Τοπικά

Ζ. Μακρή: Δόλιες και ύποπτες οι παρερμηνείες για την επιστολική ψήφο

ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ11

Επιμένει με νέα δήλωσή της η βουλευτής Μαγνησίας Ζ. Μακρή ότι, στο θέμα της επιστολικής ψήφου, τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό διαδικασίες και δίνει στη δημοσιότητα την απάντηση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, επισημαίνοντας ότι κάθε άλλους είδους παρερμηνείες των αναγραφομένων στην απόφαση αυτή, είναι δόλιες, ύποπτες και προσβάλλουν το κύρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Επίσης, «καρφώνει» τη Μαρ. Χρυσοβελώνη για το γεγονός ότι, ενώ είχε λάβει την απάντηση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, επιχείρησε να το αποκρύψει.

Η δήλωση της κ. Μακρή έχει ως εξής:

Οι προϋποθέσεις, που η κ. Χρυσοβελώνη θέτει στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μειμαράκη για να ψηφίσω επιστολικά, πληρούνται πλήρως, σύμφωνα με την απάντηση που της εδόθη την Δευτέρα 17- 11-2014 από τον Γενικό Γραμματέας της Βουλής κ. Αθ. Παπαιωάννου και η οποία επισυνάπτεται, στη συνέχεια, μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα.
Από την απάντηση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, ο οποίος, με βάση την υπ΄ αρ.. 3873 / 2619 / 18.03.2010 (ΦΕΚ 289 / Β/ 18.3.2010) απόφαση, έχει την εξουσία υπογραφής τέτοιου είδους αποφάσεων, προκύπτει ξεκάθαρα η τήρηση του Κανονισμού της Βουλής. Κάθε άλλου είδους παρερμηνείες των αναγραφομένων στην απόφαση αυτή, συνεπώς, είναι δόλιες, εσκεμμένες και ύποπτες και προσβάλλουν το κύρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Αξίζει να σημειώσω ότι η καταγγέλλουσα Βουλευτής σε τηλεφωνική της παρέμβαση στην εκπομπή του TRT «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» στις 15.30 την Δευτέρα, 17 -11 – 2014 αρνήθηκε ότι της έχει απαντήσει ο Γεν. Γραμματέας της Βουλής. Ένα τέταρτο αργότερα στην εκπομπή του ASTRA «Παράθυρο στη Θεσσαλία», παρόλο που παραδέχθηκε ότι είχε λάβει την επιστολή, εξέφρασε τον «φόβο» ότι όλα αυτά μπορεί να έγιναν καθυστερημένα, για να σωθεί η Ν.Δ. Από απλή ανάγνωση της απάντησης προκύπτει ότι αυτό είναι αδύνατον, γιατί οι σχετικές αποφάσεις διαβιβάζονται από τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά, υπογράφονται ηλεκτρονικά και λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου, επίσης, ηλεκτρονικά.
Ακόμη και ο πιο καλόπιστος κατανοεί, πλέον, τα προφανή κίνητρα!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το