Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Άνω – κάτω στο Επιμελητήριο

Από την προχθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου

 

Στην αντικατάσταση του κ. Απ. Αθανασού ως ενός εκ των εκπροσώπων του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην Αναπτυξιακή του εταιρεία, προχώρησε στην προχθεσινή του πολύωρη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, ύστερα από πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον του ο πρόεδρος Τέλης Μπασδάνης. Η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε κλίμα έντασης και ολοκληρώθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης, με μυστική ψηφοφορία και αφού είχαν αποχωρήσει πολλά μέλη του ΔΣ.

Στη μυστική ψηφοφορία που έγινε γύρω στη 1 τα ξημερώματα και αφού είχαν αποχωρήσει τα δέκα από τα 27 παρόντα μέλη (συνολικά τα μέλη του ΔΣ είναι 31), υπέρ της πρότασης αποπομπής του κ. Αθανασού, που είναι πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου (ΕΑΕΜ), ψήφισαν 16 μέλη και κατά ένα. Ωστόσο στην εκλογή του αντικαταστάτη τού κ. Αθανασού, που είναι το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου κ. Βασ. Ζαχείλας, ψήφισαν και οι 17 υπέρ… Μάλιστα στη διάρκεια της εκλογής του κ. Ζαχείλα, ο ίδιος είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση…

Σημειώνεται ότι το ΔΣ της ΕΑΕΜ είναι 11μελές και σε αυτό θα κοινοποιηθεί τώρα η απόφαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου, προκειμένου να αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Αναπτυξιακής.

Η συνεδρίαση μετά την ψηφοφορία, διεκόπη και αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα ή την ερχόμενη Τετάρτη, με αποκλειστικό θέμα την τύχη της εταιρείας «Ιάσων» (υπερτοπική αγορά), όπου το Επιμελητήριο είναι βασικός μέτοχος.

Η προχθεσινή συνεδρίαση και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανέδειξε τη δραματική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων εντός του ΔΣ του Επιμελητηρίου, όπου φαίνεται πως ο πρόεδρος κ. Τ. Μπασδάνης, από πρόεδρος μειοψηφίας αναδεικνύεται σε πρόεδρο πλειοψηφίας. Όπως είναι γνωστό, στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο Επιμελητήριο, ο συνδυασμός του κ. Μπασδάνη είχε λάβει επτά έδρες, του κ. Αθανασού 12 και του κ. Πλαστάρα, γραμματέα της διοίκησης, 12 επίσης έδρες. Ωστόσο φαίνεται ότι ο κ. Μπασδάνης έχει προσεταιριστεί πλέον τις ψήφους περισσοτέρων των επτά μελών (πληροφορίες τις υπολογίζουν σε πάνω από 16), με συνέπεια να ελέγχει τα πράγματα στο Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Μπασδάνη, το «ποτήρι ξεχείλισε» αναφορικά με τις σχέσεις του με τον κ. Αθανασό από τη συμπεριφορά του τελευταίου εναντίον του προέδρου, τον οποίο φέρεται να κατηγορούσε για «ανικανότητα και αδράνεια». Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. από μέλη προσκείμενα στον κ. Μπασδάνη, «ο κ. Αθανασός ήθελε μέσω της Αναπτυξιακής να δημιουργήσει ένα Επιμελητήριο μέσα στο άλλο…».

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασός δήλωσε χθες, μιλώντας στο Ράδιο Ακρόαμα, ότι θα προσφύγει δικαστικά για όσα καταγγέλθηκαν εναντίον του στη συνεδρίαση από μέλη του ΔΣ της ΕΑΕΜ, τόσο για την αγορά του λαπ τοπ, τις συμβάσεις για έρευνες, όσο και για τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ. Επίσης ο κ. Αθανασός μίλησε για «εκκρεμότητες» στην Εταιρεία και για χαμένα υλικά από την προηγούμενη διοίκηση, όταν είχε παραλάβει, ενώ αναφερόμενος στη μισθοδοσία των επτά εργαζομένων που απασχολούνται μέσω της ΕΑΕΜ στο Επιμελητήριο, δήλωσε ότι κοστίζουν συνολικά ετησίως γύρω στις 200.000 ευρώ.

Τις καταγγελίες κατά του κ. Αθανασού έκαναν στην προχθεσινή συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΕΜ κ. Θέκλα Καμμένου, γραμματέας, για τη μη έγκριση των πρακτικών των δύο τελευταίων συνεδριάσεων και για το δάνειο από τη Μαγνησιακή Πίστη που από 2000 έγινε 12.000 ευρώ, απόφαση που δεν ελήφθη από τη διοίκηση της Εταιρείας, κ. Δώρα Καναβιτσά, ταμίας για τη μισθοδοσία του προσωπικού και κ. Γ. Μπαρμπάκο, που επιβεβαίωσε τις εν λόγω καταγγελίες, προσθέτοντας ότι «ο κ. Αθανασός αποφάσισε να δώσει στο νομικό κ. Π. Λασκαράκη 700 ευρώ, για να γνωμοδοτήσει για τους εργαζόμενους, που ήθελε να απολύσει, τη στιγμή που το Επιμελητήριο έχει δικηγόρο τον κ. Βασ. Νιζάμη».
Επίθεση εναντίον του κ. Αθανασού εξαπέλυσαν και τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου κ.κ. Ι. Μπουρούνης και Σπ. Κοπάλης, που ζήτησαν την παραίτησή του.

Υπέρ του κ. Αθανασού τάχθηκαν τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Κ. Λεβέντης, Γ. Ζαφείρης, που μίλησαν για «στημένο παιχνίδι», καθώς και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Αθ. Σταυρίδης, που εξαπέλυσε μάλιστα σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου για «μη υποστήριξη» των επαγγελματιών που μισθώνουν καταστήματα στον ΟΛΒ. Μάλιστα ο κ. Σταυρίδης προχώρησε περισσότερο, τονίζοντας ότι «ο κ. Αθανασός βρίσκεται 14 ώρες στο Επιμελητήριο και ο πρόεδρος μόλις μία» και ότι «απουσιάζει ο κ. Μπασδάνης από τις συνεδριάσεις της Αναπτυξιακής, όπως και από τις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΟΛΒ, όπου πάει, για να πάρει την επιταγούλα…».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου απαντώντας επισήμανε ότι δεν θα γίνει διώκτης των εργαζομένων, ανέφερε ότι ο κ. Σταυρίδης ήθελε να γίνει πρόεδρος «από το παράθυρο» και ότι «έκλεισε δουλειά με το Επιμελητήριο απ’ τον Σπηλιόπουλο». Ακόμη τόνισε για τον κ. Αθανασό ότι τέθηκε θέμα νομιμότητας των συμβάσεων που έγιναν και αναρωτήθηκε αν έχουμε δύο επιμελητήρια… Γύρω στις 12.30’ μετά τα μεσάνυχτα η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά μέσα σε κλίμα έντασης, ενώ σε παρέμβασή του ο γραμματέας κ. Ευστ. Πλαστάρας, που γεγονός είναι ότι δεν παρενέβη και πολύ στην προχθεσινή διαδικασία, τόνισε πως «ο πρόεδρος τίναξε το Επιμελητήριο στον αέρα». Επίσης ανέφερε πως είχε συμφωνήσει με τον κ. Μπασδάνη για διανομή της προεδρικής θητείας ανά δύο χρόνια… Επίθεση εναντίον του κ. Πλαστάρα εξαπέλυσε το μέλος του ΔΣ κ. Β. Καραλής, αναφορικά με τα πρακτικά των συνεδριάσεων της εταιρείας «Ιάσων», θέμα που αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου, όπου επίσης αναμένεται όξυνση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το