Τοπικά

Ζέττα Μακρή στο Νοσοκομείο Βόλου: «Συγχαρητήρια για την τιτάνια προσπάθεια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό»

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Άκρως επιτυχημένη και, εξόχως, ενδελεχής ήταν η προγραμματισμένη συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας, που είχε, για ακόμη μία φορά, σήμερα, Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» κ. Γ. Ντόκο παρουσία εκπροσώπων των Συλλόγων Υγειονομικών και Εργαζομένων, για μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και το διοικητικό και τεχνικό.
Στη δίωρη και πλέον συνάντηση συζητήθηκαν, εξαιρετικά αναλυτικά και γόνιμα, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της υποστελέχωσης των κλινικών του νοσοκομείου, οι αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις, που έχουν εμφανισθεί, τελευταίως, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και ο υπό εξέταση οργανισμός του νοσοκομείου. Παράλληλα, ετέθησαν προτάσεις, από την εμπειρία και την πρακτική, για την εποικοδομητική διάρθρωση και κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και συνδικαλιστικά αιτήματα, όπως η εφαρμογή του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών. Ενώ, τέλος, η βουλευτής, συνοδευόμενη από τον Διοικητή, επισκέφθηκε χώρους εργασίας, οι οποίοι, προσφάτως, διαμορφώθηκαν για την ικανοποίηση των αναγκών του νοσοκομείου.

Η κ. Μακρή κατέγραψε τα θέματα, κατανόησε το δίκαιο και εύλογο του συνόλου των αιτημάτων και δεσμεύθηκε για την επικαιροποίηση των όσων, ήδη, έχουν διαβιβασθεί στον Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μαζί του στις 30/01/2020, στις 25/02/2020, στις 9/03/2020 και στις 19/06/2020, και όσων έχουν, ήδη, υποβληθεί διά της κοινοβουλευτικής οδού.
«Αμοιβαία δέσμευση όλων μας αποτελεί η συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας μας και των επαφών μας, με ενδελεχή, αναλυτική ενημέρωση, γνωστοποίηση και ανάδειξη των αναγκών του Νοσοκομείου. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει καλύτερη κατανόηση και αποτελεσματικότερη ρύθμιση των ζητημάτων τόσο, κυρίως, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας όσο και από την πλευρά της κεντρικής κυβέρνησης» δήλωσε η κ. Μακρή, η οποία και ευχαρίστησε, θερμά, όλους τους εργαζόμενους αλλά και τη διοίκηση του νοσοκομείου για την τιτάνια προσπάθεια που έχουν καταβάλει και συνεχίζουν να καταβάλουν το τελευταίο χρονικό διάστημα προκειμένου να αντιμετωπίσουν, επιτυχώς, τις προκλήσεις της υγειονομικής κρίσης. Κυρίως, όμως, η βουλευτής δεν παρέλειψε να επισημάνει την αυταπάρνηση αλλά και την εξαιρετική ευαισθησία και ειλικρινή αλληλεγγύη, που οι υγειονομικοί και το λοιπό προσωπικό άσκησαν τα καθήκοντά τους, πέραν της επιστημονικής τους κατάρτισης και επάρκειας, αψηφώντας τους κινδύνους που ελλόχευαν για την προσωπική τους υγεία και την υγεία των μελών των οικογενειών τους δεδομένου ότι η πλειοψηφία δεν έκανε, καν, χρήση των αδειών ειδικού σκοπού ενώ, τόνισε ότι, ανά πάσα ώρα και στιγμή, στέκεται «στο πλευρό τους» προκειμένου να διευκολύνει, με οποιονδήποτε τρόπο, το έργο τους και να ικανοποιήσει τις εύλογες ανάγκες τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το