Photo Gallery, Τοπικά

Αποχώρηση από τα μπλόκα Αερινού και Νίκαιας

Οι αγρότες αναφέρουν πως «φεύγουν με ψηλά το κεφάλι» υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θέλησε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, επειδή δεν θέλει τους αγρότες να καλλιεργούν την γη τους
Οι αγρότες αναφέρουν πως «φεύγουν με ψηλά το κεφάλι» υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θέλησε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, επειδή δεν θέλει τους αγρότες να καλλιεργούν την γη τους

 

Αποχωρούν σήμερα το πρωί από τα μπλόκα Αερινού και Νίκαιας οι αγρότες. Την απόφαση για αποχώρηση πήραν χθες στις γενικές συνελεύσεις, ωστόσο τονίζουν πως «ο αγώνας συνεχίζεται» και καλούν τους αγρότες στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα της ερχόμενης Τρίτης 5 Μαρτίου. Οι αγρότες αναφέρουν πως «φεύγουν με ψηλά το κεφάλι» υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θέλησε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, επειδή δεν θέλει τους αγρότες να καλλιεργούν τη γη τους.

Της απόφασης για αποχώρηση χθες το μεσημέρι, στη Νίκαια, ακολούθησαν μικροεπεισόδια με την Αστυνομία, όταν αγρότες επιχείρησαν να ανέβουν στην εθνική οδό και οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών. Αυτό όμως διήρκησε λίγη ώρα και στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Αερινού συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί και αποφάσισαν να ακολουθήσουν την απόφαση των αγροτών της Νίκαιας. Άλλωστε το μπλόκο του Αερινού, όλο αυτό το μήνα της κινητοποίησης, εμφανίστηκε να συντονίζεται πλήρως με τις αποφάσεις του μπλόκου της Νίκαιας.

Η απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας είναι αποχώρηση σήμερα στις 11 το πρωί. Συνεπώς σήμερα θα φύγουν και τα τρακτέρ από τον κόμβο του Αερινού. Οι αγρότες από το μπλόκο αυτό της Μαγνησίας αναφέρουν πως η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε βασικά τους αιτήματα και εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, όμως διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει πλέον νόημα παραμονής στο δρόμο. Αντιπροσωπεία αγροτών του μπλόκου Αερινού μετέβη στη συνέχεια στη Νίκαια και άκουσε την απόφαση των αγροτών για αποχώρηση όλων των τρακτέρ σήμερα το πρωί.

Η απόφαση των αγροτών να αποχωρήσουν από τον κόμβο της Νίκαιας, μετά από παραμονή ενός μήνα, δεν τους εμπόδισε να επιχειρήσουν να «καταλάβουν» για άλλη μια φορά την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση των αγροτών να βρεθούν στο οδόστρωμα της εθνικής από τον παράδρομο απετράπη από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να τους απομακρύνουν. Αγρότες άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι «απαντούσαν» με ρίψη χημικών. Μετά από λίγα λεπτά τα πράγματα ηρέμησαν, ενώ οι αγρότες έκαναν λόγο για αυταρχισμό.

Ο κ. Μπούτας, ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας, τόνισε πως «ο αγώνας δεν είναι μόνο Νίκαια. Ο αγώνας των αγροτών έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες. Η Νίκαια ήταν η κορύφωση. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν. Οι αγρότες παρέμειναν 30 μέρες στους δρόμους, αλλά η κυβέρνηση εκείνο που τελικά μας είπε είναι ότι δεν μας θέλει. Θέλει μια άλλη γεωργία της πλουτοκρατίας. Θέλει να σας κάνει εργάτες γης, χωρίς γη και σπίτια, χωρίς μέλλον».

Στο μεταξύ, ως γνωστόν, χθες αποχώρησαν οι αγρότες του μπλόκου Αλμυρού, μετά από την απόφαση που έλαβαν το βράδυ της Δευτέρας. «Αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι» σημείωσαν χαρακτηριστικά και οι αγρότες του Αλμυρού, κάνοντας ταυτόχρονα και την ευχή «να δώσει ο Θεός να μην υπάρχουν αγρότες που δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν την ερχόμενη χρονιά».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το