Photo Gallery, Τοπικά

Ένταση από διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Βόλου

Από στελέχη και μέλη του ΚΚΕ για τη μετακίνηση του Θ. Τσαλούχα

 

Η Νομαρχιακή του ΚΚΕ και οργανωμένα μέλη του κόμματος επιτέθηκαν χθες στο συνεργάτη του δήμαρχου Βόλου Σ. Κυριάκο, σε μια «ιδιόμορφη» διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, για τη μετακίνηση στην Πορταριά του πρώην προϊστάμενου της Καθαριότητας στη Νέα Ιωνία Θ. Τσαλούχα, οργανωμένου στελέχους του κόμματος.

Η Δημοτική Αρχή που αποφάσισε να μετακινήσει το Θ. Τσαλούχα στην Πορταριά, απειλήθηκε ανοιχτά ότι «θα αναγκαστεί κάτω από την πίεση να βάλει την ουρά στα σκέλια».

Με «ντουντούκα» στο χέρι το στέλεχος της Νομαρχιακής Μ. Τσιώνας υπέδειξε το Σ. Κυριάκο, ως «αποστάτη» από το ΚΚΕ και οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τον προπηλακίζουν και να τον καθυβρίζουν, ενώ ο ειδικός γραμματέας του Δήμου ενημέρωσε τα κομματικά στελέχη ότι θα προστατευθεί με κάθε νόμιμο μέσο.

Τα μέλη του ΚΚΕ επιτέθηκαν και στη γραμματεία του δήμαρχου όταν ενημερώθηκαν ότι ο κ. Σκοτινιώτης απουσίαζε από το γραφείο του και απαιτούσαν να κληθεί αμέσως στο Δημαρχείο για να τους συναντήσει και να ανακαλέσει την απόφαση μετακίνησης του Θ. Τσαλούχα στην Πορταριά.

Απαιτούσαν να συναντηθούν με το δήμαρχο για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας  εκπρόσωποι περίπου 20 Σωματείων που αποτελούν «δορυφόρους» του ΚΚΕ, δημοτικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι που πρόσκεινται στη ΔΑΣ ΟΤΑ. Οι ίδιοι υποστήριζαν πως ο Θ. Τσαλούχας μετακινήθηκε στην Πορταριά γιατί ήταν «μπροστάρης» κινητοποιήσεων.

Χθες από το Δημαρχείο απουσίαζε και η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου, οπότε ο κ. Κυριάκος έγινε αποδέκτης των αιτημάτων προκειμένου να τα μεταφέρει, ενώ «γνωστοποιήθηκε» ότι καθημερινά θα υπάρχει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, μέχρι να ανακληθεί η απόφαση. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του δήμαρχου, ενώ στο δημαρχείο, σε ένδειξη συμπαράστασης, εμφανίστηκαν οι Γ. Μολοχίδης και Θ. Κλημόπουλος.

Ο κ. Κυριάκος ήταν το πρόσωπο που στοχοποιήθηκε, υβρίστηκε και χλευάστηκε, ενώ του ανακοινώθηκε ότι οι ίδιες εικόνες θα επαναληφθούν και σήμερα στις 12.30 όπου θα απαιτηθεί εκ νέου  συνάντηση με το δήμαρχο.

Ο Κώστας Στεργίου, εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου, μιλώντας στους συγκεντρωμένους χαρακτήρισε προσχηματική τη χθεσινή απουσία του δήμαρχου Βόλου. «Επειδή τα Σωματεία κοιτάμε στα μάτια όλους τους εργαζόμενους, αύριο (σ.σ. σήμερα) να είμαστε εδώ για να καταλάβει ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του ότι δεν παίζουμε με τις συνδικαλιστικές διώξεις», είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους και συνέχισε:

«Τέτοιες ενέργειες δεν θα μένουν αναπάντητες, η πίεση του εργατικού κινήματος θα τους αναγκάσει να βάλουν την ουρά στα σκέλια», τόνισε ο Κώστας Στεργίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το