Τοπικά

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Αναβλήθηκανι οι προγραμματισμένες για σήμερα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και της Οικονομικής Επιτροπής, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, που προκήρυξαν στάση εργασίας, όπως αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο της συνολικής αντίδρασης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις”φασιστικές, αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης”.

Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε για σήμερα Δευτέρα την προκήρυξη στάσης εργασίας σήμερα Δευτέρα για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση των εργαζομένων στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα στις 12.30 το μεσημέρι, με πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

O Σύλλογος Εργαζομένων στους ΤΑ Ν. Μαγνησίας, προκειμένου να συμμετέχει στο συλλαλητήριο, προκήρυξε συμπληρωματικά στάση εργασίας την ίδια μέρα, από τις 8.00 το πρωί εως τις 12.00 το μεσημέρι (και τις πρώτες τέσσερις ώρες για τις απογευματινές βάρδιες) ώστε να διευκολύνει όλους όσοι αποφασίσουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Μάλιστα στις 8 τα πρωί από το Δημαρχείο του Βόλου αναχώρησε λεωφορείο του συλλόγου για την Αθήνα.
Το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα επίθεση της κυβέρνησης στις υπηρεσίες και Δομές της Αυτοδιοίκησης.

Οι εργαζόμενοι που δεν πήγαν στην Αθήνα, θα κάνουν συγκέντρωση στις 12 τα μεσημέρι, έξω από το Δημαρχείο Βόλου και πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, στην οδό Δημητριάδος.

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ
Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στη Δημοτική Αστυνομία (κτίριο ΔΕΥΑΜΒ), με πορεία στη συνέχεια προς το Δημαρχείο Βόλου.

Όπως αναφέρει κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ προωθούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, φοροχαράτσια, παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις κ.α., ενώ κλείνουν, συγχωνεύουν, καταργούν υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία. Προχωρούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με νόμους, με Υπουργικές Αποφάσεις.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν και να πουν όχι στο νέο πακέτο μέτρων, που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, καμία απόλυση – «διαθεσιμότητα» και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Ζητά ακόμη να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση, να πουν όχι στους φόρους και τα χαράτσια που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα και να αποδεσμευτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το