Κόσμος

Βρετανία: Ματαιώθηκαν όλα τα δρομολόγια του Eurostar λόγω πλημμύρας σε σήραγγα

Η Eurostar ακύρωσε όλα τα δρομολόγια του Σαββάτου από και προς το Λονδίνο λόγω πλημμύρας σε σήραγγα κάτω από τον ποταμό Τάμεση, προκαλώντας χάος στα ταξίδια για το νέο έτος.

Εορταστικό χάος και ακυρώσεις δεκάδων δρομολογίων
Σήμερα το πρωί, η Eurostar δήλωσε ότι ήλπιζε ότι τα μεταγενέστερα δρομολόγια θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, αλλά τώρα έχει ακυρώσει και τα 41 δρομολόγια, μεταδίδει το BBC.

Όλα τα δρομολόγια υψηλής ταχύτητας της Southeastern προς Ebbsfleet, που χρησιμοποιούν την ίδια γραμμή, έχουν επίσης ακυρωθεί. Πολλοί επιβάτες προσπαθούσαν να αλλάξουν τα σχέδιά τους για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε μέσα στην πλημμυρισμένη σήραγγα δείχνει νερό να αναβλύζει στις γραμμές από έναν σωλήνα που είναι συνδεδεμένος με το τοίχωμα της σήραγγας. Η Thames Water δήλωσε ότι ένα «σύστημα ελέγχου πυρκαγιάς» ήταν πιθανό να προκάλεσε την πλημμύρα και όχι ένας από τους δικούς της σωλήνες.

Μεταξύ αυτών που επλήγησαν ήταν οι νεόνυμφοι Νεοϋορκέζοι Nicole και Christopher Carrera, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει ένα ταξίδι για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Disneyland. Λένε ότι τα σχέδιά τους «καταστράφηκαν», καθώς δεν θα έφταναν πλέον εγκαίρως.

Το ζευγάρι έκανε εκ νέου κράτηση για να ταξιδέψει την Κυριακή, αλλά η κ. Carrera δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ότι τώρα θα έφταναν στο Παρίσι μέχρι αύριο το βράδυ.

Η Eurostar, η οποία εκτελεί δρομολόγια από το Λονδίνο προς το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ, δήλωσε ότι οι επηρεαζόμενοι πελάτες δικαιούνται πλήρη επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν τα δρομολόγια θα συνεχιστούν την Κυριακή.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το