Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ -και- στους παπανδρεϊκούς

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

Νέο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά προς τους «παπανδρεϊκούς» που δείχνουν να ασφυκτιούν στο σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Το πολιτικό άνοιγμα έγινε από τον υπεύθυνο Κυβερνητικού Προγράμματος Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος έδωσε ουσιαστικά «κάλυψη» στον πρώην πρωθυπουργό, για την μνημειώδη πλέον φράση του «λεφτά υπάρχουν»: «Αδικούμε λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου. Είχε πει το “λεφτά υπάρχουν” με την έννοια πού πάνε τα λεφτά» είπε χαρακτηριστικά στο left.gr, επισημαίνοντας: «Το 2008 η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δισ. ευρώ! 15 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΑΕΠ, 4-5 δισ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους και άλλα 39 από δανεισμό. Άρα το ερώτημα ήταν πού πάνε τα λεφτά». Υπ’ αυτή την έννοια χαρακτήρισε και λάθος το ερώτημα «πού θα βρείτε τα λεφτά» που απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου απευθύνεται προς τους παπανδρεϊκούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, παρά την οξύτατη κριτική που είχε ασκήσει στον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του, καθώς βασίμως εκτιμά πως οι ψηφοφόροι αυτοί αναζητούν «ευκαιρίες εξόδου» από το κόμμα τους. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανάρετος είχε δηλώσει πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να απευθυνθεί στους «παπανδρεϊκούς».

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται, άλλωστε, εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ και όσον αφορά στους καραμανλικούς ψηφοφόρους της ΝΔ. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, επανειλημμένως στις ομιλίες του διαχωρίζει τη σημερινή ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά (τον οποίο και κατηγορεί για «ακροδεξιά στροφή») από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το