Τοπικά

Βόλος: Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγ. Νικολάου ζητώντας “ειρήνη” για την Παλαιστίνη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στην Παλαιστίνη με επιθέσεις από τις Ισραηλινές δυνάμεις, που είχαν σαν συνέπεια τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Οι συγκεντρωμένοι ένωσαν τις φωνές τους με όσους αγωνίζονται για ειρήνη και δικαιοσύνη ζητώντας να τερματιστούν άμεσα οι βομβαρδισμοί και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

“Πρέπει να γίνει άμεση κατάπαυση του πυρός” επισήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.  Όπως ανέφερε, σίγουρα υπάρχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όμως δεν πρέπει να ασκείται καταχρηστικά και ιδιαίτερα εναντίων αμάχων και μικρών παιδιών.  “Ιδιαίτερα όταν έχει προϋπάρξει πρόταση για εκεχειρία.  Στη βάση των συμφωνιών και των αποφάσεων του ΟΗΕ και των αποφάσεων του Οσλο, θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα και ο διεθνής παράγοντας για να βρεθεί ειρηνική λύση στη βάση της ύπαρξης δύο κυρίαρχων κρατών” δήλωσε.  Πρόσθεσε ότι ο παλαιστινιακός και ο ισραηλινός λαός έχουν δικαίωμα στο κράτος, στην κυριαρχία και στην ασφάλεια. “Έχουν όμως και οι δύο υπογράμμισε.

Ο κ. Παντελής Μαστρογιάννης από την “Πράσινη Αριστερά” τόνισε ότι τα προβλήματα που δεν λύνονται στην ώρα τους, διαιωνίζονται. “Όπως το Κυπριακό, έτσι και το Παλαιστινιακό σήμερα χρησιμοποιείται από τον Νετανιάχου για να συνεχίσει την εξουσία του.  Επιπλέον η Χαμάς με τις διαχωριστικές πολιτικές δεν βοηθάει.  Λύση είναι το κράτος της Παλαιστίνης να είναι ανεξάρτητο με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το