Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Ήρθη η τιμωρία στον ιερέα του Αγ. Βλασίου

Ο κ. Ιγνάτιος ενημέρωσε χθες αντιπροσωπεία κατοίκων του Αγίου Βλασίου πως «μετά τη «συγνώμη» του ιερέα» δεν τίθεται κανένα ζήτημα και η τιμωρία του παύει να υφίσταται»

Στα καθήκοντά του επέστρεψε χθες ο ιερέας από τον Άγιο Βλάσιο, ο οποίος είχε τεθεί με απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου σε αργία ενός μήνα, επειδή τέλεσε βάπτιση και γάμο την ίδια ημέρα, κάτι που απαγορεύεται με εγκύκλιο της Μητροπόλεως. Ο ιερέας συναντήθηκε χθες με τον κ. Ιγνάτιο και ζήτησε «συγνώμη» για την παραβίαση της εγκυκλίου, με αποτέλεσμα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος να άρει την τιμωρία του.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος, «ο ιερέας κατάλαβε το λάθος του και στη συνάντηση που είχαμε ζήτησε «συγνώμη». Κατόπιν τούτου το θέμα θεωρείται λήξαν και ο ιερέας επιστρέφει στα καθήκοντά του μετά την άρση της απόφασης για την επιβολή αργίας ενός μήνα» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Για την προαναφερόμενη εξέλιξη ο κ. Ιγνάτιος ενημέρωσε χθες και αντιπροσωπεία κατοίκων του Αγίου Βλασίου που συναντήθηκε χθες μαζί του, διευκρινίζοντάς τους πως «μετά τη «συγνώμη» του ιερέα» δεν τίθεται κανένα ζήτημα και η τιμωρία του παύει να υφίσταται».

Να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο της Μητρόπολης Δημητριάδος, η ταυτόχρονη τέλεση των δυο μυστηρίων την ίδια ημέρα απαγορεύεται, και γι’ αυτό το λόγο συνιστάται, ο ιερέας να τελεί τη βάπτιση, για παράδειγμα το Σάββατο και το γάμο την Κυριακή. Σύμφωνα με τον κ. Ιγνάτιο, «η εγκύκλιος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι ιερείς».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος εκφράστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τον ιερέα από τον Άγιο Βλάσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι πολύ καλός ιερέας». Θα διοργανώσουμε εκδήλωση για να τον τιμήσουμε καθώς έχει προσφέρει πολλά» συμπλήρωσε ο κ. Ιγνάτιος.

Γ.Ξ.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης: Παρουσιάζεται στο στρατόπεδο στη Σπάρτη στις 15 Μαρτίου

Στο στρατόπεδο στη Σπάρτη στις 15 Μαρτίου παρουσιάζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καθώς…

6 Μαρτίου 2024

Ο ΕΛΓΑ στο πλευρό των πληγέντων της Θεσσαλίας – Καταβολή αποζημιώσεων μόνο σε παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιά

Τις τελευταίες ημέρες διατυπώνεται από διάφορες πλευρές, αγροτικούς φορείς, αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και του…

6 Μαρτίου 2024

Πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Δήμος Ρήγα Φεραίου

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει δημιουργήσει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων για μικρούς…

6 Μαρτίου 2024

Ευκαιρία

Μπήκε και ο πρώτος μήνας της άνοιξης, με το «καλεντάρι» του Μαρτίου να έχει δύο…

6 Μαρτίου 2024

Ζέττα Μ. Μακρή: «Ανανέωση της λειτουργίας του θεματικού δικτύου του ΚΕΠΕΑ Μακρινίτσας»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενέκρινε την…

6 Μαρτίου 2024

Ντέρμπι

Τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΣΚΑΙ δείχνει το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερα θέση…

6 Μαρτίου 2024