Τοπικά

Υποτροφίες σε 20 μεταδιδάκτορες από το Ίδρυμα «Νιάρχος» – 1.250.000 ευρώ έλαβε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Την έρευνά τους για τρία χρόνια σε μια ευρεία γκάμα επιστημών θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν 20 μεταδιδάκτορες φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέσω της οικονομικής συνδρομής του Ιδρύματος «Νιάρχος» που πρόσφερε συνολικά το ποσό του 1.250.000 ευρώ.

Χθες στο συγκρότημα Τσαλαπάτα πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση για τη χορήγηση μεταδιδακτορικών υποτροφιών από το Ίδρυμα Νιάρχος παρουσία εκπροσώπων του Ιδρύματος, των αναπληρωτών πρύτανη, καθηγητών και των μεταδιδακτόρων που επιλέχτηκαν και θα λάβουν την υποτροφία.
Σημειώνεται πως το ύψος της υποτροφίας ανέρχεται στα 1.350 ευρώ τον μήνα για τρία χρόνια, ενώ οι μεταδιδάκτορες θα λάβουν και ένα μηνιαίο βοήθημα 400 ευρώ για να καλύπτουν το κόστος των υλικών που πρέπει να έχουν για την έρευνά τους.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής πρύτανη για θέματα έρευνας κ. Ζήσης Μαμούρης ανέφερε πως «η χθεσινή ήταν μια σημαντική μέρα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, γιατί μετά από ένα χρόνο διαπραγμάτευσης με τα στελέχη και τη διοίκηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» καταφέραμε να ορίσουμε ένα πλαίσιο μέσα από το οποίο το ίδρυμα χορήγησε ένα ποσό 1.250.000 ευρώ που το Πανεπιστήμιο θα διοχετεύσει αποκλειστικά σε υποτροφίες μεταδιδακτορικών ερευνητών. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, αφενός να δώσουμε στις ερευνητικές ομάδες το βοηθητικό προσωπικό που χρειάζονται για να είναι ανταγωνιστικές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αφετέρου να μπορέσουμε να ανασχέσουμε τη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και να παραμείνουν στην Ελλάδα αξιοποιώντας και την τεχνογνωσία τους. Συνολικά θα δοθούν 20 υποτροφίες για τρία χρόνια. Τα επιστημονικά αντικείμενα των ερευνών καλύπτουν μια ευρεία γκάμα, δηλαδή από την αγροτοδιατροφή και τον τομέα υγείας μέχρι και τα θέματα πολιτισμού, κοινωνικών και οικονομικών επιστημών».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που τόνισε τη σημασία των πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει το Ίδρυμα για την τόνωση της έρευνας.
Ειδικότερα η κ. Ρόζαλιν Μπένζαμιν ανέφερε πως στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης και επανεκκίνησης των νέων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με συνολικό προϋπολογισμό 100.000.000 ευρώ, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε έντεκα ΑΕΙ μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με σκοπό την τόνωση της έρευνας στην Ελλάδα και την καταπολέμηση της διαρροής εγκεφάλων στο εξωτερικό. Θέλουμε να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα σε πάνω από 200 μεταδιδακτορικούς φοιτητές να ξεκινήσουν την έρευνά τους και ευελπιστούμε πως μέσα από αυτή την πρωτοβουλία θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε και άλλους πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα».
Μαζί της βρίσκονταν οι κ.κ. Κατερίνα Αλεξανδρίδη και Κωνσταντίνα Εμμανουήλ επίσης από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διακοπή νερού σε περιοχές στη Ν.Ιωνία

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Σήμερα Δευτέρα 29/1/2024 λόγω βλάβης σε αγωγό θα σημειωθούν χαμηλές…

29 Ιανουαρίου 2024

Χιονίζει στο Πήλιο – Από το απόγευμα σε πιο χαμηλό υψόμετρο

Από τα ξημερώματα έχει ξεκινήσει να χιονίζει στα ορεινά του Πηλίου. Λόγω των κακών καιρικών…

29 Ιανουαρίου 2024

Σήμερα η κηδεία του Νίκου Τσαούτου

Σήμερα  Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 4:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου-…

29 Ιανουαρίου 2024

Έκτακτη σύσκεψη των πρυτάνεων σήμερα για εξετάσεις εξ αποστάσεως

Έκτακτη σύνοδο θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Δευτέρα, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων προκειμένου να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις…

29 Ιανουαρίου 2024

Σύσκεψη για τις αποκαταστάσεις ζημιών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Σύσκεψη για τις αποκαταστάσεις ζημιών από τις θεομηνίες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημαρχείο Νοτίου Πηλίου…

29 Ιανουαρίου 2024

Διασωληνωμένο παιδί 21 μηνών μετά από τροχαίο στο οποίο πέθανε η γιαγιά του

Σε τροχαίο δυστύχημα εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον ΒΟΑΚ λίγο…

29 Ιανουαρίου 2024