Photo Gallery, Τοπικά

Έμπορος ναρκωτικών από την ηλικία των 15 ετών …

Εξάρθρωση πανελλαδικού κυκλώματος ναρκωτικών από αστυνομικούς του Τ.Δ.Ν. Βόλου

Σημαντική η επιτυχία από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου

 

 

 

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, στο ελικοδρόμιο Ν. Ιωνίας και κατασχέθηκαν 15 κιλά χασίς και ένα κιλό ηρωίνη

 

 

Κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών με πανελλαδική δράση κατάφερε να εξαρθρώσει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου σε μία συντονισμένη επιχείρηση προχθές το απόγευμα, στην περιοχή ελικοδρόμιο Νέας Ιωνίας. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και ένα 15χρονο αγόρι, από τη Λάρισα, που φέρεται – από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής προανάκρισης – να  ήταν βασικός διακινητής ναρκωτικών στη Λάρισα, μαζί με την 26χρονη αδελφή του. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 κιλά χασίς και ένα κιλό ηρωίνης, η εμπορική αξία των οποίων υπολογίζεται στις 400.000 ευρώ περίπου. Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται Αλβανός κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Η επιχείρηση των αστυνομικών ήταν εντυπωσιακή, ενώ η σύλληψη των δραστών περιπετειώδης. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τις περιπετειώδεις σκηνές καταδίωξης και σύλληψης των δραστών παρακολούθησαν διερχόμενοι από το ελικοδρόμιο πολίτες, αλλά και περίοικοι, οι οποίοι δεν είχαν αντιληφθεί πως επρόκειτο για αστυνομική επιχείρηση και καλούσαν στο «100» για να αναφέρουν συμπλοκή…

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν: Τέσσερα άτομα αλβανικής υπηκοότητας και τέσσερις Έλληνες. Οι Αλβανοί -τρεις άντρες και μία γυναίκα- είναι ηλικίας 27 ετών οι δύο άντρες και 19 ετών, οι άλλοι δύο. Οι Έλληνες – επίσης τρεις άντρες και μία γυναίκα – είναι ηλικίας 26 ετών οι δύο άντρες, 26 ετών η γυναίκα και ο ανήλικος αδελφός της 15 ετών.

Οι Αλβανοί διαμένουν στην Αθήνα και φέρονται ως οι μεγαλοδιακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι προμήθευαν με ναρκωτικά άλλους διακινητές σε διάφορες ελληνικές πόλεις και τους χρησιμοποιούσαν ως συνδέσμους. Οι Έλληνες, είναι δύο βολιώτες – χρήστες και μικροδιακινητές ναρκωτικών – και δύο Λαρισαίοι – τα αδέλφια, που φέρονται ως οι προμηθευτές ναρκωτικών των χρηστών από το Βόλο.

Όπως ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κατσίκας, το κύκλωμα – που φαίνεται να έχει ως βασικά στελέχη τους Αλβανούς με «αρχηγό» τον κρατούμενο στις φυλακές Μαλανδρίνου – είχε «συνδέσμους» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στη Λάρισα, απ’ όπου ψωνίζουν σχεδόν το σύνολο χρηστών και μικροδιακινητών απ’ όλη τη Θεσσαλία, είχε ως σύνδεσμο τα δύο αδέλφια. Όπως σημείωσε ο κ. Κατσίκας, τα δύο αδέλφια έχουν «οικογενειακό ιστορικό», καθώς ο πατέρας τους έχει απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου ασχολήθηκε με την υπόθεση εδώ και ένα περίπου μήνα και είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της υπηρεσίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αστυνομικός εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής ναρκωτικών. Η αρχική επικοινωνία έγινε με τους δύο βολιώτες χρήστες, οι οποίοι απευθύνθηκαν στα δύο αδέλφια στη Λάρισα, από τα οποία φέρονται να προμηθεύονταν συχνά ναρκωτικά. Επειδή όμως οι ποσότητες που ζητήθηκαν από τους δήθεν ενδιαφερόμενους αγοραστές ήταν μεγάλες, τα δύο αδέλφια απευθύνθηκαν στους δικούς τους μεγαλοπρομηθευτές, που ήσαν οι Αλβανοί.

Εδώ και μία περίπου εβδομάδα βρισκόταν σε εξέλιξη όλη αυτή η συνεννόηση και επικοινωνία προκειμένου να οριστεί συνάντηση για την παράδοση των ναρκωτικών. Τελικά μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με τους δράστες, καθορίστηκε το σημείο συνάντησης, αλλά και οι συνολικές ποσότητες αγοραπωλησίας. Συμφωνήθηκε η πώληση 15 κιλών χασίς και ενός κιλού έναντι του ποσού των 36.000 ευρώ. Η συνάντηση για τη συναλλαγή ορίστηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, στο ελικοδρόμιο της Νέας Ιωνίας. Για άγνωστο λόγο, οι πωλητές ναρκωτικών καθυστέρησαν την έλευσή τους στο Βόλο και η συνάντηση επανακαθορίστηκε για τις 4 το απόγευμα. Στο σημείο συνάντησης εμφανίστηκαν τρία επιβατικά αυτοκίνητα, όπου επέβαιναν οι συλληφθέντες. Στο ένα όχημα οι δύο βολιώτες, στο άλλο τα δύο αδέλφια από τη Λάρισα και στο τρίτο οι Αλβανοί. Οι εμφανιζόμενοι ως αγοραστές αστυνομικοί συναντήθηκαν μαζί τους για να γίνει η αγοραπωλησία. Την ώρα της συναλλαγής επενέβησαν οι άλλοι αστυνομικοί που βρίσκονται σε αναμονή για να συλλάβουν τους δράστες. Εκείνοι μόλις αντελήφθησαν πως επρόκειτο για παγίδα, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διαφύγουν. Δεν έλειψαν μάλιστα οι μικροσυμπλοκές με τους αστυνομικούς της Δίωξης. Κλήθηκαν ενισχύσεις, ενώ συνέδραμαν οι αστυνομικοί της ομάδας «Δίας» και τελικά οι οκτώ συνελήφθησαν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δεκατέσσερις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη μικτού συνολικού βάρους 14,654 κιλών, δύο νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη μικτού συνολικού βάρους 1,011 κιλού, το χρηματικό ποσό των 36.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που αντιστοιχούσε σε αντίτιμο πώλησης των ναρκωτικών ουσιών. Επίσης κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, 11 κινητά τηλέφωνα, 730 ευρώ και μία νάιλον συσκευασία με 0,8 γραμμάρια ηρωίνης.

 

Χιλιάδες δόσεις, άφθονο χρήμα…

 

 

Η εμπορική αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, υπολογίζεται από την Αστυνομία ότι φτάνει στις 400.000 ευρώ. Όπως αναφέρθηκε το ένα κιλό ηρωίνης ισοδυναμεί με 15.000 ευρώ και θα απέδιδε -όπως υπολογίζεται- 300.000 ευρώ περίπου και άλλες 150.000 ευρώ υπολογίζεται πως θα απέδιδε η πώληση των 15 κιλών χασίς.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Βόλου συνέχιζαν χθες την προανάκριση προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν άλλες διασυνδέσεις των μελών του κυκλώματος.

Χθες, αργά το μεσημέρι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα υπηρεσίας. Οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους είναι σε βαθμό κακουργήματος. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον Ανακριτή Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το