Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Άνοιγμα στην τουριστική αγορά των Βαλκανίων και της Ρωσίας

Από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών

«Άνοιγμα» στην τουριστική αγορά των Βαλκανίων και της Ρωσίας, με στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων επισκεπτών την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου. Κυρίαρχη προτεραιότητα του Δήμου αποτελούν τα Βαλκάνια, καθώς οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν οδικώς στο Ανατολικό Πήλιο. Επόμενος στόχος για τη Δημοτική Αρχή είναι η τουριστική αγορά της Τουρκίας, με την οποία θα υπάρξει άμεσα προσέγγιση για την προσέλκυση επισκεπτών για την περίοδο, ωστόσο, του 2014.

Για την επίτευξη του στόχου προσέλκυσης όσο το δυνατόν περισσοτέρων επισκεπτών από την τουριστική αγορά των Βαλκανίων και χωρών όπως είναι η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σερβία, καθώς και από την αντίστοιχη της Ρωσίας, με προτεραιότητα τη Μόσχα, η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου προγραμματίζει ήδη τη συμμετοχή της σε σειρά τουριστικών εκθέσεων του εξωτερικού.

Κυρίαρχη προτεραιότητα για το Δήμο αποτελεί η τουριστική αγορά των Βαλκανίων, καθώς είναι ευκολότερη η προσέγγιση των τουριστών στο Ανατολικό Πήλιο, στο οποίο μπορούν να φτάνουν οδικώς.

Επιπλέον, η τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την απλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών έκδοσης βίζας για όσους θέλουν να ταξιδέψουν από τη Μόσχα στην Ελλάδα, τη Μαγνησία και το Ανατολικό Πήλιο δημιουργεί νέες προοπτικές συνεργασίας με την τουριστική αγορά της Ρωσίας.

Η διαδικασία έκδοσης βίζας για όσους θέλουν να ταξιδέψουν από τη Ρωσία στην Ελλάδα απλοποιήθηκε και πλέον δεν απαιτείται για την εξασφάλισή της χρονικό διάστημα τριών μηνών, αλλά μόλις είκοσι ημερών.

Με την απλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου πραγματοποιεί ήδη «άνοιγμα» στην τουριστική αγορά της Ρωσίας.

Στόχος του Δήμου είναι η ενίσχυση του τουρισμού και η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων επισκεπτών από τις τουριστικές αγορές των Βαλκανίων και της Ρωσίας σε περίοδο οικονομικής κρίσης, γενικότερης ύφεσης και έλλειψης της απαιτούμενης ρευστότητας.

«Κυρίαρχη προτεραιότητά μας» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Απ. Σουλδάτος «είναι η προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών από την αγορά των Βαλκανίων. Οι τουρίστες από χώρες όπως είναι η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σερβία έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν ευκολότερα το Ανατολικό Πήλιο, καθώς έρχονται οδικώς. Επιπλέον, πραγματοποιούμε «άνοιγμα» στην τουριστική αγορά της Ρωσίας για την προσέλκυση επισκεπτών από τη Μόσχα. Πλέον, δεν απαιτείται να περιμένουν οι τουρίστες και οι επισκέπτες τρεις μήνες για την έκδοση βίζας και αναγκαστικά προτιμούσαν την Τουρκία αντί της Ελλάδος. Οι απαιτούμενες διαδικασίες απλοποιήθηκαν και η αναμονή είναι μόλις τριών μηνών. Στόχος μας είναι η ενίσχυση του τουρισμού την ερχόμενη τουριστική περίοδο. Πρέπει να τονωθεί και να ενισχυθεί ο τουρισμός σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Για την επίτευξη του στόχου πρόκειται να συμμετάσχουμε σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού» υπογραμμίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Τέλος, επόμενος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η τουριστική αγορά της Τουρκίας.

«Πρόκειται για μια πολύ καλή τουριστική αγορά» σημειώνει ο κ. Σουλδάτος «η οποία αποτελεί τον επόμενο στόχο μας, αλλά για την τουριστική περίοδο του 2014» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορίες με τις λέξεις – Μήτρα και matrix

Της Αντιγόνης Σδρόλια Η μήτηρ, της μητρός. Μια λέξει οιονεί αρχετυπική. Πρωτοελληνική, αφού απαντά ήδη…

28 Ιανουαρίου 2024

Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή, πυκνές μπόρες χιονιού σε Μαγνησία, Αττική, Βοιωτία, και Εύβοια

Ο χειμώνας είναι εδώ και θα μας το θυμίσει εκ νέου από την Κυριακή και…

28 Ιανουαρίου 2024

Ενισχύθηκε με Πέτσα ο Ρήγας Φεραίος

Στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου ο Ρήγας Φεραίος απέκτησε τον Νίκο Πέτσα. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής…

28 Ιανουαρίου 2024

Bόλος: Συνελήφθη για κατοχή κάνναβης 172 γραμμαρίων

Συνελήφθη σήμερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες στον Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας…

28 Ιανουαρίου 2024

Σοκ στη Νίκη: “Έφυγε” η σύζυγος του αρχηγού Παύλου Κυριακίδη

Μια πολύ θλιβερή είδηση προκάλεσε σοκ στις τάξεις της Νίκης. Η σύζυγος του Παύλου Κυριακίδη…

28 Ιανουαρίου 2024

Καθρεπτικοί νευρώνες και είδωλα

Της Χαράς Ζήκα, χημικούς MSc,δρ Φαρμακευτικής Κάθε πολιτισμός δημιουργεί μια δική του μοναδική θρησκεία. Διότι…

28 Ιανουαρίου 2024