Κατηγορίες: Αθλητισμός

Ανώτερος όλων ο Ολυμπιακός Β. , δίκαια φιγουράρει στην κορυφή

Ο πρώτος γύρος της Football League έχει ολοκληρωθεί με τον Ολυμπιακό Βόλου να φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του νοτίου ομίλου. Με την πορεία που διαγράφουν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επιβεβαιώσει όλες τις προβλέψεις που τους ήθελαν να είναι με διαφορά η ισχυρότερη ομάδα του γκρουπ. Έτσι, ο στόχος τους στον β’ γύρο θα είναι να μεγαλώσουν την απόσταση από τους διώκτες τους, ώστε στα πλέι οφ να μπουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμολογικό πλεονέκτημα.

Πριν καν αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα της Football League φαινόταν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και ότι θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στα «σαλόνια» της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν ένα από τα ποιοτικότερα ρόστερ της κατηγορίας, ενώ και η τοποθέτησή τους στον νότιο όμιλο, μάλλον έκανε τα πράγματα πιο απλά γι’ αυτούς. Αφενός μεν διότι υπάρχουν αρκετές αδύναμες ομάδες, αφετέρου δε επειδή καμία, πλην της Παναχαϊκής, δεν έχει βαριά φανέλα όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Και αυτό είναι κάτι που μετρά…

Αρχικά ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την εικόνα που έδειχνε στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά όπως φάνηκε ήταν θέμα χρόνου οι παίκτες να «δέσουν» μεταξύ τους και να αρχίσουν να συνδυάζουν θέαμα και ουσία. Έτσι, ο Ολυμπιακός αφήνει το 2013 από την 1η θέση του νοτίου ομίλου έχοντας 32 βαθμούς στο ενεργητικό του, τέσσερις περισσότερους από τα Χανιά που κατέχουν τη δεύτερη θέση και εννέα από τον Ηρακλή Ψαχνών και την Επισκοπή Ρεθύμνου, που αυτή τη στιγμή μοιράζονται την τρίτη θέση.

Ο απολογισμός του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο είναι 10 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Εντός έδρας η ομάδα του Βόλου είναι αήττητη μετρώντας έξι νίκες και μία ισοπαλία, ενώ μακριά από το ΕΑΚ έχει να επιδείξει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ έχει ηττηθεί μία μόλις φορά. Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων (+20) και στους δύο ομίλους, καθώς και την παραγωγικότερη επίθεση με 28 γκολ. Όσον αφορά την αμυντική του επίδοση, έχει δεχθεί οκτώ τέρματα. Λιγότερα έχουν δεχθεί μόνο τα Χανιά (6) στον νότιο όμιλο και η Νίκη (6) με την Κέρκυρα (7) από τον βόρειο όμιλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν τη σεζόν με δύο μεγάλες σε έκταση νίκες (4-1 εντός τη Γλυφάδα και 3-0 εκτός του Αστέρα Μαγούλας), αλλά χωρίς να ικανοποιήσουν με την απόδοσή τους. Ακολούθησε η μοναδική απώλεια βαθμών στο Βόλο, με το 1-1 κόντρα στην Καλλιθέα, αλλά και η μοναδική ήττα στο πρωτάθλημα στην έδρα των Χανίων με σκορ 2-1.

Τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν στο διαζύγιο με τον Γιώργο Βαζάκα με τη διοίκηση να εμπιστεύεται στη συνέχεια τον συνεργάτη του Γρεβενιώτη τεχνικού, τον Ισπανό Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος προήχθη σε πρώτο προπονητή. Η αλλαγή αυτή βοήθησε ψυχολογικά την ομάδα που επέστρεψε στις επιτυχίες, έστω και χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο νίκες με το ίδιο σκορ, 1-0, επί του Φωκικού στο Βόλο και της Παναχαϊκής εκτός έδρας, ενώ έφερε 0-0 στα Ψαχνά με τον Ηρακλή απογοητεύοντας τους εκατοντάδες φίλους του που ταξίδεψαν στην πόλη της Εύβοιας, αφού η απόδοσή του ήταν κακή.

Όμως, από κει και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν το γκάζι και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να το αφήσουν. Πανηγύρισαν έξι σερί νίκες που τους εδραίωσαν στην κορυφή, παίζοντας ταυτόχρονα καλό ποδόσφαιρο (με εξαίρεση το ματς με τον Αχαρναϊκό, όπου μόνο στο τελευταίο τέταρτο οι Βολιώτες έπαιξαν σύμφωνα με την αξία τους). Κατά σειρά ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 τον Πανηλειακό στο ΕΑΚ, 1-0 εκτός τον Παναιγιάλειο, 5-1 τον Φωστήρα στη μεγαλύτερη σε έκταση φετινή του νίκη, 2-0 μέσα στο Ρέθυμνο την Επισκοπή και σε δύο σερί ματς έδρας επιβλήθηκε με 3-1 του Αχαρναϊκού και 4-1 του Βύζαντα.

Μάλιστα στο τελευταίο ματς φάνηκε και το βάθος που έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του. Ο κ. Ρόκα χρησιμοποίησε παίκτες με μικρό ή και καθόλου χρόνο σε προηγούμενα παιχνίδια και αυτοί τον δικαίωσαν.

 

Πολυτιμότερος

παίκτης ο Γκούρμα

Ως πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού για τον πρώτο γύρο μπορεί να χαρακτηριστεί ο Μάριο Γκούρμα. Δεν έχει λείψει από κανέναν αγώνα, ενώ είναι και ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με τέσσερα γκολ. Όμως το σημαντικότερο είναι οι οκτώ ασίστ που έχει «σερβίρει» στους συμπαίκτες του.

Σημαντική είναι και η συνεισφορά του Κώστα Καπετάνου, που αν και μέσος, είναι ο πρώτος σκόρερ με πέντε τέρματα. Εκτός του Γκούρμα τέσσερα γκολ έχουν πετύχει και οι Μάριο Μπρέσκα και Θανάσης Πινδώνης, παρότι ο τελευταίος έρχεται συνήθως από τον πάγκο. Κάτω από τα δοκάρια ο Θόδωρος Γκίτκος αποτελεί εγγύηση, ενώ σιγουριά στα μετόπισθεν δίνει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Δημήτρη Αρβανίτη και Χρήστου Μελίσση που σπάνια «σπάει».

 

Ενισχύεται για να

αυξήσει τη διαφορά

Οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στον β’ γύρο του πρωταθλήματος αρχίζουν το Σάββατο 4/1 όταν θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την εκ των ουραγών Γλυφάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοδοξούν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους και γενικότερα να μείνουν ως το τέλος πρώτοι, αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες τους, για να έχουν μεγαλύτερο βαθμολογικό πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

Αυτός είναι και ο λόγος που η διοίκηση κινείται για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επίσημα η επιστροφή των Βιθέντε Μόνχε και Ηλία Ιωάννου, που έμειναν ελεύθεροι από ΑΕΚ Λάρνακας και Παναιτωλικό αντίστοιχα, αλλά και η απόκτηση του Κλάρενς Μπιτάνγκ από τον Πανηλειακό.

Πάντως, ο Μόνχε μάλλον προορίζεται να βοηθήσει στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και φυσικά στα πλέι οφ, καθώς προέρχεται από πολύ σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστών) που ήταν η αιτία για την οποία δεν αγωνίστηκε καθόλου τη φετινή σεζόν. Όμως, επειδή είναι γνωστή η αξία του οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο προχωρώντας στην απόκτησή του. Αντίθετα, οι Ιωάννου και Μπιτάνγκ θα είναι σε θέση να ενισχύσουν άμεσα την επιθετική και τη μεσαία γραμμή αντίστοιχα.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Αράχωβα για το χάσκι – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι εργαζόμενοι της Washington Post: Απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και καλούν τους…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν στο Χ για την επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο Ερντογάν μίλησε για «τουρκική» μειονότητα – Διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας

«Στηρίζω σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι συνεπώς θετική…

7 Δεκεμβρίου 2023

Eορταστική βόλτα στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο με το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου

Ξεκινάει να σφυρίζει από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο – Είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 43χρονης στη…

7 Δεκεμβρίου 2023