Τοπικά

Ζ. Μακρή: “Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Βελεστίνου και Βόλου”

 

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή, με απόλυτη προτεραιότητα την ευημερία της τοπικής κοινωνίας και την ενίσχυση των δομών υγείας, κινητοποιήθηκε για την ικανοποίηση των αιτημάτων των Κέντρων Υγείας Ζαγοράς, Βελεστίνου και Βόλου για ιατρικό εξοπλισμό, τα οποία της είχαν επικοινωνηθεί κατά τις τακτικές επισκέψεις της και τις σε βάθος συνομιλίες της με το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Στην προσπάθειά της να συνδράμει στην άμεση κάλυψη πάγιων αναγκών των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας και, κατ’ επέκταση, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η κα Μακρή λειτούργησε και σε αυτήν την περίπτωση ως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ιδιωτική συμμετοχή και στις διαπιστωμένες ανάγκες για ποιοτική ιατρική περίθαλψη.

Η κα Ελένη Πανταζή, χήρα Νικολάου Πανταζή ιατρού καρδιολόγου, ανταποκρίθηκε άμεσα και με την ευαισθησία που τη χαρακτηρίζει αλλά και κρατώντας ζωντανό το αίσθημα ευθύνης που χαρακτήριζε τον αείμνηστο σύζυγό της λαμπρό επιστήμονα και άνθρωπο, ανταποκρίθηκε στην επικοινωνία της Υφυπουργού Παιδείας και προχώρησε στη δωρεά του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού.

Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς με τον κ. Κανάτα Ιατρό – Δ/ντή Κ.Υ. και την κα Σταύρου Ελένη – Διασώστρια, το Κ.Υ. Βελεστίνου με την κα Παγωνάρη Ιωάννα- Ιατρό και την κα Μπομπότη Αργυρούλα- Νοσηλεύτρια και το Κ.Υ. Βόλου με την κα Σκούπρα Καλλιόπη – Ιατρό παρέλαβαν έναν απινιδωτή, δύο μηχανήματα υπερήχων, τρεις καρδιογράφους, δύο επαγγελματικά πιεσόμετρα, δύο ψηφιακά holter ρυθμού και τρεις εκτυπωτές.

Κατά την παράδοση του εξοπλισμού η κα Μακρή ευχαρίστησε θερμά την κα Ελένη Πανταζή για την πολύτιμη προσφορά της και τόνισε τη σπουδαιότητα της πράξης αλλά και την αναγκαιότητα που οδηγεί σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, προκειμένου να διευκολύνεται η παροχή υπηρεσιών και η προαγωγή υγείας με την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την αντιμετώπιση περιστατικών να διενεργούνται έγκαιρα και επαρκώς στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας.

Τις ευχαριστίες τους προς την Υφυπουργό Παιδείας, που μερίμνησε και μεσολάβησε για να πραγματοποιηθεί η δωρεά αλλά και για τη διαρκή στήριξή της στα θέματα που αφορούν στον τομέα της υγείας σε τοπικό επίπεδο, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των ΚΥ που παραβρέθηκαν στην διαδικασία, οι οποίοι στάθηκαν με σεβασμό στη μνήμη του Νικολάου Πανταζή ιατρού καρδιολόγου και με ευγνωμοσύνη στην δωρεά της συζύγου του Ελένης, που ενίσχυσε σημαντικά το απαιτητικό έργο των ΚΥ με τον ιατρικό εξοπλισμό που εξασφάλισε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η χήρα που έγινε τροφή για τα γουρούνια και το νεκρό κουτάβι: Σοκαριστικές λεπτομέρειες από τη μεγαλύτερη δίκη της μαφίας στην Ιταλία

Περισσότερα από 200 άνθρωποι καταδικάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μία από τις μεγαλύτερες δίκες κατά…

29 Νοεμβρίου 2023

«Σε ηλικία 12 ετών, με πούλησαν στον σύζυγό μου για 8 ευρώ» – Στο Μαλάουι, οι οικογένειες κοριτσιών τα σταματάνε από το σχολείο για να τα παντρέψουν

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σε όλο τον κόσμο, ένα στα πέντε κορίτσια παντρεύεται μέχρι…

29 Νοεμβρίου 2023

Υπόθεση Μπελέρη: Η Ελλάδα απειλεί με βέτο στην ένταξη της Αλβανίας

Ρήξη στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας έχει προκαλέσει η υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, με την…

29 Νοεμβρίου 2023

Καύσιμα: Μπετόν αρμέ η τιμή της βενζίνης – Επιμένει σε υψηλά επίπεδα – Δυσοίωνες προβλέψεις για τα Χριστούγεννα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων έχει ήδη ξεκινήσει και ένας από τους…

29 Νοεμβρίου 2023

Στα «μαχαίρια» ζευγάρι επιχειρηματιών – Χώρισαν και την «κάρφωσε» στις Αρχές για φοροδιαφυγή

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ένα -πρώην πια- ζευγάρι, με φόντο το μοίρασμα της κοινής…

29 Νοεμβρίου 2023

Επιστήμονες εντόπισαν έξι πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από ένα αστέρι – Μοναδική ανακάλυψη

Ένα σπάνιο θέαμα με έξι εξωπλανήτες να περιφέρονται γύρω από το κεντρικό τους αστέρι σε…

29 Νοεμβρίου 2023