Τοπικά

Zητούν κάλυψη 180 οργανικών θέσεων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου

Την κάλυψη τουλάχιστον 180 οργανικών θέσεων ζητεί το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου για την αντιμετώπιση των αναγκών σε νοσηλευτικό, τεχνικό, βοηθητικό αλλά και διοικητικό προσωπικό. Τα περισσότερα κενά καταγράφονται στη νοσηλευτική υπηρεσία, όπου σύμφωνα με το οργανόγραμμα, οι οργανικές θέσεις ανέρχονται στις 400 και πλέον, αλλά από αυτές έχουν καλυφθεί οι 250 περίπου.
Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως οι ελλείψεις αποτυπώνονται σε διάφορες περιπτώσεις, όπως στις νυχτερινές βάρδιες, όπου μία ή δύο νοσηλεύτριες θα πρέπει να εξυπηρετήσουν τους νοσηλευόμενους ασθενείς τους.
Ένας μέρος των κενών αυτών έχουν καλυφθεί με το επικουρικό προσωπικό, αλλά και τις ατομικές συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ, ωστόσο οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι αυτές είναι πρόσκαιρες λύσεις και θα πρέπει άμεσα το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κώστας Μηνδρινός επισήμανε πως «ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, είναι η μη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε καταγράψει, στη νοσηλευτική υπηρεσία και στην κατηγορία ΤΕ από τις 250 οργανικές θέσεις έχουν καλυφθεί οι 190, στην κατηγορία ΔΕ από τις από τις 160 οργανικές θέσεις έχουν καλυφθεί οι 100 και στην κατηγορία ΠΕ από τις δεκαπέντε θέσεις καλύφθηκαν οι οκτώ. Στην τεχνική υπηρεσία και στην κατηγορία ΔΕ εργαζομένων είναι καλυμμένες οι δέκα από τις 25 θέσεις, ενώ στο βοηθητικό προσωπικό, όπως νοσοκόμοι ΥΕ, βοηθοί θαλάμου, τραυματιοφορείς από τις 72 οργανικές θέσεις έχουν καλυφθεί οι 34. Όσον αφορά στο διοικητικό προσωπικό οι ελλείψεις είναι πιο περιορισμένες και σε αυτό συνέβαλαν και οι μετατάξεις προσωπικού που είχαμε τα τελευταία χρόνια».
Οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως «εμείς ζητάμε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις, ώστε να παρέχονται πιο εύρυθμα οι υπηρεσίες προς τον πληθυσμό και οι νυν εργαζόμενοι να μπορούν να εργάζονται σε ένα πιο ομαλό περιβάλλον».

Ο κ. Μηνδρινός τόνισε πως οι ελλείψεις προσωπικού, όπως νοσηλευτών, φαίνονται σε διάφορες περιπτώσεις. Για παράδειγμα υπάρχουν βάρδιες, ιδίως οι νυχτερινές, όπου μια και δύο νοσηλεύτριες θα πρέπει να εξυπηρετήσουν τους νοσηλευόμενους ασθενείς ενός ολόκληρου θαλάμου.
Και συμπλήρωσε πως παρά τις μεγάλες αυτές ελλείψεις σε προσωπικό, οι εργαζόμενοι κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Τα αναδρομικά
Στο μεταξύ, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου για να καταθέσουν αίτηση και να κατοχυρώσουν τη διεκδίκηση των αναδρομικών σε δώρα και επίδομα αδείας από το 2016 μέχρι και το 2018.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ πριν μια εβδομάδα είχαν υποβάλλει αιτήσεις 250 υπάλληλοι, τώρα ο αντίστοιχος αριθμός έχει ανέλθει στα 420 άτομα και η διαδικασία συνεχίζεται.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Έτσι βρήκαμε νεκρή τη Μαίρη Χρονοπούλου, έλειπαν χρήματα και κοσμήματα» – Τι λέει ο δικηγόρος της

Ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος που έχασε τη ζωή της η Μαίρης Χρονοπούλου καθώς ο δικηγόρος…

27 Φεβρουαρίου 2024

Αγία Βαρβάρα: Πεθερός και πεθερά είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία του γαμπρού τους – Η καραμπίνα και το καρτέρι

Για προμελετημένο έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα κάνουν λόγο τα παιδιά του δράστη της δολοφονίας του…

27 Φεβρουαρίου 2024

Έρχεται η κακοκαιρία «Δωροθέα» με ισχυρές καταιγίδες, ζέστη και αφρικανική σκόνη – Πότε θα «χτυπήσει»

Ο Φεβρουάριος μας «αποχαιρετά» με την επέλαση μίας τελευταίας κακοκαιρίας, την επονομαζόμενη «Δωροθέα», σύμφωνα με…

27 Φεβρουαρίου 2024

Συνελήφθη ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι

Δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον εκλιπόντα Αλεξέι Ναβάλνι και συνόδεψε τη μητέρα του την περασμένη εβδομάδα…

27 Φεβρουαρίου 2024

Στη φυλακή ο 62χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη των γειτόνων του

Σε 8ετή κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 62χρονος επειδή ενεργούσε επί τρία χρόνια γενετήσιες πράξεις σε βάρος…

27 Φεβρουαρίου 2024

Εκδικάζεται η ένσταση για την έδρα των «Σπαρτιατών» στη Β’ Θεσσαλονίκης – «Πραγματικός αρχηγός είναι ο Κασιδιάρης»

Με τα βλέμματα στραμμένα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο βρίσκονται τόσο το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ όσο…

27 Φεβρουαρίου 2024