Αθλητισμός

Δεν άξιζε τόσο βαριά ήττα ο Βόλος

Δεν άξιζε ο Βόλος να χάσει με το βαρύ 5-1 από τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό. Το σκορ είναι πλασματικό, βάσει της προσπάθειας και του αγωνιστικού πλάνου που είχαν οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι πλήρωσαν δύο λάθη στο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας τη δυνατότητα στον «Δικέφαλο του Βορρά» να προηγηθεί με 0-2 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Σ’ ένα ακόμη παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στην επίθεση, σκόραρε πέντε φορές, αν και η απόδοσή των παικτών του Λουτσέσκου δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Έφτανε όμως η ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών του, όπως οι Ντεσπόντοφ, Μουργκ και Τάισον, να κάνουν τη διαφορά και να χαρίσουν στους «ασπρόμαυρους» ένα πολύτιμο εκτός έδρας «τρίποντο».

Ο Κατσικογιάννης ακύρωσε το γκολ του Βόλου που πέτυχε ο Μύγας στο 28ο λεπτό για παθητικό οφσάιντ και συμμετοχή στη φάση του Ράσιτς. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και δεν μέτρησε το γκολ. Άραγε, αν το γκολ αυτό το πετύχαινε παίκτης του ΠΑΟΚ θα μετρούσε; Μία φάση που έφερε πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς Βόλου, καθώς το ματς σίγουρα θα ήταν διαφορετικό, αν οι «κυανέρυθροι» ισοφάριζαν σε 1-1 σ’ εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα. Στο δεύτερο μέρος διαιτητής και VAR έκριναν ότι δεν υπάρχει κανένα πέναλτι από τον Μιχαηλίδη πάνω στον Μωραΐτη. Επίσης, μία φάση αμφισβητούμενη.

Οι πολλές απουσίες, είτε λόγω καρτών (Γκαρσία, Κόμπα, Ασλανίδης), είτε λόγω τραυματισμών (Τρουιγέ, Τάχατος), υποχρέωσαν τον Άνχελ Λόπεθ να έχει μόλις 18 παίκτες στη διάθεσή του, ένας εκ των οποίων ήταν το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Γιασίν Ασενούν, με μία μόλις προπόνηση στα πόδια του, ενώ ο Άλχο μπήκε στην αποστολή αλλά προέρχονταν από τραυματισμό.

Τερματοφύλακας ήταν ο Κόστιτς, το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Μύγας και το αριστερό ο Λούνα. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Καλογερόπουλος και Ράσιτς. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι Τσοκάνης και Σιέλης, στα άκρα αγωνίστηκαν οι Ντέλετιτς και Γκλάβτσιτς, με τον Μπαριέντος σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Μωραΐτη.

Στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια ο Κοτάρσκι, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Σάστρε(δεξιά), Μπάμπα (αριστερά) και τους Κεντζιόρα-Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας. Το δίδυμο Οζντόεφ- Μεϊτέ αγωνίστηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Ντεσπόντοφ έπαιξε στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Μουργκ πίσω από τον επιθετικό και ο Τάισον στο αριστερό άκρο, με τον Τόμας να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

 

Κυνικός ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο

Ο Βόλος είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Άνχελ Λόπεθ να πιέζουν ψηλά τον ΠΑΟΚ και να μην μπορεί ο «Δικέφαλος» να παράξει παιχνίδι. Η ανασταλτική λειτουργία των «κυανέρυθρων» ήταν εξαιρετική.

O ΠΑΟΚ έκανε μέτριο 45λεπτο στο πρώτο μέρος. Κι όμως, σ’ αυτό το μέτριο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης βρήκε δύο γκολ και είχε ένα δοκάρι. Όλα αυτά χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, όπως στη φάση που δημιούργησε από μόνος του ο Ντεσπόντοφ για το πρώτο γκολ, αλλά και τη βοήθεια της τύχης στη φάση του δεύτερου τέρματος από τον Μουργκ.

Με απενεργοποιημένη τη δυνατή του αριστερή πλευρά του ο «Δικέφαλος» ζορίστηκε αρκετά στο πρώτο μισό του αγώνα, βλέποντας τους γηπεδούχους να πιέζουν σωστά και να υποχρεώνουν τους παίκτες του Λουτσέσκου σε ουκ ολίγα λάθη, κυρίως, στη μεσαία γραμμή.

Πάνω σ’ αυτό το σκηνικό ο ΠΑΟΚ βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα του Κόστιτς. Αρχικά στο 22ο λεπτό με τον Ντεσπόντοφνα εκμεταλλεύεται το διπλό λάθος των Λούνακαι Ράσιτς, να κατεβάζει ωραία την μπάλα και με σουτ να σημειώνει το0-1.

Στο 35ο λεπτό ο Τόμας με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από το λάθος του Τσοκάνη, ο Μουργκ με άψογο τελείωμα έγραψε το0-2.

 

Τέσσερα γκολ στο β’ μέρος

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια τεράστια χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, με τον Οζντόεφνα μην μπορεί να σκοράρει μόνος απέναντι στον Κόστιτς, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση (51’) βρήκε το τρίτο γκολ με τον Ντεσπόντοφνα εκτελεί έξω από τη μεγάλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα στο… παραθυράκι της εστίας του Βόλου για το0-3.

Οι παίκτες του Βόλου άξιζαν, βάσει της συνολικής εικόνας και της απόδοσής τους, ένα γκολ. Το έψαχναν εδώ και πέντε ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό και το βρήκαν στο 58ο λεπτό της έκτης αναμέτρησης, με την ασίστ του Γκλάβτσιτςκαι το άψογο πλασέ του Ντέλετιτςπου μείωσε σε1-3.

Το παιχνίδι άνοιξε και ο ΠΑΟΚ έφτασε σε τέταρτο γκολ, με τον Τάισον να σκοράρει στο 71ο λεπτό.

Στο 89’ ο Βραζιλιάνος από εκτελεστής έγινε δημιουργός για το πέμπτο γκολ του ΠΑΟΚ που έφερε την υπογραφή του 18χρονου άσου, Στέφανου Τζίμα, ο οποίος τελείωσε εξαιρετικά την κόντρα επίθεση, γράφοντας το τελικό 1-5.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού για τον Βόλο ήταν το ντεμπούτο του Ασενούν (αγωνίστηκε ως αλλαγή στο β’ μέρος στη θέση του Λούνα), δείχνοντας διάθεση και καλά στοιχεία.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου), Κόλλιας (Ηπείρου).

4ος διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας).

Κίτρινες: Καλογερόπουλος, Μωραΐτης-Μιχαηλίδης.

ΒΟΛΟΣ: Κόστιτς, Μύγας, Ράσιτς, Καλογερόπουλος (46’ Κίτσος), Λούνα (46’ Ασενούν), Σιέλης, Τσοκάνης (62’ Μπερτόλιο), Μπαριέντος (79’ Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Ντέλετιτς, Μωραΐτης

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ (90′ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (76’ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (68’ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (68’ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον, Τόμας (76’ Τζίμας).

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Συγκινεί συνταξιούχος δασκάλα από το Κιλκίς: Δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

Ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Κιλκίς αποφάσισε να δωρίσει η συνταξιούχος δασκάλα, Σοφία…

23 Ιανουαρίου 2024

Κατήγγειλε τον σύντροφό της πως βιντεοσκοπούσε κρυφά τις ερωτικές τους στιγμές – Την κατηγόρησε για εκβιασμό

Μήνυση κατά του συντρόφου της υπέβαλε μια 37χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας πως κατέγραφε εν…

23 Ιανουαρίου 2024

Κοπή πίτας του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρία με μηνύματα – photos

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων και…

23 Ιανουαρίου 2024

Η στιγμή που πελώρια κύματα «καταπίνουν» εγκαταστάσεις στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στις νήσους Μάρσαλ

Στιγμές τρόμου έζησαν στελέχη των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε βάση στις νήσους Μάρσαλ όταν πελώρια…

23 Ιανουαρίου 2024

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου ξυλουργού που μαχαίρωσε η 39χρονη έξω από το σπίτι του

Στενοί συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του 43χρονου ξυλουργού που δολοφονήθηκε στη Χαλκίδα, τον αποχαιρετούν σήμερα…

23 Ιανουαρίου 2024

Πυροβόλησε εν ψυχρώ σκύλο μπροστά σε ανήλικα παιδιά

Σκηνικό φρίκης αντιμετώπισαν τα ανήλικα παιδιά που έκαναν προπόνηση σε ένα γήπεδο στην κοινότητα Βαλανιδορράχη…

23 Ιανουαρίου 2024