Αθλητισμός

«Βλέπει» ακόμη και τελικό

Με το νικητή του ζευγαριού Κέρκυρα-Ηρακλή κληρώθηκε ο Ολυμπιακός Β. στους «8» του Κυπέλλου

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Η κλήρωση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος «χαμογέλασε» στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» απέφυγαν κάποια από τις μεγάλες ομάδες που μπήκαν στην κληρωτίδα (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ). Το βολιώτικο συγκρότημα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στους «8» της διοργάνωσης το νικητή που θα προκύψει από την αναμέτρηση της Κέρκυρας με τον Ηρακλή. Θυμίζουμε πως το πρώτο παιχνίδι στο «Καυταντζόγλειο» είχε λήξει ισόπαλο 1-1 και θα διεξαχθεί επαναληπτικός στο νησί των Φαιάκων.

Μάλιστα, στην περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν και προκριθούν στους «4» θα αντιμετωπίσουν το νικητή της αναμέτρησης Ατρόμητος-Διαγόρας ή Εθν. Αστέρας. Αποφεύγουν δηλαδή και πάλι κάποια από τις μεγάλες ομάδες, οι οποίες συγκρούονται μεταξύ τους στον έναν από τους δύο ημιτελικούς και θα μπορούν να ελπίζουν σε συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος στο ΟΑΚΑ.

Οι πρώτοι αγώνες για τα προημιτελικά θα διεξαχθούν στις 19 Ιανουαρίου (ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο ματς είτε με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, είτε με την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων) και οι ρεβάνς στις 2 Φεβρουαρίου.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Σάκης Τσιώλης, σχολιάζοντας τη χθεσινή κλήρωση με δηλώσεις του στη «Θ» τόνισε: « Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι ότι συμμετείχε στην κλήρωση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Είτε αντιμετωπίσουμε τον Ηρακλή, είτε την Κέρκυρα, μπορούμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο, καθώς είναι δύο ομάδες που είναι στις δυνατότητές μας να τις αποκλείσουμε. Θα γίνουν δύο πολύ δυνατά παιχνίδια, στα οποία δεν υπάρχει φαβορί. Θα κοιτάξουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, σίγουρα έχουμε αρκετές ελπίδες πρόκρισης και η υψηλή διάκριση που μας χαρίζει το Κύπελλο αποτελεί πρόκληση για μας».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να φτάσει μέχρι τον τελικό, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» υποστήριξε: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Κοιτάζουμε πρώτα τους δύο προημιτελικούς και στη συνέχεια, εφόσον η ομάδα  προκριθεί, θα κοιτάξουμε τον επόμενο αντίπαλο. Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό ότι η ρεβάνς για την φάση των «8» θα γίνει στην έδρα μας και ο κόσμος έχει αποδείξει πως στα κρίσιμα παιχνίδια γίνεται ο δωδέκατος παίκτης μας».

Φιλική ήττα 1-0 από

τους Πόντιους Κατερίνης

Την ήττα με 1-0 σε φιλικό παιχνίδι γνώρισε χθες ο Ολυμπιακός από τους Πόντιους Κατερίνης. Το παιχνίδι διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μέτρια παρουσία και στα δύο ημίχρονα.

Ο Σάκης Τσιώλης στο πρώτο μέρος χρησιμοποίησε την ομάδα που σκοπεύει να παρατάξει στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, εκτός από τον Μόνχε, ο οποίος έτρεξε μόνος του, καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε (αναμένεται να είναι έτοιμος, πάντως, για το παιχνίδι με τους Νεοσμυρνιώτες). Επίσης, μόνοι τους έτρεξαν και οι Μπρέσκα, Ουμπίντες.

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο, με τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σέλεζι, Ντολεζάι, Σανκαρέ και Ζαραδούκας. Ο Άλβαρεζ αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ, ενώ οι Μητρόπουλος (δεξιά) και Ρόκας (αριστερά) ήταν οι δύο παίκτες που έπαιξαν στις πτέρυγες, με τον Καπετάνο να αγωνίζεται στην κορυφή του ρόμβου. Οι Σολάκης και Μαρτίν αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν αγγαρεία στο πρώτο ημίχρονο, είχαν αργή ανάπτυξη, χωρίς ρυθμό στο παιχνίδι τους και με λίγες καλές επιθετικές προσπάθειες. Στη μεσαία γραμμή υπήρχαν προβλήματα, με τους Πόντιους Κατερίνης να φροντίζουν να αμύνονται σωστά και να παίζουν με αντεπιθέσεις.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ. Αντίθετα με τους φιλοξενουμένους, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 15’ με κεφαλιά του υπό δοκιμήν Παπαστεργίου, ο οποίος νίκησε τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυρτέζου.

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν την άμυνα των Ποντίων στο 9’ με τον Σανκαρέ (πλάσαρε άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου), ενώ στο επόμενο λεπτό έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Καπετάνο. Ο έμπειρος μέσος έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Σολάκη, ο επιθετικός του Ολυμπιακού βρήκε και πάλι τον Καπετάνο, με τον τελευταίο να σουτάρει άουτ πάνω στην κίνηση.

Μετά το 25’ ο Τσιώλης πέρασε τον Καπετάνο αριστερά με τον Ρόκα να αγωνίζεται στον άξονα και με τον Ολυμπιακό να παίζει «καθαρά» 4-4-2. Στο 27’ ο Ρόκας μετά από μπαλιά του Ζαραδούκα βγήκε μόνος του στην επίθεση από πλάγια θέση, όμως αντί να σουτάρει θέλησε να βρει τον Μητρόπουλο, με τη μπάλα να περνά πάνω από τον μέσο του Ολυμπιακού.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού να ισοφαρίσει το παιχνίδι χάθηκε στο 38’, όταν ο Ρόκας ανατράπηκε από τον Φωτιά μέσα στην περιοχή. Ο κ. Κρητικός υπέδειξε το πέναλτι, με τον Καπετάνο να σουτάρει άουτ από την άσπρη βούλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σάκης Τσιώλης άλλαξε όλη την ομάδα (παρέμεινε στην ενδεκάδα μόνο ο Μαρτίν, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 64’ από τον Ζέρη). Αγωνίστηκαν επίσης από την ομάδα Νέων οι Χολέβας, Ναουμίδης και Σφάκας.

Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς όμως οι «ερυθρόλευκοι» να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Ίτσιου. Οι καλές επιθετικές προσπάθειες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με τον Πλιάγκα να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 49’ (σούταρε μέσα από την περιοχή για να βγάλει τη μπάλα σε κόρνερ ο Ίτσιος), ενώ στο 80’ ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων είπε «όχι» στο σουτ του Ρίκκα (απέκρουσε σε κόρνερ). Πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Σφάκα βρήκε σε ετοιμότητα τον Ίτσιο, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Δημήτρης Κρητικός, ο οποίος σφύριξε τη λήξη του αγώνα πέντε λεπτά νωρίτερα. Βοηθοί ήταν οι κ.κ. Αντώνης Δαλούκας και Φώτης Τασσόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακούποβιτς (46’ Ρόκα), Σέλεζι (46’ Χολέβας), Ζαραδούκας (46’ Ναουμίδης), Ντολεζάι (46’ Τομάς), Σανκαρέ (46’ Γκότοβος), Άλβαρεζ (46’ Σκάρος), Καπετάνος (46’ Ρίκκα), Μητρόπουλος (46’ Ψυχογιός), Ρόκας (46’ Σφάκας), Μαρτίν (64’ Ζέρη), Σολάκης (46’ Πλιάγκας).

ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Λαζαρίδης (46’ Ίτσιος), Φωτιάς, Παπαστεργίου, Τσιτλακίδης (55’ Παπαδόπουλος), Νάιντος, Λιόλιος, Τροΐρης, Κυρτέζος, Βεϊδαμενίδης, Ελευθεριάδης (55’ Μιχαηλίδης), Σαββίδης (61’ Σταφίδας).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το