Τοπικά

Νέα αντιπρόεδρος στο ΤΕΕ Μαγνησίας

Η νέα αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα

Τη θέση της αντιπρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας κατέλαβε μετά από ψηφοφορία στην Αντιπροσωπεία του τμήματος, η κ. Νάνσυ Καπούλα, μέχρι πρότινος μέλος του οργάνου. Η κ. Καπούλα, πολιτικός μηχανικός και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκλέγεται στα όργανα του ΤΕΕ Μαγνησίας από το 2003, ενώ από το 2004 είναι αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών.

Ανθυποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου ήταν ο αρχιτέκτων κ. Ευάγγελος Τσιρνόβας. Σημειώνεται ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας ήταν ο κ. Πέτρος Σούρλας, ο οποίος παραιτήθηκε. Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Σούρλας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με την παρούσα επιστολή μου, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας και κατά συνέπεια και από τη θέση του αντιπρόεδρου που κατείχα μέχρι σήμερα. Θα παραμείνω ως απλό μέλος στην Αντιπροσωπεία του τμήματός μας, μέχρι τη λήξη της θητείας της που ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες. Μετά από 30 και πλέον χρόνια συμμετοχής μου στα όργανα των διπλωματούχων μηχανικών της Μαγνησίας, πιστεύω ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, να αποχωρήσω και να συνεχίσουν την πορεία του τμήματός μας νεότεροι και σίγουρα άξιοι συνάδελφοι. Οι νέοι συνάδελφοι και δεν εννοώ μόνο ηλικιακά, δεν πρέπει απλά να πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων, αλλά και να έχουν ίδιες ευκαιρίες εκλογής με τους παλαιότερους στα όργανα, που εκ των πραγμάτων όμως έχουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και άρα προβάδισμα στην επιλογή. Κατά συνέπεια η σταδιακή αποχώρηση των παλαιότερων είναι ίσως το μοναδικό μέτρο για την επιζητούμενη ανανέωση. Μια πορεία σε ένα δρόμο ανηφορικό και πολύ δύσκολο, λόγω των τρομακτικών αλλαγών που συντελούνται καθημερινά, τόσο στην κοινωνία, όσο και στον κλάδο των διπλωματούχων μηχανικών. Θέλω να ευχαριστήσω με την επιστολή μου, όλους τους συναδέλφους που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να συμμετέχω σε κορυφαίες θέσεις διοίκησης του ΤΕΕ Μαγνησίας. Παράλληλα θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη, αν σε όλη αυτή την πορεία μου πίκρανα κάποιους συναδέλφους μου. Αν έγινε κάτι τέτοιο δεν ήταν σκόπιμο από μέρους μου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Αναγνώστου απάντησε μεταξύ άλλων στον κ. Σούρλα τα εξής: «Σέβομαι την προσωπική σου απόφαση και συμφωνώ ότι οι νέοι συνάδελφοι θα πρέπει να πάρουν τα ηνία του τμήματός μας στα χέρια τους και να συνεχίσουν την πορεία του, ευχόμενος ότι θα το πράξουν καλύτερα από εμάς.  Προσωπικά θέλω να σε ευχαριστήσω βαθύτατα, για την προσφορά και τη βοήθεια που προσέφερες τόσο σε μένα προσωπικά, όσο και στη Διοικούσα Επιτροπή, όπου κατείχες τη θέση του αντιπρόεδρου. Η σύνεση και η διαλλακτικότητά σου, μαζί με την ηρεμία των αποφάσεών σου, καθώς και η γνώση των θεμάτων ήταν αυτά που σε χαρακτήρισαν και είναι σίγουρο ότι θα μας λείψουν.

Τέλος, είμαι σίγουρος πιστεύοντας επειδή έχεις πολλά ακόμη να προσφέρεις, ότι θα παραμείνεις – έστω και εκ του μακρόθεν – ενεργό μέλος του ΤΕΕ Μαγνησίας, καθώς οι γνώσεις σου και οι συμβουλές σου, θα είναι πάντα πολύτιμες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το