Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Η ΛΑΣ κατά Δημάρχου Βόλου

Δημαρχείο

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με ανακοίνωσή της σχολιάζει τη δήλωση του δημάρχου Βόλου που αφορούσε τις προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση δεύτερης θητείας, μέσα από την συγκρότηση ενός μεταρρυθμιστικού μετώπου, που θα ξεπερνά τα κόμματα.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Βόλου, με γενικόλογες αναφορές περί «μεταρρυθμιστικού μετώπου ευθύνης» και «βαθιών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων», χρησιμοποιώντας ξύλινη γλώσσα και βερμπαλισμούς προσπαθεί να αναστρέψει, να στρεβλώσει την αλήθεια.

Την πραγματικότητα όμως δεν μπορεί ούτε να συγκαλύψει ούτε να εξωραΐσει η δήθεν υπερκομματική – ενωτική φιλολογία και πρότασή του. Σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση, η Ε.Ε. και η τρόϊκα έχουν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή του λαού μας. Και ο Δήμαρχος, πρωτοπόρος, στηρίζει και εφαρμόζει αυτή την πολιτική, όπως έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν υπηρέτησε και σε άλλη θέση ευθύνης της τοπικής διοίκησης.

  • Είναι έτοιμος να εκποιήσει την ακίνητη περιουσία του δήμου, την οποία ήδη οι συνδαιτυμόνες του στην δημοτική αρχή, έχουν καταγράψει και αναζητούν επενδυτές. Προωθούν ακόμη τις ΣΔΙΤ.
  • Στη ΔΕΥΑΜΒ διατηρούν ένα από τα πιο υψηλά τιμολόγια στη Ελλάδα, ενώ ιδιωτικοποιούν τομείς της επιχείρησης.
  • Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων είναι καθημερινό φαινόμενο στις υπηρεσίες του δήμου.
  • Εχθρική στάση και απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, τρομοκρατία, απειλές και απαξίωση της προσφοράς των εργαζομένων στη δήμο χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του ίδιου του δημάρχου και πολλών συνεργατών του.
  • Η πόλη συνεχίζει να είναι εγκαταλελειμμένη. Πολλά από τα έργα έχουν σταματήσει, ενώ τραγική είναι η καθημερινότητα για τους εργαζόμενους που ταλαιπωρούνται από τις ανύπαρκτες υποδομές και την επιβάρυνση του αστικού περιβάλλοντος (κυκλοφοριακό, ατμοσφαιρική ρύπανση, σκουπίδια, κ.ά).
  • Έχει εναρμονίσει του κανονισμούς του δήμου για το πράσινο, τους κοινόχρηστους χώρους, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κ.ά. με όλο τους αντιδραστικούς νόμους της τρικομματικής κυβέρνησης, δίνοντας την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εκμεταλλεύονται τις υποδομές της πόλης.
  • Είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, καταγγέλλοντας, απλά και μόνο, τη μη συμμετοχή του δήμου στον φορέα ιδιωτικοποίησης.
  • Έχει επιβάλλει αντίτιμο για την παραχώρηση χώρων του δήμου σε φορείς, ακόμη και καθιέρωση εισιτηρίου για μαθητές που επισκέπτονται μουσεία της πόλης. Μετατρέπει για εισπρακτικούς λόγους το κέντρο της πόλης σε ένα απέραντο χώρο πληρωμένης στάθμευσης.

Αυτά και άλλα πολλά αποδεικνύουν ότι ο δήμαρχος μας και οι συνεργάτες του μόνο ακομμάτιστοι δεν είναι. Εφαρμόζει πολιτική και κάνει μεταρρυθμίσεις. Το «μεταρρυθμιστικό ρεύμα» που οραματίζεται δεν έχει να κάνει με το συμφέρον των εργαζομένων, αλλά με τις «δημιουργικές δυνάμεις» και τα κέρδη των επιχειρηματιών των οποίων τα συμφέροντα υπερασπίζεται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το