Κόσμος

YouTube: Τερματίζει το πείραμα της premium συνδρομής – Βίντεο σε υψηλή ανάλυση… για όλους

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, το YouTube πραγματοποίησε ένα πείραμα ζητώντας από χρήστες της πλατφόρμας να αναβαθμίσουν τον λογαριασμό τους σε premium προκειμένου να παρακολουθούν βίντεο σε ανάλυση 4K. Η εταιρεία έχει πλέον τερματίσει αυτή τη δοκιμή – πιθανότατα λόγω της αναστάτωσης που προκάλεσε στους χρήστες.
Σε ένα tweet, το YouTube επιβεβαίωσε το τέλος του πειράματος. «Σταματήσαμε εντελώς με τον πείραμα. το κοινό θα μπορεί να έχει πρόσβαση πλέον σε ανάλυση 4Κ χωρίς συνδρομή premium. είμαστε εδώ εάν έχετε άλλες ερωτήσεις».

Έτσι, όλοι οι χρήστες μπορούν πλέον να παρακολουθούν βίντεο στην υψηλότερη ανάλυση χωρίς να πληρώνουν συνδρομή.

Σύμφωνα με το techcrunch.com, το YouTube έκανε τη δοκιμή για να μετρήσει τις αντιδράσεις των χρηστών όταν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δίνεται στο πλαίσιο του premium πακέτου. Σε ένα tweet που πλέον έχει διαγραφεί, η εταιρεία απαντούσε σε έναν χρήστη ότι είναι «ένα μέρος του πειράματός μας για να γνωρίζουμε καλύτερα τις προτιμήσεις χαρακτηριστικών για Premium και όχι Premium χρήστες».

Η Google χρεώνει 9,99 $ τον μήνα για το YouTube Music και 11,99 $ τον μήνα για το YouTube premium στις Η.Π.Α. — αυτές οι τιμές διαφέρουν ανά τον κόσμο. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, με συνδρομή. Η συνδρομή Premium προσφέρει λειτουργίες όπως προβολή χωρίς διαφημίσεις, λήψεις βίντεο για παρακολούθηση εκτός σύνδεσης και αναπαραγωγή στο παρασκήνιο.

Το YouTube δοκιμάζει πολλούς τρόπους για να ωθήσει τους δωρεάν χρήστες στη συνδρομή.

Νωρίτερα φέτος, πραγματοποίησε ένα πείραμα που έδειχνε στους χρήστες έως και 11 διαφημίσεις χωρίς δυνατότητα παράβλεψης πριν από την έναρξη ενός μεγάλης διάρκειας βίντεο. Αυτή η δοκιμή διακόπηκε έπειτα από σε λίγες μέρες.

Πηγή: imerisia.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το