Αθλητισμός

Ξετυλίγεται ιστορία 100 χρόνων στα γραφεία των Παλαιμάχων της Νίκης (φωτό)

Μεγάλη ήταν η προσέλευση στα εγκαίνια των νέων γραφείων των Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Νίκης Βόλου, όπου ξετυλίγεται η ιστορία 100 χρόνων του συλλόγου. Το παρελθόν συνάντησε το παρόν, αφού παραβρέθηκαν παίκτες που αντιπροσωπεύουν παλιότερες δεκαετίες, αλλά και στελέχη της τωρινής ομάδας.

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Νίκης Βόλου. Η εκδήλωση έγινε στον καινούργιο χώρο που απέκτησε ο σύνδεσμος, ο οποίος πλέον στεγάζεται σε αίθουσα του «Παντελής Μαγουλάς» και ταυτόχρονα λειτουργεί και ως μουσείο, αφού υπάρχουν παλιά τρόπαια, φωτογραφίες και λάβαρα από αγώνες του παρελθόντος. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται και η φανέλα που φόρεσε η Νίκη στο περίφημο μπαράζ με τον Αιολικό το 1983 στη Λεωφόρο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της σύσσωμη η «κυανόλευκη οικογένεια». Ανάμεσά τους και δύο εξέχοντα μέλη της «χρυσής» ομάδας που μεσουράνησε στην Α’ Εθνική τη δεκαετία του ’60, ο Δήμος Κολοβός και ο Γιώργος Τσιμπερίδης. Μάλιστα ο πρώτος συγκίνησε, καθώς κρατούσε στα χέρια του αποκόμματα της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» με δημοσιεύματα της εποχής, που αναφέρονταν στην ομάδα και στον ίδιο και τα οποία επιδείκνυε στους παρευρισκόμενους γεμάτος συγκίνηση.

Παρόντες ήταν πολλοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με την κυανόλευκη φανέλα, ο πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη», Στέργιος Φάτσης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Βενέτης, ενώ το ποδοσφαιρικό τμήμα εκπροσώπησαν ο γενικός αρχηγός Απόστολος Κουφογεώργος, ο προπονητής τερματοφυλάκων Μάνος Αποστολίδης και οι ποδοσφαιριστές Σάββας Κυριακίδης, Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Ραφαήλ Πέττας και Δημήτρης Κουτσιμπάνας.

Ασφαλώς δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών, όπως το Blue Club «Π. Ντοκούζης»-Θύρα 3, οι Blue Angels «Β. Κωστής) και η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης.

Την κορδέλα έκοψαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Νίκης Βόλου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Στέργιος Φάτσης και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Βενέτης. Μάλιστα ο πρώτος ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλους και πολλές επιτυχίες για το «καμάρι της προσφυγιάς» με τους πολλούς παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε θερμό χειροκρότημα. Επιπλέον υπήρχε και μπουφές με πλούσια εδέσματα για όλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν τα νέα γραφεία, μπορούν να τον κάνουν κάθε Παρασκευή από τις 18.00 ως τις 19.00. Παράλληλα την ερχόμενη Δευτέρα στις 20.30 θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.  Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο κέντρο «Καστέλι» και θα τιμηθούν παλιοί ποδοσφαιριστές και φίλοι της Νίκης για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

 

Παναγιωτόπουλος: Υπερήφανοι

που φτιάξαμε το «σπίτι» μας

 

Περιχαρής ήταν ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος για τα νέα γραφεία. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Νίκης Βόλου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Όλη αυτή η προσπάθεια που έγινε, οφείλεται στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου που μας παραχώρησε το χώρο με τη σύμφωνη γνώμη του Ερασιτέχνη και με πολλή δουλειά από την πλευρά μας. Οικονομικά μας στήριξαν κάποιοι, τους οποίους πρέπει να αναφέρουμε, όπως είναι η Φωτεινή Κοκκινάκη, ο Ηλίας Καρακώστας, ο Νίκος Φράγκος και πολλοί άλλοι που ήταν πρόθυμοι. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο όπου πραγματικά είμαστε υπερήφανοι, εδώ θα είναι το «σπίτι» μας, η θαλπωρή μας. Ξετυλίγεται μια ιστορία 100 χρόνων και αυτό μας συγκινεί ιδιαίτερα».

Ερωτηθείς για το διάστημα που χρειάστηκε προκειμένου να μαζευτεί όλο το αρχειακό υλικό, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Πάνω από εξάμηνο. Δεν έχουν καμία σχέση τα γραφεία τώρα με το πώς τα βρήκαμε. Έπεσε πολλή δουλειά από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα. Εμπλουτίζουμε το υλικό σε φωτογραφίες και μελλοντικά αυτές οι φωτογραφίες θα εναλλάσσονται με καινούργιες, που θα δείχνουν νέα πρόσωπα. Θα έχει ενδιαφέρον».

«Τα μέλη μας είναι αμέτρητα, με την έννοια ότι ο καθένας που έχει περάσει από τη Νίκη Βόλου και έχει «κρεμάσει» τα παπούτσια του, θεωρείται βετεράνος της ομάδας. Τα ενεργά μέλη μας είναι περίπου 80 και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις όπως η τωρινή.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου θα κόψουμε την πίτα μας στο Καστέλι. Περιμένουμε τον κόσμο που ήρθε τώρα εδώ, να έρθει και στην κοπή της πίτας» κατέληξε ο πρόεδρος του συνδέσμου.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κοπή πίτας του συλλόγου Ρουμελιωτών Βόλου

Ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Βόλου "Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ", προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 28…

23 Ιανουαρίου 2024

Νέα Αριστερά Μαγνησίας “Κίνδυνος απένταξης του έργου της «Κίτρινης Αποθήκης»;”

  Σύσσωμη η ΚΟ της Νέας Αριστεράς κατέθεσε ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με…

23 Ιανουαρίου 2024

Παρατημένο

  Πάρκο-φάντασμα έχει καταλήξει να είναι το τρίγωνο πάρκο Κατσαντώνη στη συνοικία Αγίων Αναργύρων, ένα…

23 Ιανουαρίου 2024

Λόπεθ: Κανονικό το γκολ που ακυρώθηκε

Ο προπονητής του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ τόνισε…

23 Ιανουαρίου 2024

Αυτοκτόνησε ο δράστης των πυροβολισμών στο Σικάγο – Σκότωσε οκτώ άτομα σε δύο ημέρες

Ο δράστης των πυροβολισμών και της δολοφονία οκτώ ανθρώπων σε τρία σπίτια στα προάστια του…

23 Ιανουαρίου 2024

Είχε 77 γάτες και 10 σκύλους σε άθλιες συνθήκες – 199.000€ πρόστιμο στην ιδιοκτήτρια

Στη σύλληψη μίας 58χρονης γυναίκας για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς προχώρησαν…

23 Ιανουαρίου 2024