Photo Gallery, Τοπικά

Μείωση στα έσοδα του Εράνου Αγάπης

Σε ποσοστό 7,5% σύμφωνα με τα στοιχεία της Μητρόπολης Δημητριάδος

Γύρω στο 7,5% μειώθηκαν φέτος σε σχέση με πέρυσι τα έσοδα από τον Έρανο της Αγάπης της Μητρόπολης Δημητριάδος, εξέλιξη που προκλήθηκε πιθανότατα από την οικονομική κρίση. Ειδικότερα, πέρυσι είχαν συγκεντρωθεί 90.000 ευρώ και φέτος γύρω στα 83.000 ευρώ.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Εράνου της Αγάπης πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, όπου τιμήθηκαν οι γυναίκες που συμμετείχαν στην όλη δραστηριότητα.

Συνολικά από τον Έρανο Αγάπης, που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2012, συγκεντρώθηκε το ποσό των 83.455 ευρώ. Πιο αναλυτικά, τα ποσά από τις ενορίες ανά γεωγραφική περιφέρεια έχουν ως εξής: Ενορίες Δήμου Βόλου 40.933 ευρώ, Νέας Ιωνίας 11.606 ευρώ, Ιωλκού 1.885 ευρώ, Αγριάς 3.190 ευρώ, Αισωνίας 1.198 ευρώ, Αρτέμιδας 2.893 ευρώ, Πορταριάς 1.032 ευρώ, Μακρινίτσας 498 ευρώ, Αλμυρού 3.890 ευρώ, Αργαλαστής 711 ευρώ, Αγιάς 1.000 ευρώ, Βελεστίνου 2.400 ευρώ, Ζαγοράς 1.250 ευρώ, Λαύκου 949 ευρώ, Σούρπης 1.400 ευρώ, Καναλίων 800 ευρώ, Μηλεών 1.650 ευρώ, Νέας Αγχιάλου 1.730 ευρώ και Πτελεού 720 ευρώ. Επίσης από τα Μοναστήρια της Μητρόπολης συγκεντρώθηκαν 2.700 ευρώ.

Από τα 83.455 ευρώ ήδη τα 63.385 ευρώ έχουν διατεθεί σε διάφορους σκοπούς, όπως 55.000 ευρώ για τα βοηθήματα του Γενικού Φιλόπτωχού Ταμείου, 12.755 ευρώ για το Κέντρο Οικογενειακής Συμπαράστασης και 5.630 για τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει μια πτώση στα έσοδα. Αλλά μέχρι το τέλος του χρόνου περιμένουμε και τα έσοδα από τη διάθεση κουπονιών που μοίρασαν κάποιες ενορίες. Το συνολικό ποσό των κουπονιών που απέμειναν αγγίζει τα 20.000 ευρώ. Επομένως και τα 10.000 ευρώ να καλυφθούν με την αγορά των κουπονιών από τους πιστούς, πάλι θα είναι μια καλή εξέλιξη, αφού θα κυμαινόμαστε στα περυσινά επίπεδα.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τις δεκάδες εθελόντριες γυναίκες που συμμετείχαν στον Έρανο της Αγάπης, ενώ τόνισε για το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, μετά από τη σχετική δήλωση του βουλευτή ΖΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη, ότι οι ιερείς θα πρέπει να πληρώνονται από το κράτος, όπως ισχύει τώρα. Άλλωστε, η εκκλησία κανονικά φορολογείται από το κράτος.

Το ενδιαφέρον της Μητρόπολης εστιάζεται το επόμενο διάστημα στην ίδρυση και επέκταση των Σπιτιών Γαλήνης. Έτσι, στην ενορία του Αγίου Τρύφωνα σχεδιάζεται η ίδρυση νέου Σπιτιού Γαλήνης, ενώ στην ενορία Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας θα γίνει επέκταση των εγκαταστάσεων του Σπιτιού Γαλήνης, αφού οι ανάγκες αυξήθηκαν.

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Δημητριάς»

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν όλα τα τμήματα του Αθλητικού συλλόγου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «Δημητριάς» στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, την Κυριακή 3/2. Εκεί βρέθηκαν οι αθλητές του ποδηλατικού τμήματος, της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας και της ποδοσφαιρικής ομάδας των αντρών του συλλόγου.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο κ. Ιγνάτιος, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Πάρης Μουτσινάς, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Καλτσογιάννης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. του Δήμου Βόλου κ. Παύλος Μαβίδης και κ. Νίκος Μαυρόπουλος αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ε.Π.Σ.Θ. κ. Αναστάσιος Μπατζιάκας και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου «Δημητριάς».

Τέσσερις τυχεροί αθλητές κέρδισαν δυο ποδήλατα και δυο δωροεπιταγές για αγορά υποδημάτων, ευγενική προσφορά του πρόεδρου του Ε.Π.Σ.Θ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το