Τοπικά

Ζητούν την άμεση ενίσχυση των Τ.ΟΜ.Υ της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας

Τα Σωματεία Εργαζομένων Τ.ΟΜ.Υ. της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, της 3ης και 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας και Θράκης, της 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου- Ιονίων νήσων- Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, επικεντρώνονται στην ανάγκη διατήρησης της βιωσιμότητας των Τ.ΟΜ.Υ., καθότι η υποστελέχωση των δομών συνιστά ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο προκαλεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των δομών και κατ’ επέκταση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού, οι Τ.ΟΜ.Υ. συνέβαλαν καθοριστικά στην ενδυνάμωση του ρόλου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Εν μέσω της υγειονομικής κρίσης οι ΤΟΜΥ διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο στην διαχείριση της πανδημίας καθώς αξιοσημείωτη είναι η συμβολή των Τ.ΟΜ.Υ. στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού μέσω της μετατροπής των δομών σε εμβολιαστικά κέντρα.

“Η ανταπόκριση στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού σε συνδυασμό με την εφαρμογή του θεσμού του προσωπικού ιατρού αναδεικνύουν την ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης των δομών.
Ως εκ τούτου, καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα στην:
– Ενίσχυση των Τ.ΟΜ.Υ. με πρόσληψη προσωπικού και δημιουργία νέων δομών.
– Μονιμοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού” αναφέρουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το