Αθλητισμός

Όλα ήταν γιορτινά στο Πανθεσσαλικό

Δεκατέσσερις ολόκληρους μήνες περίμεναν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται ξανά σε επίσημο παιχνίδι (από τις 4 Αυγούστου 2011 στο ματς με την Ντιφερντάνζ για το Γιουρόπα Λιγκ). Προχθές στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε εντυπωσιακό «παρών» στην επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες και το κλίμα στις εξέδρες, στην αναμέτρηση με την Καβάλα, ήταν πανηγυρικό. Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα φρόντισαν να αφήσουν ικανοποιημένους τους φιλάθλους με τη νίκη τους με 2-0, δείχνοντας πως αυτή η ομάδα έχει μέλλον.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Από το προχθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Καβάλα κρατάμε, πέρα από την εντυπωσιακή παρουσία των φιλάθλων της ομάδας, την «καθαρή» νίκη των «ερυθρολεύκων», την καλή αμυντική λειτουργία – κυρίως όταν η ομάδα αναγκάστηκε να παίξει σχεδόν για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο – το πειθαρχημένο και συνετό ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Βαζάκα. Αν αναλογιστούμε, μάλιστα και το άγχος της πρεμιέρας και το γεγονός ότι αυτός ο Ολυμπιακός άρχισε να «χτίζεται» από τις 13 Αυγούστου και από την αρχή.

Το βολιώτικο συγκρότημα σε αρκετά σημεία του αγώνα έδειξε στοιχεία οργανωμένης ομάδας και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Διάστημα που εκτός από το γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Ματίας Μπολάτι στο 3’, είχε τρεις ακόμη σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει (δύο με τον Ανιέτε και μία με τον Πινδώνη). Το καλύτερο διάστημα του Ολυμπιακού στο α’ μέρος ήταν το πρώτο 20λεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τη πρωτοβουλία των κινήσεων, εφαρμόζοντας σύστημα 4-4-2, ενώ το γρήγορο γκολ που σημείωσαν επέδρασε θετικά στην ψυχολογία τους. Πίεσαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να γίνεται απειλητικός για το τέρμα του Γκίτκου.

Ο Γενγκά κλήθηκε να παίξει στη αριστερή πτέρυγα, απόντος του Λουίς Ογιαρμπίντε (δεν έχει εκδοθεί ακόμη το δελτίο του) και είχε πολύ καλή παρουσία, βοηθώντας και ανασταλτικά, ενώ σημείωσε και το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η Καβάλα από την πλευρά της στο πρώτο ημίχρονο απείλησε από στημένη φάση και συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντιέ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκίτκου.

Ο τραυματισμός του Ντεβάλις λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου άλλαξε τα σχέδια του Γιώργου Βαζάκα στην επανάληψη. Ο Βούλγαρος Στογιάνοφ πέρασε στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να διαφοροποιεί το σύστημα σε 4-1-4-1, με τον Στογιάνοφ να παίζει μπροστά από τα δύο στόπερ (Γκότοβο, Γόγολο) και τον Ανιέτε να αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά και τον Μπακαγιόκο να είναι ο μοναδικός προωθημένος. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 51’, καθώς η αποβολή (τραβηγμένη) του Γκότοβου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ανάγκασε την τεχνική ηγεσία να αλλάξει το σύστημα και την τακτική.

Ο Στογιάνοφ πέρασε στόπερ μέχρι το 67’, όπου μπήκε στο παιχνίδι ο Παλαιολόγος και με τον Ολυμπιακό να φροντίζει να μην αφήνει κενά στην άμυνα (χωρίς να κλείνεται πίσω) και να προσπαθεί να παίξει με αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί η Καβάλα να είχε την αριθμητική υπεροχή, να προσπάθησε να πιέσει την άμυνα του Ολυμπιακού για να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο, μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο δημιούργησε τις προϋποθέσεις να σκοράρει. Ο Γκίτκος, όμως, έδειξε την μεγάλη του εμπειρία και κλάση, αποσοβώντας την ισοφάριση για την Καβάλα στο δυνατό σουτ του Ποσίνκοβιτς μέσα από τη μικρή περιοχή στο 83’.

Το φινάλε επεφύλαξε και δεύτερο γκολ από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου, με σουτ του Γενγκά στο 92’, για να σπάσει έτσι και η παράδοση που ήθελε την Καβάλα να μην χάνει από τον Ολυμπιακό στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις της στο Βόλο (είχε ισάριθμες ισοπαλίες).

Γόγολος:

Μας περιμένει

«Γολγοθάς»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου, Σπύρος Γόγολος, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο παιχνίδι και στη νίκη της ομάδας του, ενώ έκανε λόγο για «Γολγοθά», ο οποίος περιμένει τον Ολυμπιακό με συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή:

«Όλοι γνωρίζουμε πόσο ψυχοφθόρο ήταν αυτό που περάσαμε, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, μέχρις ότου ο Ολυμπιακός καταφέρει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League. Ήρθε, όμως, η στιγμή της δικαίωσης.

Θέλαμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με μία νίκη, θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, γνωρίζοντας πόσο πολύ «διψούσε» και περίμενε την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι τα καταφέραμε. Ικανοποιήσαμε τους φιλάθλους μας και όλα πήγαν καλά.

Θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου για το πάθος που επέδειξαν, κυνηγώντας τη νίκη και στα 90 λεπτά. Μας περιμένει  ένας «Γολγοθάς», το παιχνίδι με την Καβάλα ανήκει στο παρελθόν και όλοι είμαστε προσηλωμένοι στον αγώνα με τον Βύζαντα στα Μέγαρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Γκότοβος, Πινδώνης, Γόγολος, Μπολάτι, Ντεβάλις (46′ λ.τ Στογιάνοφ), Γενγκά, Ανιέτε (88′ Γαλάνης), Μπακαγιόκο (67′ Παλαιολόγος).

ΚΑΒΑΛΑ: Αποστολίδης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Μαραγκός, Ντιέ, Ενσαλίβα, Χλωρός, Ντος Σάντος (77′ Κουπρόγλου), Μοκάκε (62′ Πλιάγκας), Ποσίνκοβιτς.

Τέσσερις μήνες

εκτός ο Ντεβάλις

Ο τραυματισμός του Κριστιάν Ντεβάλις στον αγώνα με την Καβάλα αποδείχθηκε, τελικά, σοβαρός. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός στάθηκε άτυχος λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν τραυματίστηκε σε μονομαχία με τον Ντιέ. Ο ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε χθες σε μαγνητική τομογραφία και η διάγνωση είναι ολική ρήξη έξω πλάγιου συνδέσμου.

Ο Ντεβάλις θα υποβληθεί σε εγχείρηση για την αποκατάσταση του προβλήματος και η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση υπολογίζεται σε τέσσερις περίπου μήνες.

Την Τετάρτη

με Βύζαντα

στα Μέγαρα

Η αναμέτρηση με την Καβάλα ανήκει, πλέον, στο παρελθόν και οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν μπροστά το αυριανό παιχνίδι με τον Βύζαντα στα Μέγαρα (18.00), το πρώτο φετινό εκτός έδρας. Ο Γιώργος Βαζάκας περιμένει να δει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Λουίς Ογιαρμπίντε, καθώς μέχρι χθες δεν είχε έρθει η μπλε κάρτα του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού, προκειμένου να εκδοθεί το δελτίο του από την ΕΠΟ.

Εκτός του τραυματία Κριστιάν Ντεβάλις, ο Γιώργος Βαζάκας δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Δημήτρη Τσιάτσιο, ο οποίος εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική (από πέρυσι) της ποινής του. Επίσης, ποινή μιας αγωνιστικής θα εκτίσει και ο Βαγγέλης Γκότοβος, που αποβλήθηκε στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την Καβάλα (αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες).

Τραυματίες εξακολουθούν να είναι οι Δημήτρης Κόμνος και Ματίας Κάσχιο. Αντίθετα, επιστρέφει ο Βαγγέλης Στουρνάρας, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν ένα χαλάρωμα το πρωί και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Χθες μετά την απογευματινή προπόνηση η τεχνική ηγεσία ανακοίνωσε τους 21 παίκτες που θα ταξιδέψουν στα Μέγαρα (σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Ογιαρμπίντε). Την αποστολή των ερυθρολεύκων απαρτίζουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Γκίτκος, Σταυράκης, Ρόκα, Στουρνάρας, Καρράς, Κατσιαρός, Πινδώνης, Κοτζαθανάσης, Ναουμίδης, Γαλάνης, Παππάς, Παλαιολόγος, Ογιαρμπίντε, Γενγκά, Στογιάνοφ, Μπολάτι, Ανιέτε, Γόγολος, Μπακαγιόκο και Κόλεφ.

*Tην Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 16:45 στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχτεί τον Φωκικό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League.

Ο Καρυοφύλλης

«σφυρίζει»

στα Μέγαρα

Ο κ. Καρυοφύλλης από τον σύνδεσμο του Πειραιά ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της προσεχούς Τετάρτης ανάμεσα στον Βύζαντα και στον Ολυμπιακό Βόλου στα Μέγαρα. Βοηθοί θα είναι οι κ.κ. Ζησιμόπουλος και Συνιοράκης επίσης από τον Πειραιά και τέταρτος διαιτητής ο κ. Κορδολαίμης του ίδιου συνδέσμου.

Έως την Τετάρτη

οι ανανεώσεις

καρτών διαρκείας

περσινών δικαιούχων

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με ανακοίνωση που εξέδωσε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, τονίζει πως οι κάτοχοι διαρκείας της περσινής περιόδου 2011-2012 έχουν δικαίωμα ανανέωσης με έκπτωση 50% στην αγορά του νέου εισιτηρίου διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, έως το βράδυ της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου.

Η πώληση των νέων εισιτηρίων διαρκείας θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012.

Υπενθυμίζουμε πως η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας γίνεται καθημερινά από το γραφείο πόλης της ΠΑΕ, Εργατικού Κέντρου 7 με Δημητριάδος (2ος όροφος), στο Βόλο, τηλ: 2421210663, με συνεχές ωράριο, 09:00-21:00.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το