Αθλητισμός

Έχει μπλοκάρει ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού Β.

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης της απόφασης από την ΕΠΟ, που έχει να κάνει με την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, παρατείνει την αγωνία των διοικούντων και των φιλάθλων της ομάδας και παράλληλα δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, σ’ ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό της ομάδας,  εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Κι αυτό, καθώς αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές (Έλληνες και ξένοι) που έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου, χωρίς να μπορούν να υπογράψουν συμβόλαιο με την ομάδα, όσο το τοπίο δεν ξεκαθαρίζει και δεν ανακοινώνεται η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί το βολιώτικο συγκρότημα τη νέα χρονιά.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία βάση από παίκτες που έχουν συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, πάνω στην οποία θα «χτιστεί» η ομάδα, ωστόσο, υπάρχει πάντα ο φόβος κάποιοι απ’ αυτούς να κλείσουν σε άλλες ομάδες, καθώς βλέπουν οι μέρες να κυλούν, δίχως να δίνεται τέλος στην περιπέτεια που περνάει ο Ολυμπιακός Βόλου εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Στον Ολυμπιακό πίστευαν πως το θέμα θα τελείωνε αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη 24 Ιουλίου – όπως γράψαμε χθες – και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και αυτό της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Κανείς δεν γνωρίζει γιατί η ΕΠΟ κωλυσιεργεί και δεν ανακοινώνει την απόφασή της, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που ανάγκασαν την ομοσπονδία να ορίσει το Δ.Σ. την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο πρώτος είχε να κάνει με το γεγονός ότι ήταν σε εκκρεμότητα οι προσφυγές των Εργοτέλη και Παναιτωλικού κατά του Πανιωνίου και της Κέρκυρας, οι οποίες τελικά απορρίφθηκαν από την Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ (Εργοτέλης και Παναιτωλικός θα κληθούν να παίξουν στην Football League).

Ο δεύτερος είναι, ότι λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων ορισμένων μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ δεν ήταν δυνατόν να οριστεί διοικητικό συμβούλιο γι’ αυτή την εβδομάδα.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να διευθετηθούν και κάποια νομικά ζητήματα, προκειμένου να μη μπορεί κανείς να αμφισβητήσει και να προσβάλει την απόφαση της ΕΠΟ, η οποία αναμένεται να είναι θετική για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα και όπως όλα δείχνουν οι παραπάνω ομάδες θα τοποθετηθούν στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Καθημερινά διαβάζουμε σε αθηναϊκά δημοσιεύματα πως στις 24 Ιουλίου η ΕΠΟ θα πάρει απόφαση για αποκατάσταση των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Football League.

Θυμίζουμε, πως ο αντιπρόεδρος της Football League-Football League 2, Στέλιος Σφακιανάκης μιλώντας χθες αποκλειστικά στη «Θ» είχε τονίσει πως εάν η ΕΠΟ δώσει εντολή να παίξουν οι παραπάνω ομάδες στη Β’ Εθνική, η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής θα εκτελέσει την εντολή της Ομοσπονδίας, από τη στιγμή, άλλωστε, που δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Το σχέδιο έχει προχωρήσει με τις …ευλογίες και του υπουργείου Πολιτισμού και του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

Διάψευση από Ριαβόγλου

Τις προηγούμενες μέρες είχε γραφεί από μερίδα του Τύπου, ότι ο πρόεδρος του Αγρ. Αστέρα  και μέλος του Δ.Σ. της Football League-Football League 2, Κώστας Ριαβόγλου, μιλώντας στο πρόσφατο Δ.Σ. της Ένωσης φερόταν να είχε πει «ποιοι είναι αυτοί που πάνε να αναστήσουν τους… πεθαμένους και θέλουν να τους βάλουν να παίξουν στην κατηγορία;».

Ο κ. Ριαβόγλου διέψευσε κατηγορηματικά πως έκανε την παραπάνω δήλωση και θέλησε με δηλώσεις του να δώσει την πραγματική διάσταση του θέματος.

«Όλα τα δημοσιεύματα είναι αναληθή. Το πιο τραγελαφικό απ’ όλα είναι ότι δεν έχει γίνει καν συζήτηση γι’ αυτό το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο, ούτε ήταν θέμα προς συζήτηση. Προκαλώ οποιονδήποτε να φέρει τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά, η οποιονδήποτε απ’ όσους ήταν μέσα να δηλώσει επώνυμα πως τα είπα».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Ριαβόγλου είπε την άποψή του για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας:

«Έχει συντελεστεί μια αδικία σ’ ένα χώρο όπου επικρατεί η νοθεία, η βρωμιά και όλα τα άσχημα της ελληνικής κοινωνίας. Όλοι όσοι βρίσκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου έχουν κάνει τις ατασθαλίες τους. Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα πήραν το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου για τις υποθέσεις των στημένων παιχνιδιών του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο Ηρακλής την πλήρωσε για όλες τις πλαστογραφίες που έχουν γίνει στις ομάδες.

Θα ήμουν ο τελευταίος που θα έλεγε πως δεν θα πρέπει να αποκατασταθούν αυτές οι ομάδες».

Δυστυχώς, κάποιοι φρόντισαν τεχνηέντως να δημιουργήσουν θέμα, κάνοντας λόγο για έντονες αντιδράσεις από τις ομάδες της Β’ Εθνικής, τη στιγμή που το θέμα δε συζητήθηκε καν στο τελευταίο Δ.Σ. της Football League-Football League 2.

Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, η ΕΠΟ έχει βρει τον τρόπο να προχωρήσει το σχέδιο και το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας να διεξαχθεί με 21 ομάδες (αν δεν υπάρχουν αποχωρήσεις ομάδων), χωρίς να κάνει λόγο για αναδιάρθρωση, αλλά για ειδικές συνθήκες, που επιβάλουν την αύξηση των ομάδων της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το