Τοπικά

Ξανθός : Κοινωνική αγριότητα οι αναστολές εργασίας των υγειονομικών

Συνοδευόμενος από τους βουλευτές και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ , ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρωην υπουργός Υγείας Α. Ξανθός περιοδεύει στις δομές υγείας του Βόλου. Σε δηλώσεις του λίγο πριν τη συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου τόνισε πως η Κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας και χαρακτήρισε κοινωνική αγριότητα τις αναστολές εργασίας.

“Μπαίνουμε σε ένα τέταρτο κύμα χωρίς να έχει γίνει μια σοβαρή αποτίμηση της αποτυχημένης διαχείρισης, χωρίς διορθωτικές κινήσεις και χωρίς κατάλληλη προετοιμασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας και των Νοσοκομείων», τόνισε ο ίδιος και μιλώντας για την υπoχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε υγειονομικούς αλλά και το ενδεχόμενο «ανοίγματος» του μέτρου σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, ο κ. Ξανθός υπογράμμισε ότι «με μια κοινή υπουργική απόφαση ο υπουργός Υγείας μπορεί να διευρύνει το φάσμα του πληθυσμού των κατηγοριών των εργαζομένων που θα ισχύει η υποχρεωτικότητα. Θεωρούμε ότι είναι αυτό προβληματικό, όταν αυτή η υποχρεωτικότητα συνοδεύεται με απώλεια της θέσης εργασίας, με στέρηση μισθού, είναι κοινωνική αγριότητα, είναι παρέμβαση μη αναλογική, είναι παρέμβαση άδικη, στερεί πολύτιμο προσωπικό από το σύστημα υγείας και είναι αναποτελεσματική, γιατί η δημόσια υγεία απαιτεί συναινέσεις».

Υπογράμμισε πως το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό είναι ξεκάθαρο και υπάρχει ομόθυμη και ενιαία άποψη ότι ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο πράξη ατομικής προστασίας, αλλά πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

«Ειδικά για τους υγειονομικούς είναι ηθική τους υποχρέωση και κανόνας δεοντολογίας, που πρέπει να σέβονται το να είναι εμβολιασμένοι.

Δεν μπορεί όμως, δεν είναι δικαίωμα μιας κυβέρνησης να στερεί το ζωτικής σημασίας αγαθό, που είναι το δικαίωμα στην εργασία σε χαμηλόμισθους ανθρώπους. Είναι λάθος, είναι μία κίνηση που έχει θέσει σε δοκιμασία το σύστημα υγείας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το