Τοπικά

Ξεκινά την Παρασκεύη το νέο δικαστικό έτος – Σε δεινή κατάσταση τα οικονομικά του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

dikastirio

Το δικαστικό έτος αρχίζει την Παρασκευή με την αναστολή της αποχής των δικηγόρων, αλλά και με όλες τις θέσεις πρωτοδικών και εισαγγελέων καλυμμένες στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Βόλου. Στο Πρωτοδικείο υπηρετούν σήμερα τρεις πρόεδροι και 12 πρωτοδίκες (δύο σε άδεια λοχείας και ανατροφής παιδιού), ενώ στην Εισαγγελία δύο εισαγγελείς και τέσσερις αντιεισαγγελείς.
Από το Πρωτοδικείο Βόλου μετατίθεται στης Αθήνας ο κ. Ανδρ. Αγγελόπουλος, που προήχθη σε πρόεδρο Πρωτοδικών.

Τα οικονομικά του Δικηγορικού Συλλόγου
Σε σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, ο πρόεδρος Λάζαρος Γαϊτάνης ενημέρωσε τα μέλη για τη δεινή οικονομική κατάσταση του Συλλόγου, τα έσοδα του οποίου έχουν συρρικνωθεί δραματικά από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση η διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση των αποδοχών που λαμβάνουν οι δυο μόνιμοι υπάλληλοι, κατόπιν και της δικής τους σύμφωνης γνώμης, με σκοπό την εξοικονόμηση 6.700 ευρώ έως το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Γαϊτάνης τα έσοδα του Δικηγορικού Συλλόγου από το 2013 έχουν μειωθεί κατά 37.000 ευρώ περίπου, λόγω κατάργησης δυο σημαντικών πηγών, όπως η προμήθεια του 5% από την πώληση ενσήμων και τα έσοδα από τα συμβόλαια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το