Οικονομία

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα τριτέκνων και πολύτεκνων οικογενειών

Στον αέρα είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή της αίτησης χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Ειδικότερα, πρόκειται για το γνωστό έντυπο Α21 που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι γονείς για να εισπράξουν το σχετικό επίδομα.

Πρόσβαση στην εφαρμογή θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι μέσα από την καινούργια ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).

Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το έντυπο για τη χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων – πολύτεκνων οικογενειών. Οι γονείς υποβάλλουν την αίτηση για τα εξαρτώμενα τέκνα τους και ο επίτροπος για τα τέκνα των οποίων έχει την επιμέλεια με δικαστική απόφαση.

Αν έχει υποβληθεί αίτηση Α21 το αμέσως προηγούμενο έτος εμφανίζονται όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ελέγξουν τα στοιχεία να εισάγουν ή να μεταβάλλουν πληροφορίες εφόσον απαιτείται και να κάνουν οριστικοποίηση της αίτησης.

Αν δεν έχει υποβληθεί αίτηση Α21 το αμέσως προηγούμενο έτος, τότε συμπληρώνεται τα γενικά στοιχεία της αίτησης (οικογενειακή κατάσταση, διαμονή). Επίσης συμπληρώνονται τα στοιχεία των γονέων και των εξαρτωμένων τέκνων (ΑΜΚΑ, Αρ.Οικογενειακής Μερίδας, Δημοτολόγιο).

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τον λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα ενώ στη συνέχεια πρέπει να γίνει η υποβολή οριστικοποίησης της αίτησης.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το