Τοπικά

Zέττα Μακρή: Παραχώρηση ασθενοφόρου στην Αλόννησο

Από το γραφείο της Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκε η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης ασθενοφόρου στην Αλόννησο.
Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κων. Σταμνάς, με ιδιαίτερη επιμέλεια και φροντίδα, ολοκλήρωσε τη γραφειοκρατική διαδικασία, με ταχύτητα, σε συνεργασία με τον διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Νικ. Παπαευσταθίου και την Παρασκευή 12 Ιουνίου, το νέο ασθενοφόρο, εργοστασίου κατασκευής CITROEN, θα παραδοθεί στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου για να ενισχύσει και να θωρακίσει την υγειονομική κάλυψη του νησιού. Άλλωστε η τουριστική περίοδος και η αναμενόμενη αύξηση του πληθυσμού στο νησί δημιουργούν πρόσθετες ανάγκες.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον διευθυντή για την ανταπόκριση και την συνεργασία αλλά και για τη δέσμευσή του να προχωρήσει με τον ίδιο, γρήγορο και αποτελεσματικό, τρόπο στη δημιουργία τομέα του ΕΚΑΒ στην Σκιάθο. «Μόνο καλό προοιωνίζονται για τα νησιά μας τέτοιες αποτελεσματικές κινήσεις» δήλωσε η βουλευτής, που είναι αποφασισμένη να συμβάλλει στην ενίσχυση των υγειονομικών δομών τους.

Ζέττα Μ. Μακρή «Θετική αξιολόγηση και εξέλιξη για έργα στον Δήμο Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Επίσης, συνάντηση πραγματοποίησε, σήμερα η κ.Μακρή με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχ. Σταυριανουδάκη για θέματα αρμοδιότητάς του, που αφορούν στον Νομό. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκας και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Ο κ. Σταυριανουδάκης ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλόδημος Ι, που έχει αντικατασταθεί από το πρόγραμμα έργων, δράσεων και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης που φέρει, συμβολικά, το όνομα «Αντώνης Τρίτσης», οι υποβληθείσες προτάσεις έργων του Δήμου Αλμυρού και του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχουν αξιολογηθεί θετικά για χρηματοδότηση από τις υπηρεσίες και αναμένεται η άμεση έγκριση και εκκίνησή τους.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκος, τήρησε την υπόσχεση και δέσμευση που έδωσε στην κ. Μακρή, στην από 4-11-2019 συνεργασία τους – παρουσία και του ενδιαφερομένου δημάρχου κ. Δ. Νασίκα – ότι, δηλαδή, θα εξετάσει και θα μεριμνήσει για τη θετική έκβαση του αιτήματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τη χρηματοδότηση της πρότασης, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. €, που αποτελείται από τα ακόλουθα υποέργα : α) δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στην τοπική κοινότητα Ριζομύλου και β) αντιπλημμυρικά έργα στην τοπική κοινότητα Καναλίων.
Το ίδιο επιτυχές ήταν και το αποτέλεσμα της αξιολόγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών και της πρότασης του Δήμου Αλμυρού, της οποίας την πορεία, επίσης, η κ. Μακρή παρακολουθεί, στενά, και με εξαιρετικό ενδιαφέρον σε συνεργασία, πάντα, με τον Δήμαρχο Αλμυρού, κ. Β. Χατζηκυριάκο. Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελείται, επίσης, από δύο υποέργα:
α) την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της τοπικής κοινότητας Ανάβρας, προϋπολογισμού 900.000€ και
β) αντικατάσταση αμιάντου από το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αλμυρού, προϋπολογισμού 2.100.000€
Οι ως άνω προτάσεις έργων, έχουν, πρωτίστως και κυρίως, ως στόχο τη βελτιστοποίηση της ποιότητα ζωής των πολιτών και αφορούν σε χρονίζοντα ζητήματα όπως είναι οι αντικαταστάσεις πεπαλαιωμένου εσωτερικού δικτύου, κατασκευασμένου από αμίαντο, με σωληνώσεις πολυαιθυλενίου (υλικού εύκαμπτου, που έχει καλύτερη αντοχή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής) καθώς και η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία θωρακίζουν την περιοχή γύρω από τη λίμνη Κάρλα.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκη για την εξαιρετική συνεργασία τους καθώς και τη στήριξη των τεκμηριωμένων και λογικών αιτημάτων των Δήμων Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το