Photo Gallery, Τοπικά

Ήρθη η τιμωρία στον ιερέα του Αγ. Βλασίου

Ο κ. Ιγνάτιος ενημέρωσε χθες αντιπροσωπεία κατοίκων του Αγίου Βλασίου πως «μετά τη «συγνώμη» του ιερέα» δεν τίθεται κανένα ζήτημα και η τιμωρία του παύει να υφίσταται»

Στα καθήκοντά του επέστρεψε χθες ο ιερέας από τον Άγιο Βλάσιο, ο οποίος είχε τεθεί με απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου σε αργία ενός μήνα, επειδή τέλεσε βάπτιση και γάμο την ίδια ημέρα, κάτι που απαγορεύεται με εγκύκλιο της Μητροπόλεως. Ο ιερέας συναντήθηκε χθες με τον κ. Ιγνάτιο και ζήτησε «συγνώμη» για την παραβίαση της εγκυκλίου, με αποτέλεσμα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος να άρει την τιμωρία του.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος, «ο ιερέας κατάλαβε το λάθος του και στη συνάντηση που είχαμε ζήτησε «συγνώμη». Κατόπιν τούτου το θέμα θεωρείται λήξαν και ο ιερέας επιστρέφει στα καθήκοντά του μετά την άρση της απόφασης για την επιβολή αργίας ενός μήνα» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Για την προαναφερόμενη εξέλιξη ο κ. Ιγνάτιος ενημέρωσε χθες και αντιπροσωπεία κατοίκων του Αγίου Βλασίου που συναντήθηκε χθες μαζί του, διευκρινίζοντάς τους πως «μετά τη «συγνώμη» του ιερέα» δεν τίθεται κανένα ζήτημα και η τιμωρία του παύει να υφίσταται».

Να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο της Μητρόπολης Δημητριάδος, η ταυτόχρονη τέλεση των δυο μυστηρίων την ίδια ημέρα απαγορεύεται, και γι’ αυτό το λόγο συνιστάται, ο ιερέας να τελεί τη βάπτιση, για παράδειγμα το Σάββατο και το γάμο την Κυριακή. Σύμφωνα με τον κ. Ιγνάτιο, «η εγκύκλιος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι ιερείς».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος εκφράστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τον ιερέα από τον Άγιο Βλάσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι πολύ καλός ιερέας». Θα διοργανώσουμε εκδήλωση για να τον τιμήσουμε καθώς έχει προσφέρει πολλά» συμπλήρωσε ο κ. Ιγνάτιος.

Γ.Ξ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Δλδ να δεχθεί ο Μητροπολιτης οτι εχει βγαλει μια εγκύκλιο έκτρωμα που προσβάλει την νοημοσύνη μας δεν παιζεί..;
    “….και γι’ αυτό το λόγο συνιστάται, ο ιερέας να τελεί τη βάπτιση, για παράδειγμα το Σάββατο και το γάμο την Κυριακή.”
    ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ..Οπως και καποια ευρω παραπανω…
    …ΡΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ…
    Ας παει λοιπόν ο κόσμος ,ο οποιός δεν εχεί να φαει πλέον, στην Λάρισα γιατι εκέι δέχονται τα 2 μυστήρια..(Μαλλον εκει ειναι λιγοτερο χριστιανοί)
    Αίσχος κ.Ιγνάτιε ..και στις πρωτες εκκλησίες γινοτανε ομαδικα μυστηρια οπώς και στην Ελλαδα (οπως εσεις αναφερετε στην εγκυκλιο σας..)
    Μονο που πλέον δεν ειναι μόδα ..
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Κ.ΙΓΝΑΤΙΕ……..

Μοιραστείτε το