Κατηγορίες: Αθλητισμός

Άξιζαν μόνο τα γκολ

ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 ύστερα από ένα κακό παιχνίδι

 

 

 

Σε ένα μετριότατο ντέρμπι, δίχως ρυθμό και φάσεις αλλά με μεγάλη ένταση, πάθος και δύναμη η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1). Ο,τι άξιζε από την αναμέτρηση των «κιτρινόμαυρων» με τους «ερυθρόλευκους» ήταν τα καταπληκτικά γκολ που πέτυχαν ο Κέβιν Μιραλάς στο 23′ και ο Λεονάρντο στο 43′. Κατά τα άλλα, αργός ρυθμός, καμία φαντασία, μηδαμινές κλασικές φάσεις και συνολικά κακό θέαμα.

Στο ντεμπούτο του κ. Νίκου Κωστένογλου ο «Δικέφαλος» είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυρίως όμως με μια ανούσια υπεροχή. Μάλιστα, ο νωθρός Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 23′, μόλις στην πρώτη (και τελευταία) αξιοπρεπή επιθετική προσπάθεια που πραγματοποίησε. Ο Μιραλάς «άδειασε» τον Μανωλά και με εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ (0-1) για τους «ερυθρόλευκους».

Παρ’ όλα αυτά, η «Ένωση» δεν πτοήθηκε, ανέλαβε ξανά την πρωτοβουλία του παιχνιδιού και ισοφάρισε με καταπληκτική ενέργεια και σουτ βολίδα του Λεονάρντο έξω από την περιοχή τρία λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου.

Το β’ ημίχρονο με βάση το τραγικό ποδόσφαιρο που απέδωσαν οι δύο ομάδες μπορεί να θεωρηθεί και ως μη γενόμενο καθώς ελάχιστες φορές η μπάλα έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Παρά την εδαφική υπεροχή της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός ούτε απειλήθηκε αλλά ούτε και απείλησε και ως εκ τούτου η ισοπαλία ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

Και οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες καθώς στο τελευταίο πεντάλεπτο αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη ο Μάκος για την ΑΕΚ και ο Μοντέστο για τον Ολυμπιακό, ενώ σημαντικό πλήγμα υπέστη η «Ένωση», καθώς χάνει για έξι μήνες τον Εϊντούρ Γκουντγιόνσεν, ο οποίος σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Κοστάντσο στο φινάλε του α’ ημιχρόνου υπέστη συντριπτικό κάταγμα κνήμης περόνης και χθες υποβλήθηκε σε επέμβαση..

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γεωργέας (Κοντοές 84′), Μανωλάς, Κάλα, Καράμπελας, Μάκος, Βάργκας, Λαγός, Λεονάρντο (Κάρλος 75′), Γκούντγιονσεν (Καφές 46′), Λυμπερόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Χολέμπας, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μοδέστο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (Μακούν 92′), Φουστέρ (Μέλμπεργκ 46′), Μιραλάς, Αμπντούν (Φετφατζίδης 63′), Τζιμπούρ.

 

Τέλος η σεζόν

για Γκούντγιονσεν

Άδοξα τελείωσε η ποδοσφαιρική σεζόν για τον Έιντουρ Γκούντιονσεν. Ο Ισλανδός επιθετικός της ΑΕΚ, που έχει ακόμα ένα χρόνο συμβολαίου, εγχειρίστηκε με επιτυχία από τον Λάκη Νικολάου και θα μείνει εκτός προπονήσεων για 5-6 μήνες.

Η επέμβαση στο πόδι του Γκούντιονσεν κράτησε δύο ώρες και αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Τρίτη, για να αρχίσει από εκεί και πέρα το στάδιο της αποκατάστασης. Στο πλευρό του βρίσκεται η οικογένειά του, που ανέβαλε ταξίδι στη Βαρκελώνη, ενώ τον επισκέφθηκαν μετά το παιχνίδι οι Αδαμίδης, Γκρέταρσον και Κωστένογλου.

Στο μεταξύ, ικανοποιημένος για την αγωνιστικότητα και το πάθος που επέδειξαν οι παίκτες του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος καλείται πλέον να αντιμετωπίσει τις αναποδιές και δυσκολίες της επόμενης ημέρας.

Συγκεκριμένα, ο έλληνας τεχνικός καλείται να κάνει τα πλάνα του ενόψει του αγώνα με την Λοκομοτίβ στη Μόσχα για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, χωρίς πέντε ποδοσφαιριστές.

Εκτός από τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν θα απουσιάσει και ο Νίκος Γεωργέας, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο αμυντικός της «Ένωσης» αποχώρησε με διάταση οπίσθιου μηριαίου και χθες δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στην προπόνηση.

Οι δύο αυτές απουσίες προστίθενται σε αυτές των Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα επανένταξης στην ομάδα, αλλά και των Δέλλα – Μάκου, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, λόγω τιμωρίας από κόκκινες κάρτες.

«Κάνατε αυτό που είχαμε πει και αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε έτσι όπως πρέπει. Αυτό που θέλω από εσάς είναι να προσέξετε τη ζωή σας τις επόμενες μέρες. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας και θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Είναι ένας τελικός. Υπάρχει κούραση για αυτό χρειάζεται προσοχή ώστε να πάμε έτοιμοι», είπε ο Κωστένογλου στους ποδοσφαιριστές του, στο περιθώριο της προπόνησης.

 

Ένα μήνα εκτός

ο Φουστέρ

Στο παρελθόν ανήκει το ντέρμπι με την ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στρέφει την προσοχή του στο κρίσιμο ματς με τη Ντόρτμουντ για την 3η αγωνιστική των ομίλων της Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε μόνο δύο βαθμούς στο, αλλά και τον Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός μέσος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου σε μία σύγκρουσή του με τον Βάργκας και δεν μπόρεσε να συνεχίσει και στο δεύτερο, με το χειρότερο να είναι πως δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» για περίπου έναν μήνα.

Οι ιατρικές εξετάσεις (μαγνητική τομογραφία) στις οποίες υποβλήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου έδειξαν ότι υπέστη κάταγμα ενδέκατης δεξιάς πλευράς, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των πρωταθλητών για περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει σίγουρα 2-3 παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος καθώς και τα δύο κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς με τη Ντόρτμουντ, για την 3η και 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να βλέπει όσους έπαιξαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ ή στο μεγαλύτερο διάστημά του ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.

Οι Φέισα και Γέστε συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν, ενώ ο Μανιάτης ακολούθησε το πρώτο μέρος του προγράμματος της ομάδας.

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ζωντανεύει στη σκηνή ο μαγικός κόσμος των κινουμένων σχεδίων

  «Η Μάσα και ο Αρκούδος, μία μεγάλη γιορτή», η επίσημη θεατρική παράσταση, ζωντανεύει τον…

23 Μαΐου 2024

Συμβολικό αγώνα δρόμου από την Ένωση Ποντίων Μαγνησίας

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, η Ενωση Ποντίων νομού Μαγνησίας διοργανώνει…

23 Μαΐου 2024

Μάνα και γιος απειλούσαν και εξέδιδαν μια 22χρονη

Στιγμές φρίκης στα χέρια μιας 46χρονης από τη Βουλγαρία και του 27χρονου γιού της φέρεται…

23 Μαΐου 2024

Τραγωδία στη Λάρισα: Απανθρακωμένη σορός βρέθηκε μέσα σε σπίτι που τυλίχθηκε στις φλόγες

Τραγωδία εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε χωριό του νομού Λάρισας και ειδικότερα στην…

23 Μαΐου 2024

Τεράστιο φυτώριο κάνναβης στη Μεσσηνία θα απέφερε 1.000.000 ευρώ

Η πρώτη μεγάλη οργανωμένη χασισοφυτεία της χρονιάς, που η πώληση της παραγωγής της θα απέφερε…

23 Μαΐου 2024

Υπογράφεται η σύμβαση για την ανέγερση του Μουσείου της Αργούς

Αύριο, Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024, στις 11 το πρωί, στο χώρο ανέγερσης του Μουσείου…

23 Μαΐου 2024