Τοπικά

Αγώνας δρόμου για κάλυψη κενών και καθυστερήσεων

Νέος οργανισμός λειτουργίας και εσωτερικός κανονισμός στις προτεραιότητες του Πανεπιστήμιου
Νέος οργανισμός λειτουργίας και εσωτερικός κανονισμός στις προτεραιότητες του Πανεπιστήμιου

Νέος οργανισμός λειτουργίας και εσωτερικός κανονισμός αποτελούν άμεση προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο έχει ανάγκη να αποκτήσει γρήγορους ρυθμούς εργασίας και να καλύψει τα κενά και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κ. Ζούμπος.

Ο κ. Ζούμπος βρέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποίησαν προχθές Κυριακή στην Αθήνα οι πρόεδροι των Συμβουλίων Διοίκησης, ενώ παρευρέθηκε και ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος.

«Ήταν μια συνάντηση κυρίως για να γνωριστούμε μεταξύ μας, χωρίς να υπάρχει κάποια ατζέντα θεμάτων. Το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Παιδείας που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο οικονομικό, όπου τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον χρηματοδότηση» υπογράμμισε ο κ. Ζούμπος.

Ερωτηθείς ποια είναι μέχρι στιγμής η πορεία του Συμβουλίου Διοίκησης, μετά τη δίμηνη λειτουργία του, απάντησε πως υπάρχουν ακόμη κάποιες ασάφειες με τις αρμοδιότητες που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν από πλευράς υπουργείου. Επίσης, το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να αποκτήσει νέο οργανισμό λειτουργίας και εσωτερικό κανονισμό βάσει των νέων του οργάνων που διαθέτει. Για παράδειγμα, για να μετακινηθεί μια υπάλληλος στο Συμβούλιο Διοίκησης και να διεκπεραιώνει διάφορες εργασίες, θα πρέπει να προβλέπεται από τον οργανισμό λειτουργίας.

Μέχρι και χθες δεν είχε βγει η διαπιστωτική πράξη για τον πρύτανη κ. Μεσσήνη. Ο κ. Ζούμπος τόνισε πως τα χρονικά περιθώρια πιέζουν και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα πρέπει να αποκτήσει πιο εντατικούς ρυθμούς λειτουργίας για να μπορέσουν να κλείσουν αρκετά ζητήματα. Σε λίγες ημέρες θα συνεδριάσει εκ νέου το Συμβούλιο Διοίκησης, όπου θα οριστούν και οι ομάδες εργασίας για διάφορα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του τοπικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος.

Ο κ. Ζούμπος αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον πρύτανη κ. Μεσσήνη, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ καλές, υπάρχει πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας και ευελπιστεί ότι ίδια θα είναι και η συνέχεια.

Στο μεταξύ, κανονικά μέχρι και τις 30 Απριλίου θα διαρκέσει η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών από τους φοιτητές για τη χορήγηση του επιδόματος στέγασης που αντιστοιχεί στα χίλια ευρώ.

Εκδήλωση του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας και Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 το πρωί στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης θα γίνει συζήτηση για το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού και των μορφών που αυτός λαμβάνει στο χώρο του σχολείου, καθώς και παρουσίαση του προγράμματος «Αντιμετωπίζω τον εκφοβισμό στο σχολείο» που υλοποιείται στο πλαίσιο της Στοχευμένης Έρευνας, χρηματοδοτούμενο από την Επιτροπή Ερευνών του Π.Θ.

Επίσης σήμερα Τρίτη στις 18.30 διοργανώνεται στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (Γ. Καρτάλη και Ροζού – πρ. Γαλλικό Ινστιτούτο), ημερίδα με θέμα «Η Διεπιστημονικότητα της Φυσικής και των Οικονομικών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το