίες για συμμετοχή στο κύκλωμα θα απαγγελθούν και σε τρεις ακόμη αστυνομικούς…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το