Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Δωρεάν τσίπουρο και μεζέδες

Με αφιέρωμα στον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών συνεχίζονται οι ποικίλες δραστηριότητες στο πλαίσιο του 11ου Επιχειρηματικού Πανοράματος
Με αφιέρωμα στον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών συνεχίζονται οι ποικίλες δραστηριότητες στο πλαίσιο του 11ου Επιχειρηματικού Πανοράματος

Με ένα ανοιχτό μεγάλο τσιπουράδικο συνεχίζονται σήμερα οι παράλληλες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του 11ου Επιχειρηματικού Πανοράματος. Από τις 19.00 μέχρι τις 21.00 εκπρόσωποι από 12 τσιπουράδικα του Βόλου θα προσφέρουν μεζέδες και τσίπουρο, δωρεάν, σε περισσότερους από 1.000 επισκέπτες της έκθεσης. Το 11ο Επιχειρηματικό Πανόραμα συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου, στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου, στο πεδίο του Άρεως.

Εκατοντάδες επισκέπτες του Επιχειρηματικού Πανοράματος θα γευθούν σήμερα ντόπιο τσίπουρο, προσφορά του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα» και αυθεντικούς μεζέδες, που θα μαγειρέψουν οι μάγειροι από 12 γνωστά τσιπουράδικα του Βόλου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πιστοποίησης ποιότητας με ISO.

Έξω από την είσοδο του εκθεσιακού κέντρου του Δήμου, στο πλακόστρωτο, θα στηθούν σήμερα δύο μεγάλες ψησταριές, όπου οι μάγειροι από τα τσιπουράδικα θα μαγειρέψουν αυθεντικούς μεζέδες, που θα προσφέρονται στους επισκέπτες της έκθεσης. Οι μεζέδες θα προσφέρονται δωρεάν συνοδεία ντόπιου τσίπουρου από το συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα».

Οι μεζέδες που θα προσφερθούν, θα αναλογούν σε 1.000 επισκέπτες της έκθεσης, ωστόσο, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Διασκέδασης Μαγνησίας κ. Απ. Αθανασός, και περισσότεροι να έρθουν, θα εξυπηρετηθούν.

Τα δώδεκα τσιπουράδικα του Βόλου που θα συμμετάσχουν στην αποψινή εκδήλωση, είναι αυτά που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού της περιοχής, ενώ προωθούν τις διαδικασίες πιστοποίησής τους με πιστοποιητικό ποιότητας ISO.

Τα πιστοποιημένα τσιπουράδικα θα σερβίρουν μεζέδες, που θα είναι παρασκευασμένοι σε ποσοστό τουλάχιστον 60% από ντόπιες πρώτες ύλες, από ντόπιους καλλιεργητές, θα χρησιμοποιούν παρθένο ελαιόλαδο, ενώ θα ελέγχεται η ποιότητα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα στάδια παρασκευής. Θα ελέγχεται επίσης τακτικά η ποιότητα του τσίπουρου που σερβίρουν.

Συνολικά την πιστοποίηση ποιότητας ISO αναμένεται να λάβουν 40 περίπου τσιπουράδικα του Βόλου, από τα 70 περίπου που λειτουργούν στο πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ οι πρώτες πιστοποιήσεις αναμένονται εντός του Ιουνίου.

Παράλληλα η Ένωση Εστίασης Διασκέδασης δημιουργεί δικτυακή πύλη, από την οποία θα παρέχονται πληροφορίες για τα τσιπουράδικα του Βόλου, την ποιότητά τους, τις πιστοποιήσεις τους, ακόμη και για τις συνταγές των μεζέδων που σερβίρουν.

Θα γίνει πλήρης καταγραφή των δεκάδων πιάτων που συνοδεύουν το τσίπουρο και όλα αυτά θα προβάλλονται μέσα από την ιστοσελίδα www.tsipouradika-Volos.gr. Η εν λόγω ιστοσελίδα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιουνίου. Η Ένωση Εστίασης ξεκίνησε ήδη προσπάθεια προβολής και ανάδειξης των τσιπουράδικων του Βόλου ανά την Ελλάδα, με εκπομπές σε τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας, αλλά και κεντρικά, ενώ γυρίζεται ντοκιμαντέρ για το σκοπό αυτό, από ντόπιο τεχνικό και καλλιτεχνικό προσωπικό.

Οι εκδηλώσεις στο «Πανόραμα»

Με αφιέρωμα στον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών συνεχίζονται οι ποικίλες δραστηριότητες στο πλαίσιο του 11ου Επιχειρηματικού Πανοράματος.

Προχθές, Τετάρτη η κλινική αθλητική διατροφολόγος κ. Μαρία Καλαφάτη παρουσίασε τη διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων στην καθημερινότητά μας.

Αμέσως μετά η κ. Έννυ Λεβέντη παρουσίασε το λεύκωμα μαγειρικής της ίδιας και της Αγγέλας Γανωτή η «Κουζίνα των Κενταύρων», που περιλαμβάνει 80 συνταγές από το Πήλιο και αφορά σε συνταγές ανθρώπων που αγαπούν και ξέρουν καλά τα μυστικά της πηλιορείτικης κουζίνας.

Στη συνέχεια στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρουσιάστηκε μοντέρνα χορευτική παράσταση από τη σχολή χορού Break a Move.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου έως τις 26 Μαΐου, από την Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (ΕΑΕΜ), υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Επιμελητηρίου Νέων Επιχειρηματιών Μαγνησίας (ΕΝΕΜ) πραγματοποιείται το 11ο Επιχειρηματικό Πανόραμα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου:

19:00 «Το παραδοσιακό Τσιπουράδικο στο Βόλο» Αφιέρωμα στο τσίπουρο με μεζέ από την Ένωση Εστίασης Διασκέδασης Μαγνησίας.

20:00 Χορευτικό από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

21:00 Μουσικό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα και τον Τάσο Ιωακειμίδη.

Σάββατο 25 Μαΐου:

18:00 Γευσιγνωσία από το Τμήμα Μαγειρικής του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου.

19:00 Χορευτικό από το Χορευτικό Σύλλογο Αργιθέας.

Κυριακή 26 Μαΐου:

19:00 Παρουσίαση του παραδοσιακού «Πρωινού της Μαγνησίας» από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

20:00 Αυθεντικό πηλιορείτικο γλέντι με το χορευτικό συγκρότημα Αγριάς-Δράκειας και την παραδοσιακή ορχήστρα του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης έχει ως εξής:

Παρασκευή 24/5, 17:30 – 21:30.

Σάββατο 25/5 και Κυριακή 26/5 10:00 – 21:30.

Πληροφορίες :24210 94700.

Email: [email protected]

[email protected]

www.c-magnesia.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το