Τοπικά

Workshop Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου στο Βόλο

 

Το Open Office Volos & η Terpsis Experiences παρουσιάζουν το 1ο Workshop Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου στο Βόλο!

Μια ολόκληρη εμπειρία γευσιγνωσίας Ελαιολάδου θα ξεδιπλωθεί στην καρδιά του χειμώνα, στο κέντρο της πόλης την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, στις 11πμ.

Στο workshop θα πραγματοποιηθεί το ταίριασμα του ελαιόλαδου με τοπικά εδέσματα, το οποίο θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, καλώντας κάθε συμμετέχοντα να μάθει να αναγνωρίζει το αυθεντικό Ελαιόλαδο και τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Το workshop περιλαμβάνει:

– Εικονική ξενάγηση στους Ελαιώνες του Πηλίου

– Γευσιγνωσία Ελαιολάδου και επίδειξη χρήσης στη καθημερινή διατροφή.

– Συζήτηση γύρω από την Ελιά και τους Μύθους της.

Οι γεύσεις και οι μυρωδιές θα ταξιδέψουν από το κτήμα Δουγάνι των ελαιώνων Πατιστή του Νοτίου Πηλίου έως το Open Office Volos και θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στη γνώση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Ο Κωνσταντίνος Πατιστής θα σας καλωσορίσει στο workshop Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου που διοργανώνεται από το Open Office Volos για να σας μυήσει στην καθημερινότητα των καλλιεργητών του Πηλίου, στα μυστικά της γευσιγνωσίας, στους τρόπους χρήσης του ελαιολάδου και να σας φέρει πιο κοντά στις ρίζες των συνηθειών που σφυρηλάτησαν την καθημερινότητα των Ελλήνων.

 

Ο οικοδεσπότης

Ο Κωνσταντίνος Πατιστής, μεγάλωσε στην Αργαλαστή του Ν. Πηλίου και πάντα συμμετείχε ενεργά στην καλλιέργεια και την παραγωγή οίνου και ελαιολάδου της οικογενειακής επιχείρησης. Σπούδασε μαγειρική και ζαχαροπλαστική στην South African Chefs Academy στο Cape Town της Νότιας Αφρικής και στην συνέχεια εργάστηκε σε γνωστές κουζίνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γυρίζοντας πίσω, ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά το μικρόβιο της γνώσης και η αγάπη του για την φύση και την γη τον ώθησε να σπουδάσει Γεωπονία όπου κατανόησε σε βάθος τους μηχανισμούς που διέπουν την λειτουργία της φύσης και των φυσικών οικοσυστημάτων, αφιερώνοντας ταυτόχρονα μεγάλο μέρος του χρόνου του στην τροφοσυλλογή και την τοπική γαστρονομία.

 

Η ομάδα Terpsis Experiences

Η ομάδα Terpsis Experiences γεννήθηκε από την “Τέρψις”, μία λέξη που προέρχεται από το ρήμα τέρπω και σημαίνει ευφορία, ευχαρίστηση και ηδονή.

Συνδυάζοντας τόσο γνώσε

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Με του χορού τα βήματα στα χοροστάσια της Μικρασίας» από την Εστία «Ίωνες»

  Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ίωνες», ολοκληρώνοντας φέτος τα μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, διοργανώνει μουσικοχορευτική…

29 Μαΐου 2024

Πεζοπορία

Μέλη και φίλοι του ΕΟΣ Αλμυρού την Κυριακή 26 Μαΐου πεζοπόρησαν στα Περτουλιώτικα λιβάδια. Ξεκίνησαν…

29 Μαΐου 2024

Τοιχογραφίες με μηνύματα στο 23ο Νηπιαγωγείο Βόλου

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης του 23ου Νηπιαγωγείου Βόλου, με τίτλο «όλοι μαζί , όλοι…

29 Μαΐου 2024

«10 + Αντικείμενα και άλλες τόσες ιστορίες» με αφήγηση ιστοριών από τη γειτονιά των Παλιών

  Την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 19.30 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών…

29 Μαΐου 2024

Εκδήλωση μνήμης στο προαύλιο του Αγίου Βασιλείου Βόλου – Της συνοικίας «και κοντυλιά δεν έγραψα δίχως ν’ αναστενάξω…»

  Στον Άγιο Βασίλειο, τη μεγάλη συνοικία της πόλης, η οποία δέχτηκε ένα ακόμη κύμα…

29 Μαΐου 2024

Εντυπωσίασαν τα παιδιά του ΝΟΒΑ στο Ευρωπαϊκό Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων-Κορασίδων

Στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων-Κορασίδων και τα παιδιά…

29 Μαΐου 2024