Αθλητισμός

Ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη ο Ολυμπιακός Βόλου – Είτε παίζει στη Φούτμπολ Λιγκ, είτε στη Σούπερ Λιγκ 2

Την ερχόμενη εβδομάδα, στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο, όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος στη Σούπερ Λιγκ 2 της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τον Ολυμπιακό να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.
Η αναδιάρθρωση πέρασε, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα έχει τρεις κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ, Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ) και το μόνο που απομένει είναι να ξεκαθαρίσει οριστικά πόσες ομάδες θα απαρτίζουν τη νεοσύστατη Σούπερ Λιγκ 2. Θα είναι 12 ή 14, όπως άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης; Κι αν οι ομάδες στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία αυξηθούν κατά δύο, τις θέσεις αυτές θα καταλάβουν οι δύο από τις οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων της Γ’ Εθνικής, προκειμένου να αρθεί η αδικία που υπέστησαν φέτος οι σύλλογοι της τρίτης κατηγορίας ή θα συμπληρωθούν από την φετινή Φούτμπολ Λιγκ, με τους Ηρακλή και Τρίκαλα να επωφελούνται; Η δεύτερη περίπτωση έχει να κάνει με την απόφαση που πήρε το Δ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ, να προτείνει στην ΕΠΟ, σε περίπτωση αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 κατά δύο, η κάλυψη των θέσεων για γίνει εκ των έσω της Φούτμπολ Λιγκ.

Όπως ήταν φυσικό, αυτή η απόφαση-πρόταση, προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, μεταξύ αυτών και του Ολυμπιακού Βόλου. Η συντονιστική επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για θράσος και αναίδεια του προέδρου της Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδα Λεουτσάκου. Τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Λεουτσάκος θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στις κινήσεις και τους χειρισμούς του, καθώς θα είναι ο διοικητικός ηγέτης, τόσο της Σούπερ Λιγκ 2, όσο και της Φούτμπολ Λιγκ. Αναλυτικά η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των πρωταθλητριών ομάδων της Γ’ Εθνικής: «Το θράσος και η αναίδεια προς εμάς του κ. Λεουτσάκου έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Προσπαθεί απεγνωσμένα να προκαταλάβει αποφάσεις που θα βγουν από την ΕΠΟ και να μας φέρει σε αντιπαράθεση με τις υπόλοιπες ομάδες.
Κηδεμονία δε χρειαζόμαστε, πόσο μάλλον από αυτόν, που ακόμα όπως δήλωσε πρόσφατα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, δεν ξέρει το πώς θα διεξαχθούν τα νέα πρωταθλήματα. Υπάρχει και η εκδίκαση της προσφυγής του ΠΑΣ Γιάννινα. Σύντομα ο κ. Λεουτσάκος θα καταλάβει ότι και εμείς έχουμε φωνή».
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό, πως ίσως δούμε τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ να στρέφονται στην κατεύθυνση εκλογής προέδρου για τη λίγκα, διαφορετικού από αυτόν της Σούπερ Λιγκ 2 (σ.σ. Λεουτσάκος), με το τοπίο να ξεκαθαρίζει το προσεχές διάστημα.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην υπόθεση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο και ζητεί να υποβιβαστούν από την Σούπερ Λιγκ δύο ομάδες, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ, βάσει της προκήρυξης που υπήρχε την 1η Αυγούστου, όταν και ημερολογιακά άρχισε το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες με τον Αλέξη Κούγια να είναι ο δικηγόρος του ΠΑΣ Γιάννινα, με την απόφαση να βγαίνει εντός των προσεχών ημερών. Είναι μια δύσκολη υπόθεση, ωστόσο, αν εφαρμοστεί ο νόμος, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα δικαιωθεί και δεν θα ισχύσει η αναδιάρθρωση από φέτος. Αν συμβεί αυτό, όλα ανατρέπονται και το… μπάχαλο που θα επικρατήσει θα είναι πολύ μεγάλο.
Γι’ αυτό, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι. Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας τόνισε: «το νόμο τον έχει ορίσει η Πολιτεία, η ΕΠΟ και η Σούπερ Λιγκ, οπότε οι αντίπαλοι είναι ισχυροί».

Στις 22 Μαΐου τα σπουδαία
Την προσεχή Τετάρτη 22 Μαΐου συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΠΟ και ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το συμβούλιο είναι και αυτό της νεοσύστατης κατηγορίας, της Σούπερ Λιγκ 2.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αποφασίσουν για το αν η Σούπερ Λιγκ 2 θα διεξαχθεί με 12 ή 14 ομάδες. Μπορεί αυτή τη στιγμή κανείς να μην είναι σίγουρος για την απόφαση της ΕΠΟ, ωστόσο, το πιθανότερο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην αλλάξει ο αριθμός των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 και το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 12 ομάδες, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο της αναδιάρθρωσης.

Στην περίπτωση αυτή, όπως είναι λογικό, δεν θα γίνουν αγώνες μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής για άνοδο δύο συλλόγων στην Σούπερ Λιγκ 2. Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί κανονικά στη Φούτμπολ Λιγκ μαζί με άλλες 13 ομάδες και συγκεκριμένα τις Αιγάλεω, Ασπρόπυργο, Ιάλυσο, Ιεράπετρα, Καβάλα, Βέροια, Κρόνο Αργυράδων, Ιωνικό, Διαγόρα, Τρίγλια, Θεσπρωτό, Ηρακλή και Τρίκαλα. Άγνωστο παραμένει αν θα αγωνιστεί, τελικά, ο Ηρακλής στη Φούτμπολ Λιγκ ή λόγω χρεών θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Θυμίζουμε, πως η Φούτμπολ Λιγκ θα είναι η τρίτη επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τις ομάδες να λαμβάνουν χρηματοδότηση της τάξης των 250-280 χιλιάδες ευρώ.
Ο Ολυμπιακός μετά από τρία χρόνια περιπλάνησης στο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπαίνει ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας, καθώς θα αγωνιστεί σ’ ένα πρωτάθλημα με καλές και ιστορικές ομάδες, με την προοπτική να ανέβει ακόμη ψηλότερα.

Πάντως, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αν δεν αλλάξει κάτι όσον αφορά τη δομή των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου, να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της ΕΠΟ, όσον αφορά το πόσες ομάδες θα ανέβουν την προσεχή χρονιά από την Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ 2, καθώς και πόσες θα υποβιβαστούν στην Γ’ Εθνική. Αν και ο στόχος του Ολυμπιακού, όπως αρμόζει στην ιστορία του, θα είναι να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, διεκδικώντας την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 για τον θάνατο της μητέρας του προπονητή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του συλλόγου, Κώστα Δέρβου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Διοίκηση του Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου 1937, εκφράζει τη θλίψη και την συμπαράσταση της στον προπονητή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του συλλόγου Κώστα Δέρβο και στην οικογένεια του για την απώλεια της μητέρας του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δημοσκόπηση: Υπέρ των αγροτών το 68% των πολιτών – Δίκαια τα αιτήματά τους

Oι αγρότες κλείνουν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη μη στήριξή τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη,…

1 Φεβρουαρίου 2024

Δικηγόρος Πολυχρονόπουλου: «O,τιδήποτε έχει ακουστεί δεν το αποδεχόμαστε» – «Δεν είναι εθισμένος στον τζόγο»

Με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος…

1 Φεβρουαρίου 2024

Η συσκευασία γάλακτος που εξόργισε τα ακροδεξιά τρολ – «Καταργούν την μητρότητα»

Μέχρι και γνωστή εταιρεία γάλακτος φαίνεται να χτύπησε η κουλτούρα του cancel culture, με ακροδεξιούς…

1 Φεβρουαρίου 2024

Επεισόδια και χημικά στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ

Εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση…

1 Φεβρουαρίου 2024

Οικονομικές συμβουλές μέσω TikTok προτιμούν οι νέοι – Η νέα γλώσσα του χρήματος

Πώς μπορείς να κάνεις αποταμίευση; Τι είναι το επιτόκιο; Τι σημαίνει προϋπολογισμός; Μπορεί ορισμένοι από…

1 Φεβρουαρίου 2024

Ανατριχιαστικό τροχαίο – Χαροπαλεύει αγοράκι 2 ετών

Χαροπαλεύει το μόλις 2 ετών αγοράκι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, μετά από τον…

1 Φεβρουαρίου 2024