Photo Gallery, Τοπικά

Έφεση κατά αθωωτικής απόφασης για χρέη

Συνελήφθη χθες μία 31χρονη έμπορος για μη απόδοση ΦΠΑ συνολικού ποσού 95.289,14 ευρώ

Καθημερινές είναι οι συλλήψεις οφειλετών του Δημοσίου, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτυπώνεται με έσοδα στα ταμεία του κράτους, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός εντοπισμού και δίωξης των οφειλετών του Δημοσίου, οι Αρχές έχουν κάνει σημαντικά βήματα στην παραπομπή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η δημοσιοποίηση με τις λίστες των ονομάτων των οφειλετών είναι μεγάλη. Οι διωκτικές αρχές κλήθηκαν να φέρουν όλους αυτούς μπροστά στην υποχρέωσή τους να καταβάλλουν τις οφειλές τους. Αστυνομία και ΣΔΟΕ, μετά και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε πολλές περιπτώσεις, ενεργοποιήθηκαν και μέσα σε μερικούς μήνες κατάφεραν να εντοπίσουν πολλούς από τους οφειλέτες. Το εντυπωσιακό φυσικά σε όλη αυτή την υπόθεση είναι πως πρόκειται για άτομα μέσης και άνω ηλικίας, με μεγάλες οφειλές. Οι περισσότεροι όπως διαπιστώνεται, δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν τις επιχειρήσεις τους. Οι οφειλές, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν προέκυψαν σίγουρα τώρα ή τους τελευταίους μήνες. Οφείλονταν εδώ και χρόνια και κανείς δεν τους είχε ενοχλήσει στο βαθμό που θα έπρεπε προκειμένου να εισπραχθούν για λογαριασμό του Κράτους.

Όσοι έχουν συλληφθεί όλους αυτούς τους μήνες έχουν οδηγηθεί στο Αυτόφωρο και κάποιοι στον Ανακριτή. Όσοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο πήραν προθεσμία με αίτημα τη ρύθμισή τους ή να κερδίσουν χρόνο για να προετοιμάσουν τη δίκη τους. Ελάχιστες από τις υποθέσεις δικάστηκαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και στους κατηγορουμένους επιβλήθηκαν πολύμηνες ποινές φυλάκισης, αλλά με αναστολή. Σε μία περίπτωση κατηγορουμένου επιχειρηματία για μη απόδοση ΦΠΑ το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν είχε εισπράξει οφειλόμενα από το Κράτος και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Η οφειλή ήταν περίπου στις 400.000 ευρώ. Επί της αθωωτικής αυτής απόφασης η Εισαγγελία Βόλου άσκησε έφεση.

Οι κατηγορούμενοι για χρέη στο Δημόσιο δήλωσαν στα δικαστήρια πως θα προβούν σε ρύθμιση, που ωστόσο δεν σημαίνει «ζεστό» χρήμα για τα ταμεία του Κράτους. Και τούτο επειδή εμφανίζουν οικονομική αδυναμία να πληρώσουν μεγάλα ποσά.

Για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως υπολογίζεται, στα δικαστήρια θα εκκρεμεί η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων. Η ποινική ωστόσο αντιμετώπιση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποφέρει άμεσα έσοδα στο Δημόσιο.

Στο μεταξύ, χθες συνελήφθη μία 31χρονη έμπορος για μη απόδοση ΦΠΑ συνολικού ποσού 95.289,14 ευρώ. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 18 του Ν. 2523/97, όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Καλλιεργούσε σπίτι του χασισόδενδρα

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες προχθές (11-06-2012) στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 33 ετών, για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης. Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 33χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρία καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρα ύψους από 0,25 έως 0,55 μέτρα, ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης συνολικού βάρους 5,6 γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη βάρους 1,5 γραμμαρίου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το