Τοπικά

Υπόψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα το οξύ πρόβλημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, είχε, χθες 8 Οκτωβρίου, η Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζεττα Μ. Μακρή, η οποία συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Χρήστο Στρατηγόπουλο.

Κατά τη συνάντηση, τέθηκε το θέμα του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος λειτουργικότητας που εμφανίζει εδώ και πολλά χρόνια το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου και αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την επιλογή της βέλτιστης λύσης. Ειδικότερα, συζητήθηκε η παραμονή του Δικαστικού Μεγάρου στην ίδια θέση χωροταξικά, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της δημιουργίας ενός σύγχρονου και προοπτικά λειτουργικού Δικαστικού Μεγάρου σε αντικατάσταση του ανεπαρκούς και δυσλειτουργικού υφιστάμενου.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η προοπτική, αφενός της πλήρους ανακαίνισης του υφιστάμενου διατηρητέου τμήματος του κτηρίου, αφετέρου η δημιουργία ενός συνοδού κτηρίου, συνδεδεμένου με το υφιστάμενο, στη θέση της κτηριακής προσθήκης του έτους 1973.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κ. Μακρή, προφανώς, θα πρέπει να υπάρξει, περαιτέρω μελέτη των βέλτιστων λύσεων, λαμβανομένων υπόψη, των ιδιαιτεροτήτων του κτηρίου και της στάθμισης πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων. Πάντως, ο Υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει θετικά τη λύση που θα προκριθεί δεδομένης της ανάγκης για την επίλυση του προβλήματος.

Η Ζέττα Μακρή και ο Χρήστος Στρατηγόπουλος, απηύθυναν πρόσκληση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, να επισκεφθεί το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πρόταση την οποία ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποδέχθηκε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

To IEK Bόλου σε Πολωνία, Μάλτα και Σερβία μέσω του προγράμματος Erasmus+

Ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Καινοτομία και Ψηφιοποίηση στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Bruce Willis: Νέες αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας του – «Δεν ξέρουμε πόσος χρόνος του απομένει»

Μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του βιώνει ο Μπρους Γουίλις (Bruce Willis), ο…

7 Δεκεμβρίου 2023

Οριστική αναβολή στη 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Οριστικό είναι πλέον ότι δεν θα γίνουν αγώνες πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ το προσεχές Σαββατοκύριακο. Όπως αναμενόταν, η ΚΕΔ σφράγισε…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ζ. Μακρή: Η ιδιωτική πρωτοβουλία στηρίζει έμπρακτα τα σχολεία της Θεσσαλίας

Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας  Ζέττα Μ. Μακρή ανταποκρίθηκε στα…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αριστερή Παρέμβαση για τη Θεσσαλία: Δεν είναι τοπικό ζήτημα ο σταθμός LNG στον Παγασητικό

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση σταθμού LNG στον Παγασητικό, απευθύνει η Αριστερή Παρέμβαση…

7 Δεκεμβρίου 2023

Λαμία: Στη φυλακή ο «εισπράκτορας» της συμμορίας με τα τροχαία

Το δρόμο για τη φυλακή έδειξε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας στον 56χρονο Βούλγαρο που…

7 Δεκεμβρίου 2023