Τοπικά

«Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά του πρώην Δήμου Αφετών

Ενώ συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο

Το ένα μετά το άλλο κοινοποιούνται

τα κατασχετήρια στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Μετά τους ορκωτούς λογιστές που θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά του πρώην Δήμου Αφετών, το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

Τα κατασχετήρια φτάνουν το ένα μετά το άλλο στο νέο Δήμο Νοτίου Πηλίου, όπου σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η οικονομική κατάσταση που παραλήφθηκε αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

Μέχρι σήμερα τα στοιχεία που εξετάζονται αναλυτικά είναι αυτά του πρώην Δήμου Αφετών όπου το ΙΚΑ κοινοποίησε την απόφασή του για κατάσχεση ακινήτου λόγω οφειλών ύψους 600.000 ευρώ και η Εφορία για οφειλές ύψους 75.000 ευρώ.

Στο μεταξύ εργολάβοι και προμηθευτές είτε με αγωγές, είτε με κατασχετήρια απαιτούν 1,5 εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το ποσό που οφείλει σε τρίτους ο πρώην Δήμος Αφετών δεν έχει ώς τώρα ξεκαθαρίσει, καθώς ακόμη δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα για όλες τις προμήθειες και τα έργα.

Στο μεταξύ το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει σήμερα τη σύσταση ενιαίας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Νοτίου Πηλίου, με συγχώνευση υφισταμένων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου.

Της συγχώνευσης θα ακολουθήσει έλεγχος οικονομικών στοιχείων.

Επίσης σήμερα θα αποφασιστεί η μεταστέγαση υπηρεσιών του Δήμου από το Δημαρχείο που καταρρέει, στο κληροδότημα Σφίντη, το οποίο είχε αποφασιστεί να χρησιμοποιηθεί ως ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.

Μέχρι να εξευρεθούν χρήματα και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου Δημαρχείου στην Αργαλαστή, δημοτικές υπηρεσίες θα στεγάζονται στο Σφίντειο.

Σήμερα επίσης θα κατατεθεί πρόταση για χρήση από τους δημότες πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, όπου θα καταθέτουν τα αιτήματά τους.

Στη συνέχεια τα αιτήματα θα προωθούνται στους αρμόδιους αντιδημάρχους για επίλυση.

Τέλος, θα αποφασιστεί η συνεργασία με τα ΕΛΤΑ ώστε οι δημότες του ενιαίου Δήμου να αποπληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού και να μη χρειάζεται να μεταβαίνουν στην Αργαλαστή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το