Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο – Είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 43χρονης στη Σαλαμίνα ο οποίος είναι καταδικασμένος ερήμην για ενδοοικογενειακή βία και μάλιστα κατά συρροή. Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί και η διαπίστωση πως έχει εκδώσει στη ζωή του δύο φορές ταυτότητα, με διαφορετικά πατρώνυμα και μητρώνυμα.

Την Παρασκευή αναμένεται η απολογία του, ενώ διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραλείψεις της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του περιστατικού στη Σαλαμίνα, όπως κατήγγειλε στην ΕΡΤ η αδερφή του θύματος.

Ενδοοικογενειακή βία σε βάρος προηγούμενης σχέσης του
Καταδικασμένος ερήμην και τελεσίδικα για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή σε βάρος προηγούμενης σχέσης του ήταν ο 71χρονος γυναικοκτόνος από το 2019, για πράξεις που είχαν γίνει το 2013 και προέκυψε δακτυλοσκοπικά. Ο λόγος που ανακαλύφθηκε με αυτόν τον τρόπο το ποινικό του παρελθόν, είναι ότι είχε αλλάξει πατρώνυμο και μητρώνυμο στην ταυτότητά του το 2009 και η καταγγελία από την μηνύτρια είχε γίνει με τα παλιά του στοιχεία.

Από αυτή την εξέλιξη εγείρονται ερωτήματα για το πώς προμηθεύτηκε νομότυπα δικαιολογητικά από την Ξάνθη με άλλα στοιχεία και για ποιο λόγο. Η απόφαση αυτή που εκκρεμούσε εκτελέστηκε σήμερα και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή για την δολοφονία της 43χρονης στην Σαλαμίνα.

Ξεσπά η αδερφή του θύματος
Την ίδια στιγμή συντετριμμένη είναι η οικογένεια της 43χρονης. Η αδελφή του θύματος προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες για την στάση των αστυνομικών το βράδυ του ξυλοδαρμού της.

«Την Παρασκευή πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα, θέλω να το τονίσω και ένας λόγος που βγαίνω είναι αυτός. Η απάντηση ήταν απ’ ότι μου είπε η μητέρα μου ήταν ότι δεν υπήρχε κάποιο περιπολικό εκείνη την ώρα να πάνε οι ίδιες από εκεί. Πήρε δύο φορές τηλέφωνο η μητέρα μου και το είπε» κατήγγειλε στην ΕΡΤ

Η αδελφή του θύματος τονίζει όμως πως ούτε όταν πήγαν το βράδυ από το Αστυνομικό Τμήμα έλαβαν την προσοχή που χρειαζόταν.

«Αφού την πήρε την αδελφή μου με το αυτοκίνητο περάσανε πρώτα από την Αστυνομία, παρόλο που ήταν χτυπημένη, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, βγήκε η μητέρα μου και τους είπε ότι την έχω στο αυτοκίνητο. Της ζητήσαν να ανέβει να δώσει κατάθεση προφανώς. Είπε η μαμά μου ότι δεν δύναται να το κάνει αυτό το πράγμα γιατί είναι χτυπημένη στο αυτοκίνητο και της είπαν να περάσει την επόμενη ημέρα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αρνείται ότι λειτούργησε με ολιγωρία, αναφέρει πως υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό την επίμαχη νύχτα και ότι όταν ζητήθηκε από την μητέρα και το θύμα να κληθεί ασθενοφόρο, προτίμησαν να φύγουν και να μεταβούν μόνες τους για τις πρώτες βοήθειες, ενώ τα στοιχεία τους τα έδωσαν στους αστυνομικούς την επόμενη ημέρα στην κατάθεσή τους.

Κατόπιν αυτών των καταγγελιών σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία διέταξε την διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν παραλείψεις των Αρχών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη: Συζήτησαν για το Κυπριακό μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο με 158 «ναι» στη Βουλή

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια το φορολογικό νομοσχέδιο. Υπέρ…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γεραπετρίτης: «Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας» – Τι είπε για την υπόκλιση στον Τούρκο πρόεδρο

«Χρέος μας να δίνουμε λύσεις και να μην παράγουμε κρίσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ισραηλινά ΜΜΕ: Δεκάδες μαχητές της Χαμάς παραδόθηκαν στον ισραηλινό στρατό – Βίντεο τους δείχνουν γυμνούς με δεμένα χέρια

Στον ισραηλινό στρατό παραδόθηκαν πολλοί μαχητές της Χαμάς που βρίσκονταν κοντά στην Τζαμπάλια στη βόρεια…

7 Δεκεμβρίου 2023

ΕΟΔΥ: Άυξηση στα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα – 44 θάνατοι και 54 διασωληνωμένοι – Δύο τα σοβαρά κρούσματα γρίπης

Αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα του SARS-CoV-2, στην κοινότητα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επίσης αύξηση…

7 Δεκεμβρίου 2023

Μικρής έκτασης φωτιά σε διαμέρισμα στον Βόλο

Λαχτάρησαν οι ένοικοι πολυκατοικίας στην οδό Καραϊσκάκη στον Βόλο, λίγο πριν τις 8 σήμερα το…

7 Δεκεμβρίου 2023