Θ Plus

Wonder Μan: Θανατηφόρο δυστύχημα στο πλατό της σειράς της Marvel – Νεκρός τεχνικός μετά από πτώση από σκαλωσιά

Ένα θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη στα γυρίσματα της σειράς «Wonder Man» της Marvel. Τα γεγονότα έλαβαν χώρα στα στούντιο Radford του CBS, όταν ένα μέλος του συνεργείου έπεσε από σκαλωσιά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Η αστυνομία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την ταυτότητα του τεχνικού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, το δυστύχημα δεν συνέβη κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, αλλά το άτομο εργαζόταν εκείνη τη στιγμή στο πλατό της σειράς της Marvel. Η παραγωγή της σειράς είχε επανεκκινήσει τον Ιανουάριο μετά από πολλαπλές καθυστερήσεις λόγω της απεργίας ηθοποιών στο Χόλιγουντ. Η Marvel επιβεβαίωσε το γεγονός και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του τεχνικού, δηλώνοντας ότι υποστηρίζει την έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία θα διεξάγει την έρευνα, ενώ ο Matthew D. Loeb, πρόεδρος της International Alliance of Theatrical Stage Employees, δήλωσε σοκαρισμένος από το συμβάν και ανέφερε ότι το εργατικό συνδικάτο θα υποστηρίξει την οικογένεια του θύματος.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Γιαχία Αμπντούλ-Ματίν Β'(Yahya Abdul-Mateen II) μαζί με τους Μπεν Κίνγκσλεϊ (Ben Kingsley) και Εντ Χάρις (Ed Harris) σε σκηνοθεσία Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον(Destin Daniel Cretton) και σενάριο του ‘Αντριου Γκεστ (Andrew Guest).

Ατυχήματα σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πλατό

Τα τελευταία χρόνια, παρόμοια ατυχήματα έχουν επίσης συμβεί σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πλατό, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες και ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στον κλάδο. Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα ήταν ο θάνατος της Halyna Hutchins, όταν εκπυρσοκρότησε ένα όπλο με το οποίο την σημάδευε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust» το 2021.

Το 2014, η βοηθός κάμερας Sarah Jones, 27 ετών, σκοτώθηκε σε ατύχημα με τρένο στα γυρίσματα της ταινίας Midnight Rider, ενώ το 2017, ο κασκαντέρ John Bernecker έχασε τη ζωή του στα γυρίσματα της ταινίας The Walking Dead.

Μεταξύ 1990 και 2014, τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλατό στις ΗΠΑ και περισσότεροι από 150 υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς που άλλαξαν τη ζωή τους, σύμφωνα με έκθεση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press το 2016.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μεγάλη επιτυχία των Νεανίδων της Αργούς

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα βόλεϊ Νεανίδων της Αργούς η οποία έφτασε μέχρι τους «8»…

27 Μαρτίου 2024

Ημερίδα με θέμα «Τρόφιμα Ζωικής προέλευσης – Εξελίξεις, προκλήσεις και προοπτικές»

Στα πλαίσια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογία Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης» μεταξύ…

27 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση Ενεργοί Πολίτες: Δημόσιες βρύσες στην πόλη μας εδώ και τώρα

  Η δημοτική κίνηση «Ενεργοί Πολίτες Βόλου» μέλος της Συμμαχίας για τον Βόλο σε ανακοίνωσή…

27 Μαρτίου 2024

Ο Πύρασος εύκολα 4-0 την Σκιάθο σε εξ αναβολής αγώνα

Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ είχε διακοπή, αλλά διεξήχθη ένας αγώνας που ήταν ο εξ…

27 Μαρτίου 2024

Ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για το αντιπλημμυρικό σχέδιο της Περιφέρειας ο Δ.Κουρέτας

  Το σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής παρουσίασε στο Περιφερειακό…

27 Μαρτίου 2024

Σε νέα διεύθυνση τα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ενημερώνει ότι το γραφείο του θα είναι σε νέα…

27 Μαρτίου 2024