Τοπικά

Άλλαξε «πρόσωπο» η πλατεία Περιβλέπτου

Πρόκειται για ένα έργο που εντάχθηκε πέρυσι στο Πράσινο Ταμείο από το ΥΠΕΚΑ με προϋπολογισμό 265.000 ευρώ και το οποίο ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο
Πρόκειται για ένα έργο που εντάχθηκε πέρυσι στο Πράσινο Ταμείο από το ΥΠΕΚΑ με προϋπολογισμό 265.000 ευρώ και το οποίο ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο

Άλλαξε εντελώς «πρόσωπο» η πλατεία του Περιβλέπτου η οποία αναπλάστηκε και πολύ σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους της περιοχής. Η ανάπλαση πραγματοποιείται μέσα από κοινοτικούς πόρους του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΚΑ.

Τοποθέτηση νέου σιντριβανιού, αντικατάσταση παγκακιών, διαμόρφωση ενός νέου πλακόστρωτου δαπέδου, λειτουργία νέων φωτιστικών σωμάτων, φύτευση πρασίνου είναι μερικές μόνο από τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει η ανάπλαση της πλατείας του Περιβλέπτου.

Πρόκειται για ένα έργο που εντάχθηκε πέρυσι στο Πράσινο Ταμείο από το ΥΠΕΚΑ με προϋπολογισμό 265.000 ευρώ και το οποίο ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο.

Ουσιαστικά πολύ λίγες παρεμβάσεις απομένουν, όπως η τοποθέτηση του δικτύου για την άρδευση του πρασίνου, ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια. Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως τα οφέλη είναι πολλαπλά, αφού η περιοχή αποκτά ένα σύγχρονο χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας για τους κατοίκους, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται ο δημόσιος χώρος. Συγχρόνως δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν και άλλες δραστηριότητες με επίκεντρο την πλατεία.

Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επισκέφθηκε χθες την πλατεία Περιβλέπτου. Ο εργολάβος έδειξε τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει και τις ελάχιστες εργασίες απομένουν ακόμη. Το «παρών» έδωσαν ακόμη και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Θ. Χρισταντώνης, Γ. Μπατζιάκας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θ. Μπατζιάκας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περιβλέπτου κ. Ν. Γάτος καθώς και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας.

Η ίδια τόνισε πως «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας του Περιβλέπτου, ένα έργο που θα αναζωογονήσει το αστικό περιβάλλον και θα αναβαθμίσει το επίπεδο ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης των δημοτών. Η πλατεία του Περιβλέπτου άλλαξε εντελώς πρόσωπο και είναι πλέον πολύ ελκυστική στους δημότες. Σιντριβάνι, νέος φωτισμός, καινούριο πλακόστρωτο δάπεδο, εμπλουτισμένο και περιποιημένο πράσινο κοσμούν την πλατεία, ενώ ανακαινίστηκε και ο στεγασμένος χώρος που υπάρχει στην πλατεία για να ψυχαγωγούνται οι δημότες. Η ολοκλήρωση αυτής της παρέμβασης αποδεικνύει, πόσο ευεργετικά για την τοπική κοινωνία μπορεί να λειτουργήσει η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για δράσεις υποδομών και βελτίωσης των κοινόχρηστων χώρων. Συγχρόνως ενισχύθηκε ευρύτερα και η τοπική οικονομία».

Παράλληλα η κ. Λαΐτσου επισκέφθηκε και την Κοκκίνα, όπου από το Δήμο σχεδιάζεται η λειτουργία καφενείου στην περιοχή, μέσα από παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν σε δημοτικό κτίριο.

Στο ζήτημα των αναπλάσεων πλατειών από το Δήμο Ρήγα Φεραίου τονίζεται πως βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας του Ρολογιού. Εκτιμάται ότι μέσα στο Μάιο το έργο θα παραδοθεί και μια νέα εστία πρασίνου θα δημιουργηθεί στον κεντρικό πολεοδομικό ιστό του Βελεστίνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το