Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Αντώνης Σαμαράς: Η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο, με καθημερινή πρόοδο

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΙΕΝΝΗ

Η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο, σημειώνοντας πρόοδο κάθε ημέρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος το μεσημέρι της Πέμπτης στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη.

Παράλληλα, επισήμανε πως η χώρα διέρχεται μια δύσκολη περίοδο, που απαιτεί δημοσιονομική σταθερότητα, απαιτεί μεταρρυθμίσεις, απαιτεί ισχυρή, ευρεία κοινωνική και πολιτική συναίνεση.
Στη διευρυμένη Σύνοδο της Βιέννης λαμβάνουν μέρος αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων η Άνγκελα Μέρκελ, αρχηγοί της αντιπολίτευσης από χώρες εντός και εκτός της ΕΕ, καθώς και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα, καθώς στις 20:30 έχει προγραμματιστεί η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ
«Είναι πρόκληση για την πλειοψηφία της κοινωνίας ο πρωθυπουργός του μαύρου να προβάλει ανερυθρίαστα το failure story στους ομόσταβλους συντηρητικούς φίλους του στην Ευρώπη, ως πρόοδο. Δυστυχώς, η χώρα σε όλα τα επίπεδα καθημερινά κάνει βήματα προς τα πίσω, με έναν πρωθυπουργό που συνεχίζει να παρανομεί» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το