Τοπικά

Βραβεύτηκαν φοιτητές Φυτικής Παραγωγής

Τους πρωτεύσαντες φοιτητές από τα τέσσερα έτη του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας βράβευσε χθες το τμήμα σε μια προσπάθεια ηθικής επιβράβευσης αλλά και δημιουργίας παραδείγματος.
Οι φοιτητές που πέρασαν όλα τα μαθήματα πέρυσι και με υψηλό βαθμό, αγαπούν τις σπουδές τους και την γεωπονική ως επιστήμη και κατάφεραν να μετατρέψουν αυτή την αγάπη σε δύναμη που ξεπέρασε ακόμη και αντικειμενικές δυσκολίες, όπως ήταν οι αρρυθμίες από τις πλημμύρες, αλλά και την υγειονομική κρίση.
Η εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της σχολής Γεωπονικών Επιστημών, όπου το παρών έδωσε και ο Συνιδρυτής της Εταιρείας Augmenta Agriculture Technologies κ. Δημήτριος Ευαγγελόπουλος που μίλησε στους φοιτητές με θέμα «Ίδρυση και εξέλιξη της εταιρείας Augmenta Agriculture Technologies».
Μάλιστα η εταιρεία πρόσφερε στο Πανεπιστήμιο μία συσκευή, ένα σύστημα στο οποίο έχει εξειδικευτεί και πρωτοπορεί τα τελευταία χρόνια.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής κ. Θανάσης Σφουγγάρης επισήμανε πως «από πέρυσι έχουμε ξεκινήσει να επιβραβεύουμε τους πρωτεύσαντες. Είναι ένα κίνητρο και για τους υπόλοιπους φοιτητές να προσπαθούν για το καλύτερο. Επίσης στην εκδήλωση είχαμε καλεσμένο τον κ. Δημήτρη Ευαγγελόπουλο ο οποίος έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα με την start-up εταιρεία που συνίδρυσε παντρεύοντας την πληροφορική με την γεωπονική».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως γενικά το επίπεδο των φοιτητών του Τμήματος είναι πολύ καλό. Οι φοιτητές που έχουν στόχους, θα προσπαθούν πάντα κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες. Και αυτό έδειξαν οι εμπειρίες από την πανδημία αλλά και των πλημμυρών. Και μετά την απόκτηση του πτυχίου αυτοί οι φοιτητές έχουν και μια πολύ καλή επαγγελματική εμπειρία.
Οι τέσσερις φοιτητές που βραβεύτηκαν, είναι οι εξής: Κωνσταντίνος-Παναγιώτης Τσαλικόπουλος, Αναστασία Κούτρα, Αθανάσιος Βογιατζής και Δήμητρα-Δέσποινα Τοσιλιάνη.
Ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος τόνισε πως η εταιρεία δραστηριοποιείται στην κατασκευή μιας συσκευής ευφυούς γεωργίας την οποία τοποθετεί στο τρακτέρ του και διαβάζει τα φυτά, ενώ αυτό κινείται, μπορεί και καταλαβαίνει τις ανάγκες των φυτών, και βάσει αυτών δίνει εντολές για να διαφοροποιήσει τις δόσεις σε διάφορες ενέργειες. Έτσι ο αγρότης πετυχαίνει την οικονομία, ρίχνει αυτό που πρέπει, εκεί που πρέπει, ωφελείται το περιβάλλον. Εμείς ως φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επειδή λάβαμε βοήθεια και από το Γεωπονικό τμήμα σε εξοπλισμό, τεχνογνωσία, τεχνολογία ακόμη και ψυχολογική στήριξη, σκεφτήκαμε ότι είναι καλή ιδέα για να κάνουμε μια δωρεά αυτού του συστήματος στο τμήμα, ώστε να γίνουν μελλοντικά και κάποιες εργασίες. Είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που τοποθετείται στην οροφή του τρακτέρ με έξι κάμερες, επικοινωνεί με το ίντερνετ και προσφέρει διάφορες λειτουργίες».
Ο ίδιος για το μήνυμα που έστειλε στους σημερινούς φοιτητές, είπε πως «οι φοιτητές συνήθως κοιτούν να κάνουν τα απολύτως απαραίτητα για να πάρουν το βαθμό πέντε και να λάβουν το πτυχίο τους. Προσωπικά θα πρότεινα στους φοιτητές θα λάβουν ένα άλλο δρόμο με πιο δύσκολα μαθήματα που θα τους ενδιαφέρουν. Εμείς αυτό κάναμε και όλοι οι καθηγητές που συναντήσαμε, μας στήριξαν στην προσπάθειά μας».
Η πεμπτοετής φοιτήτρια από τον Βόλο Δήμητρα Τοσιλιάνη είχε ως πρώτη επιλογή το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Της αρέσουν πολύ οι σπουδές στη γεωπονική και δεν χρωστάει κάποιο μάθημα. «Με σωστή διαχείριση χρόνου, θέληση, αλλά και μελέτη, έχω φτάσει στο σημείο να βρίσκομαι πολύ κοντά στην απόκτηση του πτυχίου. Θέλω να ασχοληθώ με τη γεωπονική και βλέπω τις υψηλές προοπτικές τω αποφοίτων».
Ο δευτεροετής φοιτητής Κωνσταντίνος-Παναγιώτης Τσαλικόπουλος είπε πως «το τμήμα αυτό που πέτυχα, ήταν η πρώτη μου επιλογή και είμαι χαρούμενος. Πιστεύω ότι τα μαθήματα πρέπει να τα παρακολουθείς, να μην αφήνεις κενά και απορίες, και στο τέλος με μια καλή επανάληψη, μπορεί να καταφέρεις πολλά στην εξεταστική. Το σημαντικό είναι να αγαπήσεις αυτό που κάνεις».
Η τριτοετής φοιτήτρια Αναστασία Κούτρα είπε πως «τα μαθήματα του τμήματος είναι πολύ ενδιαφέροντα. Υπάρχουν προοπτικές και στο κομμάτι της έρευνας που θέλω να ακολουθήσω».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το