Αθλητισμός

Έτοιμος για τη μάχη των πλέι οφ

 

Ο Ολυμπιακός Β. αισιοδοξεί για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου

 

 

Στη μάχη των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ ετοιμάζεται να μπει ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους από το ΟΑΚΑ, όπου και θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, για την πρώτη αγωνιστική του «μίνι» πρωταθλήματος. Ευχάριστα τα νέα όσον αφορά τον Λέαντρο Άλβαρεζ, καθώς ο τραυματισμός του στο φιλικό του Σαββάτου με τον Τύρναβο δεν αποδείχθηκε σοβαρός.

Σχετικά με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της νέας αγωνιστικής περίοδο τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, μετά και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός για να μείνει εκτός Ευρώπης θα πρέπει να τερματίσει στην τελευταία θέση των πλέι οφ και η ΑΕΚ να πάρει την πρώτη θέση, συμμετέχοντας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην περίπτωση αυτή ο Ατρόμητος θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Αν η ΑΕΚ τερματίσει σε οποιαδήποτε άλλη θέση (2η-3η-4η) όλες οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ θα παίξουν τη νέα χρονιά στην Ευρώπη.

Ανάλογα με την θέση που θα καταλάβουν οι ομάδες στην τελική κατάταξη των πλέι οφ θα εξαρτηθεί πότε θα ξεκινήσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στα πλέι οφ θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις τον Αύγουστο (το δεύτερο δεκαπενθήμερο), παίρνοντας μέρος στον 4ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η τρίτη θέση στα πλέι οφ αντιστοιχεί στην κατάκτηση ενός εισιτηρίου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στα τέλη Ιουλίου. Τέλος, η τέταρτη θέση στα πλέι οφ θα δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα που θα την καταλάβει να αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται γύρω στις 13 Ιουλίου. Προϋπόθεση, όπως προαναφέραμε, είναι να μην βγει η ΑΕΚ πρώτη στην κατάταξη, καθώς στην περίπτωση αυτή επωφελείται ο Ατρόμητος, αφήνοντας εκτός Ευρώπης την τέταρτη ομάδα των πλέι οφ.

 

Τυχερός στάθηκε

ο Άλβαρεζ

Απέφυγε τα χειρότερα ο Λέαντρο Άλβαρεζ. Αρχικά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου ανησύχησαν μόλις ο 30χρονος Αργεντινός μέσος αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου με τον Τύρναβο.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δέχθηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον Νάκα στο 30’ της αναμέτρησης, στο ίδιο πόδι όπου είχε τραυματιστεί στο ματς με την Καβάλα και που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 20 μέρες.

Υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν αιμάτωμα στο δεξί πόδι, λίγα εκατοστά πιο πάνω από τον παλιό του τραυματισμό. Ο γιατρός συνέστησε στον Άλβαρεζ θεραπευτική αγωγή προκειμένου να υποχωρήσει το αιμάτωμα και εκτός απρόοπτου θα δώσει κανονικά σήμερα το «παρών» στην πρωινή προπόνηση (χθες οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ρεπό.

«Ευτυχώς στάθηκα τυχερός και δεν τραυματίστηκα σοβαρά. Λίγο έλειψε, πάντως, να χτυπήσω στο ίδιο σημείο που είχα τραυματιστεί στο παιχνίδι με την Καβάλα. Ο πόνος έχει υποχωρήσει, αισθάνομαι πολύ καλύτερα και δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής μου στο παιχνίδι με την ΑΕΚ για τα πλέι οφ» τονίζει με δηλώσεις του στη «ΘτΔ» ο Λέαντρο Άλβαρεζ, ο οποίος αναφέρθηκε και στα παιχνίδια που έχει να δώσει η ομάδα του στο «μίνι» πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών, με αντιπάλους την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ: «Και μόνο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου λαμβάνει μέρος στα πλέι οφ στην πρώτη του παρουσία στη Σούπερ Λιγκ, μετά από 20 χρόνια, αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Όλοι στην ομάδα είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία και στα πλέι οφ, αντίστοιχη μ’ αυτή της κανονικής περιόδου. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι φέτος κερδίσαμε δύο φορές τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, ενώ αποσπάσαμε ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια και θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία και στην κούραση, από τη στιγμή που θα παίζουμε δύο ματς την εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι το αουτσάιντερ, άρα και η ομάδα με το λιγότερο άγχος. Θα είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Θα μας βοηθήσει στον ψυχολογικό τομέα, καθώς στη συνέχεια ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, στα οποία θα επιδιώξουμε να εκμεταλλευτούμε τον παράγοντα έδρα.

Θα δουλέψουμε εντατικά όλη την εβδομάδα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, τα αγωνιστικά προβλήματα έχουν μειωθεί σημαντικά στην ομάδα και όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε έτοιμοι για τη νέα πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Δεν πετάμε στα σύννεφα, είμαστε ωστόσο αισιόδοξοι πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλά».

 

«Έδειξε» ενδεκάδα

ο Κατσαβάκης

Στο φιλικό του Σαββάτου με τον Τύρναβο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 1-0 με γκολ του Μπρέσκα στο 85’, ο Μάκης Κατσαβάκης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει στο ματς με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Σερραίος τεχνικός χρησιμοποίησε τον Πέτερ Ντολεζάι σε θέση αμυντικού χαφ, δίπλα στον Άλβαρεζ, ενώ ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο αγωνίστηκαν οι Χαλίφα Σανκαρέ και Χαβιέ Τομάς. Ο Ζαραδούκας αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ (εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στο ματς με την ΑΕΚ), ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Ζόλταν Σέλεζι. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Έλντιν Γιακούποβιτς, ο οποίος και αυτός επιστρέφει από τιμωρία. Στη μεσαία γραμμή ο Μπρέσκα έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα, ο Ακόστα στην αριστερή, ενώ οι Σολάκης και Μαρτίν αποτέλεσαν το δίδυμο του Ολυμπιακού στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάκης Κατσαβάκης δοκίμασε τον Σέλεζι ως αριστερό μπακ, με τον Ψυχογιό να παίζει ως δεξιός οπισθοφύλακας, ενώ αγωνίστηκαν επίσης οι Μαρούλης, Μητρόπουλος, Γκότοβος, Ρόκας και Νέμεθ.

Ο Βιθέντε Μόνχε δεν αγωνίστηκε, καθώς ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Μόνος του συνεχίζει να προπονείται ο Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό στο χέρι και σύντομα θα βρίσκεται ξανά στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ θα εξαρτηθεί και το πριμ που θα πάρουν οι παίκτες. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος, υποσχέθηκε έξτρα πριμ στους ποδοσφαιριστές, σε συνάντηση που είχε μαζί τους, χωρίς πάντως να του ανακοινώσει το ακριβές ποσό.

Με την παρουσία φιλάθλων θα γίνει το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ στις 8 Μαΐου. Η «Ένωση» αναμένεται να τιμωρηθεί από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Ατρόμητο (το φύλλο αγώνα «καίει» την ΑΕΚ), ωστόσο, η απόφαση δεν αναμένεται να βγει άμεσα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο αγώνας θα διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων, καθώς στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν την ερχόμενη Κυριακή και φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το